25 Ekim 2011 Salı

((slayt izle)) ELEKTRİK, DOĞALGAZ, SU, EĞİTİM, SAĞLIK BEDAVA... BÖYLE ZULÜM GÖRÜLMEDİ!...


KADDAFİ "ZULMÜ": ELEKTRİK, DOĞALGAZ, SU BEDAVA...

BÖYLE ZULÜM GÖRÜLMEDİ!...

 

"Dünya bir diktatörden kurtuldu", “Tiran’ın sonu”, “Diktatörün ölümü” , “Kaddafi, son”, "Ateş etmeyin diye yalvardı", "Bir diktatörün sonu"... Atlantik medyası ve onların Türkiye ayağı yandaş medya, Libya lideri  Kaddafi'nin ölümünün ardından bu başlıkları attı. Peki Kaddafi nasıl bir diktatördü?...

 Gazetelerde kanlı fotoğrafları boy boy gösterilen, sunucuların ölüm haberini sevinçle verdikleri Kaddafi ülkesine 42 yıl boyunca zulmetti. İşte bir diktatörün 42 yıllık zulüm tablosu...

Libya'da evlerde kullanılan elektrik bedava.

Su ve doğalgaz zorunlu ihtiyaç kapsamında olduğu için bedava.

Libya'da eğitim ve sağlık hizmetleri bedava.

Libya devleti, tüm hastalara ilacı hiçbir ücret talep etmeden veriyor.

Benzinin litresi 0.08 Avro, yani bir Libyalı'nın bir litre benzine ödediği para Türk Lirası'yla yaklaşık 20 kuruş.

Libya ulusal bankaları faiz almıyor.

Libya vatandaşları hiçbir şekilde vergi ödemiyor.

Libya hem Afrika'da hem de tüm dünyada en borçsuz ülke.

Libya'da arabalar fabrika çıkış fiyatına satılıyor, nakliye bedellerini ise devlet karşılıyor.

Yurtdışında burslu okuyan öğrencilere Libya devleti iadesiz olarak aylık 1650 Avro burs veriyor.

Libya'da tüm üniversite mezunları bir iş bulana kadar maaşa bağlanıyor.

Libya'da evlenmek isteyen tüm çiftlere devlet 150 metrekarelik daire veriyor.

Libya'da istisnasız olarak her aile aylık 300 Avro, yaklaşık 760 Türk Lirası yardım alıyor.

Petrol gelirlerinin yüzde 90'ı Libya halkına gidiyor.

Tüm bu cümleleri artık geçmiş zaman kipinde vermek gerekiyor. Çünkü Libya ve dünya büyük bir diktatörden kurtuldu.

BÜTÜN BUNLARI YAPAN KADDAFİ DİKTATÖRSE, TAYYİP'E NE DİYECEĞİZ?

=================================================================

KADDAFİ KİMDİ?

TESLİM OLMADI, SAVAŞTI ÜLKESİNDE ŞEHİT OLDU

"Ben devrimin lideriyim, istifa edecek bir devlet başkanı değilim. Burada savaşarak şehit düşeceğim". Bu sözler dün Sirte kentinde yakalandığı ve öldürüldüğü duyurulan Libya lideri Muammer Kaddafi'ye ait. Sömürgeciliğe karşı savaşan Ömer Muhtar'dan bayrağı devralan Kaddafi de, selefi gibi direndi, savaştı, teslim olmadı ve öldürüldü. Medya kartelleri kanlar içindeki görüntülerini şevkle ve dakikalarca yayınladı. Otosansür Kaddafi için uygulanmadı. Bir devir Libya'da kapandı.

Gerçekten de öyle oldu. Atları ve basit silahlarıyla İtalyan sömürgeciliğine 20 yıl direnen Libya lideri Ömer Muhtar'dan bayrağı devralan Muammer Kaddafi de teslim olmadı ve savaşarak öldü.

42 yıllık iktidarı her ne kadar diktatörlük diye adlandırılsa da, Libya'daki değişim ve gelişim Kaddafi'nin eseriydi. 1969'da henüz 27 yaşındayken bir grup subayla birlikte Kral İdris yönetimini devirdi. Kaddafi, Libya'nın 'özgür bir Arap Demokratik cumhuriyeti' olduğunu belirten yeni bir anayasa oluşturdu.

Başbakanlık ve savunma bakanlığı görevlerini üstlenen Kaddafi, Cemal Abdülnasır'ı örnek alarak, Mısır'da gerçekleştirilen reformları kendi ülkesinde de uygulamaya başladı. Amerika'nın ve İngiltere'nin ülkedeki askeri üslerini kapattı. Bütün yabancı bankaları ve petrol işletmelerini kamulaştırdı. Kimi Afrika ülkelerindeki Müslümanlara  ve Arap ülkelerindeki sol eğilimli hareketlere destek oldu. SSCB'yle yakın ilişkiler geliştirdi. Afrika Birliği'nin dönem başkanlığını yaptı (1982-1983).

Kıbrıs Barış Harekatında Amerika'ya kafa tutarak, Türkiye'ye yardım etti. 1970`lerdeki petrol krizi sırasında Türkiye`ye ucuz petrol veren tek ülke Libya oldu. Kaddafi Amerikan ambargosunu yararak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 25 tonluk roket ve 4 uçak dolusu askeri mühimmat hibe etti. Libya`nın ilk Başbakanı Sadullah Koloğlu`nun oğlu gazeteci ve tarihçi Orhan Koloğlu, Türkiye'ye gönderilecek malzemelerin uçaklara yüklenmesinde Kaddafi'nin bizzat yardım ettiğini ve sırtında uçaklara malzeme taşıdığını aktarmıştı. ( 27 Mart 2011- Habertürk Teke Tek Özel Programı)

Muammer Kaddafi, İslam sosyalizmi olarak adlandırdığı siyasi felsefesini üç ciltlik 'Yeşil Kitap'ında (1975-1979) açıkladı.

1977'de ülkenin adı Libya Arap Sosyalist Halk Cemahiriyesi olarak değiştirildi. Libya, yerel halk konseyleri ve komünler aracılığıyla halk tarafından yönetilen doğrudan demokrasiyi hayata geçirmeye çalıştı. Devrim Komuta Konseyi dağıtıldı. Kaddafi, Genel Halk Kongresi genel sekreteri oldu.

Kaddafi İrlanda Cumhuriyeti Ordusu ve Filistin Kurtuluş Ordusu gibi örgütleri destekledi. Kaddafi'yi "düşman" ilan eden Amerika 15 Nisan 1986'da Trablus ve Bingazi’ye bir hava saldırısı düzenledi. Kaddafi’nin yara almadan atlattığı bu saldırıda evlatlık kızı öldü, eşi ve iki çocuğu da yaralandı.

Kaddafi petrol gelirlerini halka dağıttı. Libya Afrika'da Gayri Safi Yurtiçi Hasılası en yüksek , borcu ise en düşük ülke konumuna geldi. Dünyanın en büyük su projelerinden birine imza atan Kaddafi, çöllerin altındaki suyu Libya kentlerine aktardı.

Yıllar içinde Avrupa Kaddafi ile ilişkileri geliştirdi. Öyle ki Libya petrolü ve doğalgazının yüzde 98,5'ini ithal eden Avrupa ülkeleri Kaddafi'yi kırmızı halılarla karşılar oldu. İngiltere, Fransa, İtalya ve daha birçok ülkenin şimdilerde "diktatör" ilan ettiği Kaddafi, Paris'teki Elysee Sarayı'nda, Roma'da, Lizbon'da, Brüksel'de çadır kurdu.

Geçen yıl Kaddafi'nin elinden İnsan Hakları ödülü alan Başbakan Erdoğan da, Avrupalı müttefiklerinin yolunda yürüdü ve Libya saldırısının en şiddetti savunucularından oldu.

Mart ayından bu yana gerçekleşen saldırılarda, Libya'nın hastaneleri, okulları, kreşleri, üniversiteleri bombalandı. Ülkenin kanalizasyon, şehir suyu ve elektrik dağıtım şebekeleri hedef alındı. Ülkedeki zenciler etnik kıyıma uğradı ve 60 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Libya savaşının Türkiye'ye sonuçları ise çok ağır oldu. AKP'nin dış politikaları sayesinde Türkiye önemli ve dost ülke Libya'nın alt üst edilmesi ve parçalanmasına ortak oldu. Libya'daki 60 milyar dolarlık Türk yatırımı heba oldu, 2 milyar dolara ulaşan yıllık ihracat ise durdu. Libya'da çalışan 24 bin Türk işçisi de işinden oldu.

Amerikan destekli isyana direnen Kaddafi, "Ben devrimin lideriyim, istifa edecek bir devlet başkanı değilim. Burada savaşarak şehit düşeceğim!" demişti ve öyle de oldu.

İtalya'nın karşısına göğsündeki Ömer Muhtar'ın fotoğrafıyla çıkan ve anti-emperyalizmin Afrika'daki sembolü haline gelen Albay Muammer Kaddafi, Amerika'nın öncülüğündeki NATO saldırılarında yaşamını yitirdi. İsyancılar tarafından yerlerde sürüklendi, tekmelendi, dövüldü, yuhalandı... ama teslim olmadı. Savaşarak öldü.

ULUSAL KANAL

http://www.ulusalkanal.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=22816:kaddaf-qzulmueq-elektrk-doalgaz-su-bedava&catid=49:guencel-&Itemid=174

--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "VATAN ve EMEK" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için aydinlik-gelecek-hareketi@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için aydinlik-gelecek-hareketi+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/aydinlik-gelecek-hareketi?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin