30 Haziran 2011 Perşembe

((slayt izle)) Mehmet Bedri Gültekin: Hatay Mitingi



 

Hatay Mitingi



            İşçi Partisi, seçimin hemen ardından Hatay’da bir miting yaparak emperyalist tertiplerin hedefi olan dost ve kardeş Suriye’ye, Türk Milleti adına dostluk elini uzatmaya karar verdi.

            Gelecekte bu ülkenin tarihi yazıldığında, İşçi Partisi’nin Hatay’da gerçekleştirdiği Miting bu milletin gurur sayfalarından biri olarak yazılacaktır.

            AKP iktidarı, utanç verici bir şekilde, Amerikan emperyalizminin koçbaşı olarak Suriye’ye karşı düşmanca faaliyetler içindedir.

            CHP ve MHP ise bugüne kadar gıklarını bile çıkarmamışlardır. Sanki Suriye’de olup bitenler yanıbaşımızdaki komşumuzda değil, sanki Suriye’de olup bitenler AKP iktidarının emperyalizmin koçbaşı olarak boylu boyunca dahil olduğu gelişmeler değil de başka bir gezegende yaşanmaktadır.

            Çünkü CHP de, MHP de bilmektedirler ki, Suriye’de olup bitenler başta ABD olmak üzere Batı emperyalizminin faaliyetleridir. Amerika ve Avrupa işin içine girince CHP’nin de MHP’nin de dili tutulmaktadır.

            Onun için işçi Partisi’nin Hatay’da gerçekleştirdiği eylem, tarihi önemdedir ve bütün milletimizin haklı olarak gurur duyacağı bir eylemdir.

            Şöyle de diyebiliriz: İşçi Partisi gerçekleştirdiği etkinlik ile Milletimizi, başı eğik olmaktan kurtarmıştır.

 

MİTİNG YASAĞI

            İşçi Partisi’nin Miting kararı, Hataylı yurttaşlarımız tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Antakya şehir merkezinden, Samandağ’dan ve İskenderun’dan Mitinge kitlesel bir katılım olacağı anlaşılıyordu.

            AKP iktidarının, Suriye’den adeta zorla göçertilen ve alt yapısı bile hazırlanan çadır kentlere yerleştirilen mülteciler üzerinden yaratılmak istenen kamuoyu oluşturma çalışması böylece boşa gitmiş olacaktı.

            Angelina Jolie vasıtasıyla yapılan propaganda da işe yaramayacaktı.

            Bunun üzerine Hatay Valiliğine gerekli emirler verildi. İşçi Partisi’nin yasal yürüyüş ve mitingi yasaklandı.

            Valilik bununla da yetinmedi. Belediyelere yazılı emir gönderdi. İşçi Partisi’nin Mitinginin Valilik kararı ile yasaklandığı belediye hoparlörlerinden defalarca anons edildi.

            Aynı yasak kararı Antakya’dan yayın yapan radyolar aracılığı ile de duyuruldu.

            Yasak kararını veren Antakya Valiliği ama yasağın gerçek sahibi AKP iktidarı…

            Tayyip Erdoğan, Hatay halkının mitinge yapacağı kitlesel katılım ile Suriye’ye karşı izledikleri düşmanca politikayı mahkum edeceğini gördü, telaşa kapıldı ve yasaları ayaklar altına alarak yasaklama kararını verdi.

 

KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI

            İşçi Partisi bunun üzerine aynı gün ve saatte kitlesel bir basın açıklaması ile görüşlerini basına ve kamuoyuna açıklayacağını duyurdu.

            25 Haziran günü 2 000 kadar yurttaş, İşçi Partisi il binası önünde toplandı. Bütün engellemelere rağmen yurdun dörtbir yanından gelen 600 aydının yanı sıra bini aşkın Hataylı da toplantıda hazır bulundu.

            “Miting yasaklandı”, “Kitlesel basın açıklamasında olaylar olacak” propagandasına rağmen Parti binası önünde toplanan yaklaşık 2 000 kişi, AKP iktidarının telaşının boşa olmadığını ortaya koydu.

            Suriye’den çok sayıda aydın, basın açıklamasına katılmak üzere Türkiye’ye geleceğini daha önceden duyurmuştu.

            Yayladağı sınır kapısından giriş yapmak isteyen yaklaşık 200 kişilik topluluğun Türkiye’ye girişi engellendi.

            Sabah erken saatlerde Cilvegözü sınır kapısından giriş yapan 50 kişilik bir grup ise Antakya şehir merkezinde polis tarafından çevrildi, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü ve daha sonra sınır dışı edildi.

            Suriyeli yurtseverler, Suriye ve Türkiye bayrakları, Atatürk posterleri ve iki ülke ve iki halkın dostluğunu belirten pankartlar taşıyorlardı.

            İşte tam da bu nedenlerden dolayı AKP iktidarı tarafından sınırdışı edildiler.

 

TARİHİ UYARI

            Suriye’deki tertiplerin başladığı günden bu yana diyoruz ki “Türkiye’nin altına dinamit yerleştirilmektedir.”

            Haberleri hatırlayalım:

            - Suriye’de giden Türk kamyon şoförleri, ‘Suriye halkının kendilerine tavırlarının değiştiğini, çocukların kendilerine taş attığını, kamyonlarına mazot bile alamadıklarını’ söylüyorlar.

            - İran, “Suriye’nin, kendileri için kırmızı çizgi olduğunu” ilan etti ve Suriye’ye bir saldırı olması durumunda Türkiye’deki Amerikan hedeflerini vuracağını açıkladı.

            - Rusya ve Çin, bundan önceki Irak, Afganistan ve Libya örneklerinden farklı olarak Suriye’ye yönelik hiçbir kararın Birleşmiş Millerden çıkmayacağını çeşitli yollarla duyurdular.

            - Ve daha önemlisi, Suriye’deki gelişmelerle birlikte, başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye’de toplumsal ve siyasal “fay kırıkları” hareketlendi.

            Bütün bunlar, ülke olarak hiç de iyi olmayan bir yere doğru AKP eliyle sürüklendiğimizi gösteriyor.

            Bu bakımdan İşçi Partisi tarafından Hatay’da gerçekleştirilen eylem, aynı zamanda herkese tarihi bir uyarıdır.

 

      Mehmet Bedri Gültekin

     mbgultekin@ip.org.tr  

 


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin