29 Aralık 2009 Salı

(MADENCİLERTR) OCAK SAHİBİ, ÖLEN MADENCİLERİN AİLELERİNİ ZİYARET EDİYOR

OCAK SAHİBİ, ÖLEN MADENCİLERİN AİLELERİNİ ZİYARET EDİYOR
Tarih: 2009-12-29
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 19 işçinin hayatını kaybettiği Bükköy Madencilik'e ait kömür ocağının sahibi Nurullah Ercan, acılı aileleri ziyaret etmeye başladı.
Bir süre önce çıkarıldığı mahkemenin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktığı Nurullah Ercan, kimseden kaçmadığını söyledi. 19 gün önce meydana gelen grizu faciasında göçük altında kalarak can veren maden işçilerinden Murat Aydın'ın Devecikonak'taki evini ziyareti sırasında görüntülenen Ercan, acılarının çok büyük olduğunu, ölenlerin ailelerinin yanında olduklarını söyledi. Maksadının sadece taziyede bulunmak olduğunu bildiren Nurullah Ercan, ziyaretlerin yanlış değerlendirilmemesini isteyerek,
"Kimseden kaçan biri değilim. Sadece ziyaretlerin çarpıtılmasından sakınıyorum. Bütün mesele bu. Acıyı daha fazla deşip kanatmamalıyız. Mühim olan içimiz. Bu ziyaretleri kendim ve Allah için yapıyorum" diye konuştu.
Daha sonra Eskibalçık köyüne giden Nurullah Ercan ve maden ocağı yetkilileri, burada Ertuğrul Demiray'ın ailesine de başsağlığı ziyaretinde bulundu. Baba Abdullah ve anne Ümmü Demiray ile görüşen Ercan, "Bu acı olayın yaşanmasını istemek mümkün olabilir mi? Ne işveren, ne yönetici, ne de çalışan böyle bir olayın yaşanmasını istemez. Hepimiz çok üzgünüz. Ölenleri geri getiremeyiz, fakat onların ailelerine bütün gücümüzle sahip çıkacağız. Çocuklarımızın ve sizlerin yanındayız" dedi.
Anne Ümmü Demiray'ın, "İçimiz yanıyor oğlum" diyerek seslenmesini sessizce dinleyen Nurullah Ercan'ın göz yaşlarını tutamadığı görüldü.
Maden ocağının 6 ay kapatılmasının ardından işsiz kalan 130 maden emekçisinin durumları ile ilgili soruya Ercan, "Yapacağımız toplantılarda hepsini görüşeceğiz, planlayacağız. Çalışanların iş durumu ile ilgili ne gerekiyorsa yapacağız" cevabını verdi.
Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, göçük altında kalarak hayatını kaybeden bütün işçilerin ailelerini ziyaret etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
www.madenilan.com
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22
aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİLERTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madencilertr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madencilertr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madencilertr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.