24 Ekim 2011 Pazartesi

((slayt izle)) Fwd: MILLI HABER AJANSI Ata uçağı, Emine hanımın emrinde (Emin Çölaşan'ı muhakkak okuyun)




 

Ata uçağı, Emine hanımın emrinde (Emin Çölaşan’ı muhakkak okuyun)

 

 

 

 

Alman ordusunun Afganistan’da görev yapması konusundaki bir konuşmasının eleştirilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Horst Köhler istifa etti.

Brandenburg Eyaleti Eğitim Bakanı Holger Rupprecht bir firmanın kendisine iki haftalığına ücretsiz verdiği BMW ile tatile gittiği ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kaldı. 

Hamburg Eyaleti Başbakanı Ole von Beust, uzun yıllardan beri üst düzeyde politika yaptığını, artık politikadan ayrılmasının zamanı geldiğini ifade ederek görevinden istifa etti.

Federal Savunma Bakanı Franz Josef Jung Afganistan politikasında yaptığı hatalar yüzünden istifa etti. 

“Politika yaşamımın bir parçası ama tamamı değil” diyen Hessen Eyaleti Başkanı Roland Koch istifa etti.

Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Tüketici Koruma Bakanı Johannes Remmel, dioksin skandalı yüzünden istifa etti.

Bunlar son iki üç yılda Almanya’daki politikacı istifaları...

Acaba Türkiye’de hangi başbakan veya cumhurbaşkanı askeri darbe olmadan veya yukarıdakilere yakın nedenlerle istifa etti?

Çarşamba günü Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Crans Montana Forumu'nun verdiği ödülü almak üzere Brüksel'e gitti. Yanında kızı Sümeyye, Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış ve tabii sadece kadın gazeteciler vardı.

Bu konuyla ilgili tüm haberlerden çıkardığım Emine hanımın Ata uçağı, yani devletin uçağını özel uçağı gibi kullanıp Brüksel’e gitmiş olması kimseyi rahatsız etmedi. Başbakan eşinin dostlarıyla herhangi bir ödülü almaya devletin uçağıyla gitmesi Almanya’da ortalığı ayağa kaldırır, başbakanın istifasını gerektirirdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wullf, Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı iken, 2009 Aralık ayında kendi cebinden ödeyerek, özel havayolu şirketi Air Berlin’den bilet almıştı. Florida’ya ailesiyle tatile çıkmadan önce bir kokteylde Air Berlin yönetim kurulu başkanı Joachim Hunold ile tanışıyor. Başkan Hunold,  Wullf’a jest yapıyor ve ekonomik biletle business uçmalarını sağlıyor. İşte bu olay ortaya çıkınca Almanya’da ortalık karışıyor ve savcılık soruşturma açıyor. Wulff, 2.759 Euro ödeyip  5.815 Euro değerinde uçtuğu için istifanın eşiğine getiriliyor ve aradaki farkı ödeyip kurtuluyor.  Dikkat edin adam devletin uçağını falan kullanmadı, sadece jest olarak bize bile bazen sunulan uçuş sınıfını değiştirme olanağından yararlanıyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wullf’ın olayındaki Alman kamu oyunun tepkisiyle, Emine hanım olayındaki Türk halkının tepkisizliğinin kıyaslamasını size bırakıyorum.  

Hatırlatayım: Temmuz 2004 ;de "Yetim hakkı yedirmem' diyen Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ATA uçağı ile Ürdün'e kızının nikah davetiyesini götürmüş,01 Nisan 2010’da da  Emine Erdoğan , Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife Al Thani'nin kızının düğününün özel davetlisi olarak Ata uçağı ile Doha'ya gitmişti. "Devlet parası ile hovardalık" işte buna denir.

 

Eminanım yine gol attı!/ Emin Çölaşan

 

SAYIN seyirciler, Eminanım-Hayrünisanım arasında oynanmakta olan son derece heyecanlı ve çekişmeli maçta Eminanım hücum taktiği ile oynuyor. Yine başanlı bir gol atü.
Hayrünisanım bu konuda konuşmadı ama yakınlanna “Biraz bekleyin, Eminanım’a gol atma sırası elbet bana da gelecek” dediği iddia edildi.
Sayın seyirciler, Türkiye bu ikili arasındaki küslüğü konuşuyor. Devre arasında görüşlerini sorduğumuz bir izleyicimiz şöyle dedi:
“Aman inşallah bu küslük kocalarına yansımasın.”
Bir başka seyirci bu görüşe karşı çıktı:
“Kocalarının arasını maşallah çok iyi görüyorum. Baksanıza, birinin kocası tak diye kanun çıkarıyor, öbürünün kocası şak diye onaylıyor. Devlet işleri son derece çabuk yürüyor.”
• * •
Eminanım bu son golü Hayrünisanırn’a nasıl attı? Efendim, Hanımefendi’nin 56. doğum günü imiş. Bu vesile ile kendisine Belçika’dan bir ödül vermek istemişler. Orada Crans Montana diye bir kuruluş varmış. Ödülü onlar vermiş.
Bu ödülü alıp gelsin diye Eminanım’ın emrine devletin ATA uçağı verilmiş. Yanına Devlet Bakanı Egemen Bağışla kansı Beyhan, sonracığıma kızı Sümeyye, bazı AKP milletvekilleri ile gazeteciler takviye güç olarak eklenmiş.
Yağcılık olsun diye değil, içlerinden geldiği için Egemenle kansı Eminanım’a uçakta bir demet beyaz gül takdim etmişler, aynı zamanda doğum günü pastası kesilmiş.
Tam pasta kesilirken Egemen bilgisayarını açmış ve bir şarkı yükselmiş:
“İyi ki doğduuun Emineee…”
Pardon, “İyi ki doğdunuz Sayın Eminanuıım!.. Happy birthday to you…”
Devletin uçağındaki bu görkemli tören sırasında resimler çekilip gazete ve televizyonlara servis edilmiş, dünkü gazetelerde yayınlanması sağlanmış.
Sonra Brüksel’deki Türk gazeteciler de hanımefendi için pasta kesip mübarek doğum gününü kutlamışlar.
Hiçbiri yağcılık mağcılık için değil, içlerinden öyle gelmiş!
Daha sonra Eminanım Brüksel’de bir konuşma yapmış ve “Kadının itibarının güçlendirilmesi” ödülü kendisine verilmiş.
Bu çok, ama çok değerli ödülün Eminanım’a verilmesi için Devlet Bakanı Egemen aracılık etmiş.
Eminanım yaptığı konuşmada “Bu ödülü bütün kadınlarımız adına alıyorum” demiş.
Demek ki o haliyle bütün kadınlarımızı temsil ediyormuş!
Merak ettim, bütün bunlar olurken acaba Hayrünisanım ne düşünmüş! Öyle ya, en başta gelen rakibi kendisine bir gol daha atmış ve Hayrünisanım’dan tık yok.
Sen hem Çankaya’da oturan “Bir numaralı Türk kadını (!)” olacaksın, hem de ödül yansında böylesine geri kalıp ha babam de babam gol yiyeceksin!
Bunların arasını bozan dedikoducular kahrolsun.
Ben bu olayda Egemen’in yerinde olsaydım Belçika yetkilileri ile sıkı bir pazarlık yapıp aynı ödülün Hayrünisa’ya da verilmesini sağlardım. Böylece ödül töreninde Emine-Hayrünisa ikilisi hazır bulunur, oracıkta öpüşüp koklaşır ve ister istemez banşırlardı.
Onlan banştırmak için bundan daha iyi bir fırsat olur muydu!
Ama gel gör ki, Egemen, Tayyip’in adamı. Dolayısıyla torpilini Eminanım için kullanmış!
Pek yakında inşallah Hayrünisanım’a da çok daha büyük ödüller verilecek, o da devletin uçağına atlayıp bir sürü yere gidecek, nice goller atacak ve işte o zaman Eminanım çatlayıp patlayacak sayın seyirciler!

 

__._,_.___
Activités récentes:
MILLI HABER AJANSI 
UYE OLMAK ICIN ASAGIDAKI MAIL ADRESINE BOS BIR MAIL GONDERIN
MilliHaberAjansi-subscribe@yahoogroupes.fr
UYELIKTEN CIKMAK ICIN ASAGIDAKI ADRESE BOS BIR MAIL GONDERINIZ
MilliHaberAjansi-UNbscribe@yahoogroupes.fr

5680 sayili Basin Yasasi kapsaminda listemize gonderilen mesajlarin liste uyelerini ve yoneticilerini zor duruma dusurmemesi icin gereken hassasiyetin gosterilmesi ve yasalara karsi saygili olunmasi gerekmektedir. Listeye gonderilen mesajlardaki gorusler, yoneticileri ve uyeleri baglayici degildir, her uye kendi gonderdigi iletiden ve iceriginden kendi sorumludur.
Turkiye'nin anti emperyalist gucleri, WWW.ANAFOR.ORG
www.solbirlik.net www.ulusalcephe.net www.ulusalodak.netwww.toplumsalgucbirligi.org.tr www.add-paris.com www.cenanbicakci.com www.demokratikkitleorgutleribirligi.com
www.kitlecizgisi.com www.halkcephesi.net
www.akilcagi.com www.seyhbedreddin.org www.samsun24.com www.hukukcumhuriyeti.org www.hayditurkiye.org www.MilliHaberAjansi.com
www.halkcephesi.com www.halkcephesi.net www.karadenizgundem.com
www.halkcephesi.org www.soldash.org www.antalyabirlik.org
www.aydinbirlik.org www.edirnebirlik.org www.istanbulbirlik.org www.izmirbirlik.org www.ankarabirlik.org www.eskisehirbirlik.org
www.balikesirbirlik.org www.denizlibirlik.org www.afyonbirlik.org
www.turkpolitika.com www.kutahyabirlik.org www.karabukbirlik.org
www.halkcephesi.com www.halkcephesi.org www.hasanhuseyindemirel.com www.turkcelil.com www.ulusalgundem.net www.dnm-ler.com www.kemalistsosyalistler.org www.Ataturk Gunlugu.com
www.Ataturk Today.com www.Ataturkculuk.net http://www.voltairenet.org/
.

__,_._,___



--
hayatında olup bitenleri paylaşmanı sağlar.

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin