15 Ekim 2016 Cumartesi

((slayt izle)) 15 Ekim Beyaz Baston Etkinliğimiz.

Türkiye Beyazay Derneği İzmir şubesi olarak 15 Ekim günü Saat 12:00'da Dernek Merkezinde toplandık. toplantıya katılanlar.Türkiye Beyazay derneği İzmir şubesi yönetim kurulu üyeleri Mehmet Dağlı,Mekkiye Uludağ,Ahmet Aktaş,Mehmet Ali Şahin,Bekir Aktaş, Emekli Memursen İzmir İl Başkanı Mehmet Ditmi Çifte Havuzlar Orta Okulu Müdürü Mehmet Şişman İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Süleyman Er Yeni Oluşum Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Cafer Çelik. İmamhatipliler Derneği Yönetim kurulu ve Marvak Kadın Kolları Başkanı Nursan Anar Üyelerimiz Aileleri ve Görmeyenler katıldılar.Program Türkiye Beyazay Derneği İzmir şube Yönetim kurulu üyemiz Ahmet Aktaş'ın Kabartma Kuranı Kerim okumasıyla başladı.Türkiye Beyazay Derneği İzmir şube  Başkanı Salih Arıkan  Aşurenin Tarihi gelişiminden bahsetti. daha sonra yine şube Başkanı Salih Arıkan Beyaz Bastonun Görmeyenler için Bağımsızlık simgesi olduğundan bahsetti.Beyaz Baston 15 Ekimin özgürlük ve güvenlik günü olduğundan bahsetti. görmeyen çocuklara küçük yaşlardan itibaren Beyaz Baston Eğitimi verilmesi gerekir.kaynaşdırma okullarda okuyan görmeyen çocuklar Bağımsız hareket ve Beyaz Baston Eğtimleri almazlarsa ve Bilgisayar Eğitimleri tam değilse zorlanırlar.Salih Arıkan görmeyenler Beyaz Bastonlarıyla sokaklarda yürürken kaldırımların masalardan sandalyelerden iş yeri işgallerinden arınmış olması gerekir. görmeyenler karşıdan  karşıya geçerken Sesli uyarı sistemlerinin olması gerekir. Otobüslerde nereye geldiğimiz nereye geleceğimizi bildiren Sesli uyarı sistemlerinin olması gerekir. daha sonra Başkanlarımız Beyaz Bastonları görmeyenlere dağıttılar.birlikte oturarak Aşurelerimizi yedik. yemeğimizi yedik. şimdi arkadaşlar Çay içerek  sohbet ediyorlar. Sponsorlarımız Aşureyi ikram eden Fatih Boyacı abimiz Dokuz Eylül Gençlik Derneğinden. Beyaz Bastonları hediye eden Durmuş Ak ve Kerem Baykalmış'a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. dileğimiz görmeyen çocuklar küçük yaşdan itibaren Beyaz Baston Eğitimlerini alır Ekran okuyucu Programlarla Bilgisayar Eğitimlerini alır başarılı olurlar. kaldırımlar  masalardan sandalyelerden iş yeri işgallerinden bir an önce kurtulur görmeyenler  Beyaz Bastonlarıyla birlikte  özgürce bir hayat  sürer.


--
Salih ARIKAN
Skaype: saliharikan2
Tel: 0506 514 96 93
Face: saliharikan4

beyazay izmir çalışmalarımız

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.