7 Ekim 2013 Pazartesi

((slayt izle)) Fwd: MİLLİ İRADE BİLDİRİSİ'NİN İKİ İMZACISI...



Selahattin Serdar <serdarantserdar@gmail.com>
7 Ekim 2013 14:13

MİLLİ İRADE BİLDİRİSİ’NİN İKİ İMZACISI…

Serdar Ant

 

Milli İrade Bildirisi’nin altına imza atanlara baktığımızda çok ilginç isimlerle karşılaşıyoruz. Bu isimleri burada tek tek saymayacağım. Merak edenler http://imza.milliiradebildirisi.biz/ adresinden bütün listeyi inceleyebilirler.

Ne var ki bu listede yer alan iki isim, en azından benim açımdan, oldukça ilgi çekici… Bu isimlerden biri Yılmaz Dikbaş… Bildiriyi, “yazar, kimya yüksek mühendisi” olarak imzalamış. Diğer isim de geçmişte aynı üniversitede bir süre beraber çalıştığımız Doç. Dr. Barış Doster… O da bildiriyi “yazar-akademisyen” olarak imzalamış.

Yılmaz Dikbaş ile bugüne kadar bir kere karşılaştık. Yanılmıyorsam 2012 yılında İzmir Kitap Fuarı’nda…  Birkaç kez de telefonla görüşmemiz oldu, o kadar… Bunun dışında bir tanışıklığımız ve samimiyetimiz yoktur. Ben de çoğu kişi gibi Yılmaz Dikbaş’ı kitaplarından tanıyorum. Söylediğine göre 17 kitabı varmış! Hepsini okumadım, ama bazıları bende de var.

Dikbaş, özellikle Avrupa Birliği’ni konu alan kitaplarında gerçekten de soyadına yakışır bir tutum benimsemiştir. AB üyeliğine karşı olmasının ötesinde, AB’nin üyelik sürecindeki Türkiye’ye yönelik olarak, özellikle parasal ve kültürel kanallardan nasıl çalıştığını oldukça radikal iddialarla dile getiriyor. Yılmaz Dikbaş’ın kitaplarında AB tarafından fonlandığı iddia edilen sivil toplum örgütleri, dernekler ve vakıfların listesini sayfalar boyunca okuyabilirsiniz. Bu tür bir ilişkinin varlığından haberdar olmasa bile, bu sivil toplum örgütü, dernek ve vakfın üyesi olan, hatta bir şekilde bu örgütlerin düzenlediği bir panel ya da konferansa katılmış bulunan birçok kişi bile Yılmaz Dikbaş tarafından bu “ihanet çarkı”nın içindeymiş gibi sunuluyor topluma!  Sonuçta AB ile şu veya bu şekilde ilintili olan her vakıf, dernek, STÖ ve kişi, Yılmaz Dikbaş’a göre tek bir sıfatı hak ediyor:

“AB mandacısı…”

Bu satırları eleştirmek ya da Dikbaş’ın yaklaşımını karalamak için söylemiyorum. Sadece Yılmaz Dikbaş’ın, AB ile şu veya bu şekilde ilişki içinde olan kurum ve kişilere karşı ne kadar uzlaşmaz ve sert bir tavır içinde olduğunu vurgulamak için belirtiyorum.

Milli İrade Bildirisi’nin imzacılarından biri olan diğer kişi de Doç Dr. Barış Doster…   

Barış Doster ile henüz doktorasını yaptığı senelerde kısa bir dönem aynı üniversitede beraber çalışmıştık. Oradan gelen bir tanışıklığımız var. Ama kendisini on yılı aşkın bir süredir görmüyorum. Dolayısıyla Barış Doster’i geçmişte kendi edindiğim izlenimlere göre değil de şu anda görev yaptığı üniversitenin web sayfasında yer alan bilgilere göre tanıtmak isterim.

Barış Doster, şu anda Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Genel Gazetecilik anabilim dalında öğretim üyesi olarak görevlidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden lisans, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden de yüksek lisans ve doktora derecesine sahiptir. Prof. Dr. Toktamış Ateş’in öğrencilerindendir, onun Türk akademi dünyasına kazandırdığı bir kişidir. Doçentlik alanı, siyasal tarihtir. Çalışma alanı da Türk Siyasal Yaşamı, Türk Dış Politikası ve Cumhuriyet Tarihidir. Bu bilgileri http://iletisim.marmara.edu.tr/sayfa.php?id=518 adresinden de görebilirsiniz zaten.

Ne var ki Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’ndeki akademik kadronun, akademik özgeçmişlerinin ve şu anda yaptıkları görevlerin belirtildiği bu sayfada, Doç. Dr. Barış Doster’in   “görevleri” karşılığında oldukça çarpıcı üç sözcük yer alıyor:

“Erasmus Bölüm koordinatörü”

Bu, kamuoyunda “Erasmus programı”, “Erasmus öğrenci değişim programı” veya “Erasmus Projesi Üniversite Öğrencilerinin Hareketliliği için Avrupa Topluluğu Eylem Programı” gibi isimlerle de bilinen bir projedir.  “Türkiye'de Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajans tarafından koordine ve finanse edilen, yükseköğretim kurumlarının işbirliğini ve öğrenci ve akademisyenlerin kısa süreli olarak bu işbirliği çerçevesinde farklı ülke ve üniversitelerde deneyim kazanmasını teşvik eden Avrupa Birliği projesidir.”

1987 yılından 2011 yılına dek Türkiye'deki 1,5 milyon yükseköğretim öğrencisi, "Erasmus öğrencisi" olarak Avrupa ülkelerinde öğrenim görmüştür.

İşte Doç. Dr. Barış Doster’in kadrolu olarak çalıştığı üniversitedeki görevlerinden biri de bu “Erasmus projesinin koordinatörlüğü”dür.

Bu konuda hiçbir yorum yapmıyorum ve sadece internet ortamında rastladığım bu bilginin, Milli İrade Bildirisi’nin içeriği ile ne derece bağdaştığını merak ediyorum.

Bir taraftan “Hedef TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’dir. NATO, AB, ABD güdümünden kurtarılmış bir Türkiye’dir. MİLLÎ savunmayı, MİLLÎ ekonomiyi, MİLLÎ eğitimi yeniden tesis etmektir” diyen bir bildirinin altına imza atacak, ama diğer yandan da çalıştığınız üniversitede “Erasmus Projesi Koordinatörlüğü” yapacaksınız!

Milli İrade Bildirisi imzacılarından olan Yılmaz Dikbaş’a göre, AB ile şu veya bu şekilde ilişki içinde olan bir derneğin, bırakın üyesi olmayı, herhangi bir etkinliğine katılıp konferans veren, o dernekten naif amaçlarla bile olsa ödül alan biri, hemen “AB mandacısı” olarak adlandırıldığına göre, acaba Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde “Erasmus Projesi Koordinatörü” olarak görev yapan Milli İrade Bildirisi imzacısı Doç. Dr. Barış Doster’i nasıl tanımlayabiliriz?

Kimbilir, bugüne kadar 17 tane kitap yazan Yılmaz Dikbaş, belki bu konuda bir yazı yazar da bizleri aydınlatır belki!


7.10.2013  




--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.