1 Ocak 2011 Cumartesi

(MADENCİYİZTR) MİĞEM MADENCİLİK SEKTÖRÜNÜ KAOSA SÜRÜKLEMEMELİ

MİGEM MADENCİLİK SEKTÖRÜNÜ KAOSA SÜRÜKLEMEMELİ!!
 
Dün ruhsatlandırma ile ilgili olarak duyduklarımdan sonra gerçekten hayretler içinde kaldım
Şöyleki; Yeni verilen arama ruhsatlarında ruhsatlar 1 yıl için kesiliyormuş..Evet yanlış duymadınız..Ön arama dönemi olan 1 yıl için kesiliyormuş..Yani siz ön arama belgesini alacaksınız daha sonra gidip ormandan , çevreden ve diğer kurumlardan izinlerinizi  alacaksınız. Orman, çevre diğer izinlerde mutlaka ruhsat süresi için yani 1 yıl için geçerli olacaktır. 
Şayet MİGEM her arama dönemi için ayrı ayrı ruhsat keserse her arama dönemi sonunda madencinin hakları otamatikman biteceği için her seferinde orman idaresinden yeniden izin almak zorunda kalınacatır. Bu durum madenciyi perişan edecektir. MİGEM'in ruhsat gruplarına göre 3-7 yıl süre ile ruhsat kesmesi gerekir.MİGEM maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği EK1 deki Arama Dönemi Kriterleri'ni yerine getirmeyenlerin ruhsatlarını iptal etme yetkisi vardır. Bu nedenle ön arama, genel arama ve detay arama dönemleri için ayrı ayrı ruhat kesilmesi madenciliği kaosa sürükler. Bu izinleri almak için de uğraşırken 3 ayınız geçecek sahada araştırmaya başladınız kalan sürede işiniz bitmedimi orman ve diğer kurumlar "Dur iznini yenile sonra devam et " diyecekler ve siz tekrar MİGEM den izninizi yenileyeceksiniz ....Oda yetmeyecek orman ve diğer kurum izinlerinizide yenileyeceksiniz..Yani ömrünüz devlet dairelerinin koridorlarında geçecek.
Yukarıda anlattığım ...gerçekten kara mizah ...başka ne denebilirki..Yeni yönetmelikle bürokratik işlemlerle eli kolu bağlanan madencilik sektörünü 1 yıllık ruhsat süreleriyle tamamen bürokrasiye mahküm ediliyor. Bu yanlıştan dönülmezse izinleri alma işlemleriyle uğraşmaktan madenleri aramaya zamanımız kalmayacaktır.
 MİGEM bu yanlışı en kısa sürede düzeltmelidir.MİGEM'in ruhsat gruplarına göre 3-7 yıl süre ile ruhsat kesmesi gerekir.MİGEM maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği EK1 deki Arama Dönemi Kriterleri'ni yerine getirmeyenlerin ruhsatlarını iptal etme yetkisi vardır. Bu yanlış düzeltilmediğinde tüm sektör bürokrasi merdivenlerinde telef olacaktır...Slm Kolay gelsin..
ABDULLAH AKÖZEL
 
 (Lütfen bu yazıyı mail grubunuzdaki maden mühendisi ve madencilerle paylaşınız)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 
 
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.