8 Ekim 2016 Cumartesi

((slayt izle)) İslam'ın ilk şartı Şehadet getirerek İman etmektir.

İslam'ın ilk şartı Şehadet getirerek İman etmektir.

Sayın Gur-buz Bey

Son yazınıza Cevap:

FETÖ örgütü konusunda artık sürekli tartışmaya mahal kalmadı. Devlet olağanüstü hal ilan ederek gereğini yapıyor. Benim gönderdiğim gazete haberi F. Gülen'in Vatikandan Kardinal pasaportu aldığı ile ilgili bir gazete haberi ve Kardinal kimliğinin kopyasıdır. Bunu geçelim. Gazete haberinin kısa yolunu ise buraya da ekleyerek Listemdeki üyesi olduğum guruplar ile kişilerden oluşan adres listeme de gönderiyorum.

http://www.takvim.com.tr/Guncel/2016/10/08/fetoya-kardinal-pasaportu-verildi

Siyasilerin ve toplum üzerindeki etkin kişilerin diğer insanlara olan kötülüklerinden söz ederek insanları ondan sakınmaya davet başkadır. Sıradan insanların mesela kalbiniz ile düşünün demesini yanlış bulup gıybet etmek başkadır. Eğer İman beyinde olsa idi İman aklın kararına bağlı olurdu. Halbuki aklın kararları beyindeki bilgi verilerine göre karar verir. Beyin bir PC, hard diski gibidir. sadece veri yüklüdür. Akıl ise ondaki mevcut verilere göre inanır ve ya inkar eder. Halbuki bu inanç ve inkar verilerdeki yeni bilgilerin girmesi eklenmesi ile  ve mevcutlardan birinin tekzibi ile inanmakta inanmamak ta çöker ve tekzibe uğrayıp yalanlanmış olur.

Birisinin kalbinle düşün demesi cümle yapısı olarak yanlıştır. Ama maksadının doğru olduğu da bu sözden anlaşılmaktadır. Aklın beyindeki veriler ile inanıp inanmasının Kalp ile tasdiki olmadıkça o kişi iman etmemiştir. Belki Müslim yani İslam dinine teslim olmuştur.

Hucurât / 14 Bedevîler "İman ettik" dediler. De ki: "İman etmediniz. (Öyle ise, "iman ettik" demeyin.) "Fakat boyun eğdik" deyin.[500] Henüz iman kalplerinize girmedi. Eğer Allah'a ve Peygamberine itaat ederseniz, yaptıklarınızdan hiçbir şeyi eksiltmez. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."

İslam dini kalp ile tasdik dil ile ikrar esasına dayanır. İslam'ın ilk şartı Şahadet getirmektir. Yani ben şahidim ki Allah eşi benzeri olmayan Ehad dır Yani tekdir. Bir kelimesi Vahit demektir bazen de Vahidül Ehad olarak geçer.  Bir ve Tektir. Allah'tan başka Ehad yoktur ama benzersizlik üzerinden bir birlerin hem benzeyip hem de aynı olmayan çoktur. Aslında her şey çift yaratıldığı için o dahi tek değildir ama çifti ile karşılaştırmak için ikincisini bulmak nerede ise imkânsızdır.

Her ne ise Sen Sahiden Müslüman isen Ben şahidim ki Allah tek ve birdir ve yine ben şahidim ki Hz. Muhammed onun kulu ve Resulüdür diye şehadet getirmek zorundasın.

Eğer ben zaten şehadet getiriyorum dersen. İki soru ile karşılaşırsın nasıl şahit oldun. Resulünün onun kulu ve resulü olduğuna nasıl şahit oldun da şehadet ediyorsun? İşte burada ben iman ettim dersen, gerçekten iman etti isen Şahit olmuşsun ki İman etmişsin. Ama eğer gerçekten iman etmiş olsa idin Gıybetin ne olduğunu ve mahşerdeki faturasını sorup öğrenir tir tir titrerdin. Ama bilmiyorsun ki korkasın. İşte bu yüzden Hucurat Suresi 14. Ayeti tekrar tekrar okuyup Allah'tan İman dileyip İman kelimesinin manasını Rabbimiz Allah'tan sürekli dilemelisin. Efendim çok kişide benim gibi nasıl şahit olsunlar ki derseniz buna taklidi Şehadet deriz. Başkalarını kınamayı gıybeti bırakıp Taklididen Tahkiki-ye geçip sürekli talep edip Allah'a yalvar malısın ki  İmana ulaşasın. 

Bir insan için İmansız ölmekten daha korkunç ve daha beter hiç bir şey olduğunu ben hiç duymadım.

İman Sahipleri de ölüm anında İmanını kaybetmek korkusundan tir tir titrerler. Çünkü İman Allah'ın Azametini ve resulünü ve bizlere teklifini ve ne cennetin nede Cehennemin hafife alınabilecek şeyler olmadığını. İman ve ilmi olmayanların Allah dan fazla bir korkuları olmadığını ama bunun sonunun çok feci bir felakete ve dönüşü olmayan sonsuz bir azaba dönüşeceğini idrak edemezler.

Fâtır / 28 İnsanlardan, hayvanlardan ve davarlardan da yine böyle türlü renkte olanlar var. Kulları içindenancak âlimler, Allah'tan (gereğince) korkar. Şüphesiz Allah, daima üstündür, çok bağışlayandır.  

Hucurat Suresi 14. Ayette geçen Bedevilerden kasıt İlim sahibi olmayan cahiller olduğu anlaşılmaktadır. Cehalet mektep medrese görmek ile geçi vermez. İlim ve İrfan Allah korkusu ile kemale erer.

Korkunun da çok farklı basamakları vardır. Yaramaz çocuk babasını sever ama yaramazlık yapınca dayak yemek kulağı çekilmek cezalanmak şeklinde babasından korkar. Büyüdükçe artık cezalardan değil azarlanmaktan korkar. Yaşı ilerledikçe babası kendisine gücenecek incinecek diye korkmaya başlar. Daha sonraları ise Babasının kendisine dargın ve kırgın olarak bu dünyadan gideceğinden korkar ve ihtiyar babasına çok daha dikkati hürmetli merhametli asla tartışmadan söz dinleyerek kendi kendine dahi öf demekten korkar.

Allah Korkusu da Cahiller ve gafiller için Cehennem ile başlar sonra Hürmet ve sevgi gittikçe artar. Sonunda Allah sevgisi Allah dan gelecek her şeyi kabul ile büyük bir hürmet ve ibadete dönüşür kul haddini bilir ve edep üzere sadece Allah değil onun kullarında azami iyi davranmaya başlar ve iyi insan olur.

Selamlar

A. D. Şimşek

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.