21 Şubat 2012 Salı

((slayt izle)) Yaslanmayi Geciktiren Dogal E Vitamini Deposu 'Ruseym'i biliyor musunuz?

Ruseym Nedir?
Ruseym, bugday tanesinin filizlendigi tepesindeki kucucuk bolgeye denilmektedir. Dunyada ‘wheat germ’ olarak bilinen ruseym, icinde vucut icin gerekli besin ogelerinin bir cogunu yuksek miktarlarda iceren; zayiflamak, guzellesmek, yaslanmayi geciktirmek, saglikli ve formda kalmak icin Avrupa ve ABD’de tuketimi oldukca yaygin olan degerli bir besin maddesidir. 1 ton bugdaydan modern un fabrikalarinda isleme ve ozel ayristirma teknikleriyle sadece 0,5 Kg. saf ruseym elde edilmektedir.

Ingilizce bircok sitede wheat germ’le ilgili olarak yazilmis yuzlerce makale, yapilan arastirma ve faydalarina iliskin verilere ulasmak mumkunken, altin sarisi renkli saf ve taze ruseym,  Turkiye’de cok az kisi tarafindan bilinmekte ve tuketilmektedir. Son zamanlarda piyasaya cikan ruseymli ekmeklerle birlikte farkindalik artsa da, dogal E vitamini deposu bu mucizevi besinin gunluk duzenli kullanimi halen cok sinirlidir. Turkiye’de de bircok diyetisyen, profesor, gida muhendisi ruseymin faydalari ile ilgili arastirmalar yayinlamakta ve tavsiye etmektedir. Bir cok politikaci, sanatci ve isadami, yaslanmayi geciktirmek, formda ve zinde kalmak icin duzenli olarak ruseym tuketmektedir.

Ruseymin Faydalari Nelerdir?

Ruseym, bugdayin ozu, yani en degerli kismidir. Ruseym icindeki proteinlerin ve minerallerin biyolojik degeri cok yuksektir. Fakat asil degeri bitkisel kokenli E ve B grubu vitaminlerin kaynagi olmasidir. “Alpha-Tocapherol” olarak adlandirilan “Dogal E Vitamini” bugday ruseyminden elde edilmekte ve yuksek fiyatlara satilmaktadir.

Doganin altin sirri olarak sunulan Ruseym, icerdigi yuksek lif degeri ile tokluk hissi veren, kilo vermeyi kolaylastiran ve hizlandiran lezzetli bir besin maddesidir. Ruseym obezite olusumunu onler, sindirim sistemini duzenli calistirir ve vucudun formda ve zinde kalmasini saglar. Ruseym, kaslari guclendirir, performans ve dayanikliligi artirir, refleksleri canlandirir, stresi yenme kabiliyetini artirir, bagisIklik sistemini destekleyerek kanser riskini minimum seviyeye dusurur.

Bugdayin kalbi ve hayat kaynagi olan ruseymin muhteviyatinda yuksek miktarda A, E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yag asitleri ve proteinler ile minerallerden cinko, manganez ve krom bulunmaktadir. Ruseym dogada dogal olarak en yuksek E vitamini iceren besin maddesi olarak yaslanmayi geciktirici etkiye sahiptir.  Ruseym, cildi guzellestirir, derideki kirisIklari onler ve kirisIk olusmasini geciktirir. Doganin altin sirri ruseym, vucutta hucre zarinin dayanikliligini saglamasi dolayisiyla bagisIklik sistemini destekleyerek kanserin onlenmesinde onemli rol oynar.
.
Ruseym ureme sisteminde etkilidir. Kisirlik tedavisinde etkin olarak kullanilan ruseym, dogal afrodizyak ozelligine sahiptir. ABD’de ruseymden elde edilmis olan vitamin tabletleri afrodizyak etkisinden dolayi tuketilmektedir.

Ruseym, halsizligi onler. Ruseymin sinir sistemi hastaliklarini onledigi ispatlanmistir. Ruseym kandaki kolesterol duzeyini dusurur, kanin pihtilasmasini onler. Koroner kalp hastaligi riskini azaltir. Pihti azaltici etkisiyle kanin akiciligina, diyabetli hastalarda damar tikaniklarinin onlenmesine yardimci olur. Gozde katarakt olusumunu geciktirir. Ruseymle ilgili detayli bilgi almak icin tiklayiniz.

Ruseym Nasil Kullanilir?

Ruseymi gunluk olarak istediginiz sekilde tuketebilirsiniz. Soguk sut ile karistirarak, misir gevregi, nesfit, corn flakes vb. urunlerle birlikte ya da sadece sutle tuketebilirsiniz. Taze ruseymi bir cok kisi yogurtla karistirarak tuketmektedir. Ayrica taze ve kuru meyvelerle karistirilarak yenilmektedir. Bunun disinda ruseym, yemeklere baharat olarak koyulmakta; salata, corba gibi yiyeceklerin uzerine serpilerek tuketilmektedir. Yemek pisirirken baharat yerine vitamin olarak kullanilabilecek olan bu urunle cok sayida yemek, kek ve pasta yapilmaktadir. Sitemizin ilgili bolumlerinde ruseymle ilgili tarifler yer almaktadir. Ruseym dunya mutfaginda da bir cok yemekte kullanilmaktadir. ABD’de ruseymden elde edilen ozel yaglar hem yaglar hem kozmetik urunlerinde hem de cildin kollajen dokusunu besleme ozelliginden dolayi diyet margarini olarak kullanilmaktadir. Ruseym bircok kozmetik, guzellik, vitamin ve diyet ilaclarinin hammaddesi olarak kullanilmaktadir. Ruseymin saclara ve cilde faydasindan dolayi, bircok ruseym maskesi ve ruseym kuru bulunmaktadir.

Ruseym, colyak hastalari ve bagirsak problemi olan hastalar haric tum cocuklar, gencler, yaslilar icin onerilmektedir. Dogal bir gida oldugu icin tuketimiyle ilgili bir sakinca bulunmamaktadir.

Ruseym Nereden Temin Edilebilir?

Artik ruseymi taze olarak internet uzerinden siparis verebilirsiniz. Turkiye’nin her yerine kargo ile saf, taze ruseymi gonderilmektedir. www.tazeruseym.com adresinden ruseym ve urunler hakkinda bilgi edinebilir, kredi karti ve banka havalesi ile odeme gerceklestirerek adresinize teslim siparis verebilirsiniz. Ruseymin icindeki vitamin degerlerinin korunmasi icin buzdolabinda saklanmasi ve taze olarak tuketilmesi onerilmektedir.

Lutfen bilincsizlik nedeniyle ekmegin tum vitaminlerinden ve besleyici ogelerinden yoksun olan beyaz ekmegi tuketmekte olan halkimizi, bugdayin en degerli, faydali ve saglikli kismi olan ruseym tuketimi konusunda bilgilendirelim.

Ruseym’le ilgili bilgi edinebileceginiz bazi adresler:

http://www.tazeruseym.com
http://www.facebook.com/tazeruseym
Bugdaydaki Ruseym Mucizesi http://www.paradergi.com.tr/yaz8-308-114,162@300.html
http://tr.wikipedia.org/wiki/Bu%C4%9Fday_r%C3%BC%C5%9Feymi

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin