27 Ocak 2011 Perşembe

(MADENCİYİZTR) Kolombiya'da madende kaza 14 ölüm!!!

Kolombiya'nın kuzeydoğusundaki Sardinata'da meydana gelen kömür madeni kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi. Kazada, 7 madencinin de göçük altında kaldığı bildirildi.

Sardinata- Resmi kaynaklar, madenden, beyaz torbalara sarılmış yeni cesetlerin çıkarılmasıyla, ölü sayısının 14'e yükseldiğini belirtti. Olay yerine yardım ekipleri yollayan Kolombiya Madenler Enstitüsü Ingeominas'a göre ise kazada ölen madenci sayısı 20. Ingeominas'ın sözcüsü, ''Göçük altında kalan madencileri de ölenlerin listesine katıyoruz çünkü hayata kalmış olmaları mümkün değil'' açıklaması yapmıştı.

Madenler Bakanı Carlos Rodado ise madendeki çalışma koşullarının kurallara uygun olup olmadığını belirleyecek soruşturmanın bitimine kadar, derinliği bin metreyi bulan madenin kapatıldığını duyurmuştu. Aynı madende Ekim 2010 ayında meydana gelen grizu patlamasında da altı işçi hayatını kaybetmişti. Daha önce yapılan açıklamada, 11 madencinin öldüğü, 10 madencinin de göçük altında kaldığı belirtilmişti.

Ülkenin başkenti Bogota'nın 600 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Norte Santander eyaletinin başkenti Cucuta'ya bir saat uzaklıkta, Venezuela sınırına yakın olan Sardinata kasabasının 25 bin kişilik nüfusu geçimini bölgedeki kömür madenlerinden sağlıyor. Dünyanın beşinci büyük kömür üreticisi Kolombiya'da geçen yıl meydana gelen maden kazalarında yüzden fazla madenci öldü.

AA


--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.