28 Ocak 2011 Cuma

((slayt izle)) "TSK Silah Bıraksın" Politikasının Sorumlusu Kılıçdaroğlu'nun Yeni CHP'sidir!



Ankara, 28 Ocak 2011


 

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin

“TSK Silah Bıraksın” Politikasının Sorumlusu
Kılıçdaroğlu’nun Yeni CHP’sidir!

 

 

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, bugün Ankara’da Partisinin Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AKP diktasına sürüklenen Türkiye’de Yeni CHP’ye biçilen rol ve Yeni CHP’nin açılımlarını değerlendirdi. Gültekin, açıklamasında özetle şunları söyledi:

 

TSK’YA SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

            CHP, Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, Van’da yaptığı basın açıklamasında “PKK’nın ve TSK’nın silah bırakması”ndan bahsetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, önceki gün yaptığı açıklamada; “CHP’yi hiç kimse darbecilerle yan yana gösteremez” diyor.

Bugün Ordu düşmanlığı, “darbeye karşı olmak” maskesi altında yürütülmektedir.

 TSK’ya silah bırakma çağrısı” da, yeni CHP’nin Ordu politikasına uygundur ve bunun gereği olarak gündeme getirilmektedir.

Ensar Öğüt’ün bütün yaptığı, CHP’nin bu yeni politikasını samimiyetle ve en açık ifadelerle dile getirmekten ibarettir.

Hal böyle iken, Kılıçdaroğlu’nun; örtük politikası açık olarak dile getirilince, kalkıp da “Kimse TSK’ya silah bırak diyemez” açıklaması, anlamsız ve inandırıcılıktan uzaktır.

Kimse” ne demek? Ebabil kuşları mı bu politikayı ilan etti? Söyleyen şahıs “kimse” değil, meçhul değil, CHP Parti Meclisi Üyesidir ve O’nu oraya aday gösteren de Kılıçdaroğlu’dur.

Bundan daha da önemlisi, Ensar Öğüt, Kılıçdaroğlu’nun izlemekte olduğu politikayı bütün çıplaklığıyla, türbansız olarak açıklamış bulunmaktadır. Öğüt “kral çıplak” demiş ve Kılıçdaroğlu’nun o politikanın üzerine örttüğü türbanı kaldırmıştır.

Halkımız, bu saatten sonra ağır sorumluluğu meçhul şahısların üzerine atan böyle tavırlarla ve perdelemelerle aldatılamayacaktır.

 

AKP’LEŞEN CHP

CHP, AKP’leşmektedir. Üstelik akıllı bir AKP değil, akılsız bir AKP konumuna hızla yuvarlanmaktadır. AKP, açıkça söyleyemediği ve açıkça yapamadığı işleri CHP’ye yaptırıyor.

Kılıçdaroğlu, Ensar Öğüt’ün açıklamasına karşı olsa, onu hemen istifaya çağırırdı.

Onur Öymen’i, ABD güdümlülerin yaygaraları karşısında “gereğini yap” diye canavarların önüne atmaya kalkışan Kılıçdaroğlu değil miydi? Üstelik o zaman Genel Başkan da değildi. Şimdi Genel Başkan iken, bu kadar vahim hata yapan Ensar Beyi niçin derhal “gereğini yapmaya” çağırmıyor?

Mehmet Faraç, Türkiye’nin bütünlüğünü savunan kararlı tutumu nedeniyle hemen aforoz edilirken ve hatta Cumhuriyet gazetesinden bile attırılırken, Ensar Öğütler, Sezgin Tanrıkulular, Gürsel Tekinler; ordu düşmanı, bölücü ve tarikatçı siyasetleri gümbür gümbür açıklayabiliyorlar.

Kılıçdaroğlu, onlar üzerinden ortam hazırlamaktadır.

 

YENİ CHP’YE VERİLEN ROL

MAJESTELERİNİN MUHALEFETİ

Laiklik tehdit altında değil”, “siyasete karışmayan tarikatlar iyidir”, “türbana özgürlük”, “biz liberal bir partiyiz”, “27 Mayıs’ı yapanlar utanıyor”, “AKP’nin kozlarını elinden almak”, “demokrasinin yolunu açmak”, “Fethullah Gülen bilgedir” ve daha onlarcası birer gaf değil, bir programın uygulama unsurları olarak karşımızdadır.

Felaketlere sürüklenen, iç çatışmanın kapıda olduğu Türkiye tablosunda, sistemin Yeni CHP’ye vermek istediği rol budur: Majestelerinin muhalefeti. Kılıçdaroğlu’nun “Yeni CHP”nin dillendirdiği yeni politikalar ise, Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi kapsamındaki bu rolü doğrultusunda adımlar atmasından başka bir anlama gelmemektedir.

 

KAYIKÇI KAVGASI:

“KAYNAK KEMAL, OYNAK RECEP”

Mafya Tarikat Gladyo sisteminin bu politikaları, ancak “Kaynak Kemal, Oynak Recep” atışmalarıyla, kayıkçı kavgalarıyla yürütülebilir.

Halk, Hacivat-Karagöz kavgalarıyla uyutulacak, Türkiye’nin iç çatışmalara sürüklenmesini seyredecek; kurgulanan budur!

CHP, AKP siyasetinin kuyruğuna takılmıştır.

Türkiye, AKP’nin diktasına böyle sürüklenmektedir.

Türkiye’ye dayatılan bu plan derhal bozulmalıdır.

 

TÜRKİYE BU POLİTİKALARA MAHKÛM DEĞİLDİR

            Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi, tüm CHP’lileri uyarıyoruz. “AKP’nin veya BDP’nin kozlarının ellerinden alınması” diye tarif edilen politika, AKP’nin ve bölücülüğün değirmenine su taşır. Daha önemlisi, bu politika, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Yeni CHP’ye verilmek istenen rolün uygulanmasıdır.

            Türkiye, uçurumun kenarına sürüklenirken, bölünürken, Cumhuriyet Devrimi’nden kalan son kırıntılar da ortadan kaldırılırken, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığındaki yeni CHP’nin, referandumda olduğu gibi AKP’ye payanda olan politikasıyla milletin aldatılmasına izin verilemez.

            Türkiye’nin çözümü vardır.

Türkiye, sorunlarını, ancak ve ancak bir devrimle çözme noktasına gelmiştir.

İşçi Partisi, Milletimizin büyük gücünü harekete geçirecek, Türkiye’yi karanlıktan çıkaracaktır. Türkiye yeniden Kemalist Devrim rotasına oturtulacak ve Atatürk Cumhuriyeti yeniden kurulacaktır!

            İflas eden Amerikan politikaları değil, milli direnme siyaseti kazanacaktır!



--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin