13 Ekim 2013 Pazar

((slayt izle)) Fwd: E-posta gönderiliyor: TİLLİO ESAS




Haluk TARCAN <haluktarcan@haluktarcan.com>
13 Ekim 2013 23:43
TİLLİO ESAS





Sayın okurlar ve Vatandaşlarım

AKP Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören TBMM'ye bir kanun
teklifi vermişler ve Siirt'in Aydınlar ilçesinin isminin, TİLLİO olmasını
istemişler:
 Çok isabet olmuş!...
 Halûk tarcan
 


 

 

EVET, SİİRT’İN ADI  TİLLİO OLMALIDIR!..

Sayın Lâle Gürman’dan aldım:

 

AKP Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören TBMM’ye bir kanun teklifi vermişler ve Siirt’in Aydınlar ilçesinin isminin, TİLLİO olmasını istemişler.

Çok isabetli. Aydınlar adı, hemen TİLLİO yapılmalıdır. Çünkü:

TİLLİO tam anlamıyla Ön-Türkçe bir cümledir, kelime değildir:

T=AT, Tanrı’ya erişme ruhuna sahip olma

İL=ËL, Halk

İO=İYO(iya)…sahip olmak, ülke, yer..

Cümleyi tamamlarsak, “TANRIYA ERİŞME RUHUNA SAHİP HALKIN YERİ, ÜLKESİ, MEMLEKETİ”…

Demek ki, adı ÖKÜ-ERT’ten gelen ve anlamı “aşiretini yönetme yetkisi” olan

·        KÜRT/lerin (K.Mirşan) kullandıkları

·        Q, W, X harflerini de ilâve edersek Ökü-Ert’lerle kardeş olduğumuz ortaya çıkar.

 “İlçenin adı TİLLİO olsun, tarihî adına kavuşsun” demişler!!. Bazen tarih bilmemek çok büyük gerçekleri açığa çıkarabiliyor!..

Aynı adı, TİLLİO’yu,  taşıyan, Antalya’nın Kaş ilçesinde dağlarda  TİLLİO adlı  tarihi bir sitenin kalıntıları vardır. Grek (?) olduğu iddia edilmiştir; aslında sonradan Grek işgaline uğramış bir Ön-Türk beldesidir.

Ana binanın yüzünde, yan yana sıralanmış büyük dört köşe kitabelere Grekçe metinler yazılmıştır. Fakat biraz dikkat edilince Grekçe metinlerin altında Ön-Türkçe metinlerin varlığı ve bunların  beceriksiz bir şekilde kazınıp, üstüne Grekçe yazılmış olduğu göze çarpar, sahtekârlık hemen fark edilir; tabîi Ön-Türkçe damgaları tanımış olmak şartiyle…

Kitabeler  yanyana uzayıp giderken, binanın yaslandığı derin vadinin erişilemeyecek kadar yüksek bir yerinde Ön-Türkçe bir kitabe - kazınamamış  olduğundan- üstündeki Ön-Türkçe yazı,  gibi  olduğu gibi kalmıştır. Artık bu kitabeyi gördükten sonra burada Ön-Türk kültürünün, bu sitenin esas kültürü olduğu inkâr edilemeyecek bir delildir.

Bunun yanında kırılmış sütun başlıkları, mimarî bazı öğeleri süsleyen frizlerde OĞ-OÑ , “kişi başarısı”, “Tanrı’ya erişme başarısını elde etmiş kişi” cümlesi, çok mükemmel yazılmış ve büyük bir mermer işçiliğini  ortaya koymuş olarak 

·        Tarihçilerimiz tarafından keşfedilmeyi beklemektedirler; tabîi, Orta Asya Türkçelerini ve en az Ön-Türk damgalarını bilmeleri şartiyle!..

Evet, Siirt’in ilk adı “Tillio” kendisine geri verilmelidir!

Unutulmamalıdır ki, Güney Doğu Anadolu’nun kayalarına atalarımız tarafından 13binlerden başlayarak resimler çizilmiş ve Ön-Türkçe yazıtlar kazınmış olan Toros dağlarının adı da TAU-ËR US’un sıkışmasından oluşmuştur:

·        Tau = Dağ… Her ne kadar dağ adını bazı dilcilerimiz Sanskritçe sanarlarsa da…

·        Ër = Erişme, erişen…

·        Us= En yüce…Cümleyi toplayalım, “Yüceye erişen Dağ... Yüce dağ”..

 Hâlâ mı 1071?!

·        Yoksa Profesör A. Erzen’in ekibiyle 30 yıl çalışarak ortaya çıkardığı gibi, Ön-Ataların Doğu Anadolu’ya gelişleri tarihi olan 13bin mi?

·        Amerika  Türklerin tarih öncesinden itibaren büyük bir uygarlık sahibi oldukları gerçeğini yok etmek için tarihi Afrika’dan başlatır. Kurgularına göre; Afrika’dan yayılan uygarlık Anadolu’ya varır ve Anadolu yoluyla Orta Asya’ya gider. Böylece Türkler  tarihten silinmiş olurlar.

Bu  özel Amerikan  tarihinden  faydalanan bazı Kürtler, Kürtlerin ilk vatanının Anadolu olduğu ve bu nedenle konuştukları dilin yazısından Q, W, X harflerinin onlarla Orta Asya’ya gittiği propagandasını yaparlar.

 

Aslında onlar 13 binde Orta Asya’dan gelenlerdir. Bunu kadınların yüzlerinde, ellerinde okuduğumuz Ön-Türkçe yazılarda da görmekteyiz.

·        Konuştukları tek dil değil, 14 yerel ağızdır. (Japon dilci Goichi Kojima) Bugün, Kırmançça’dan Kürt dili inşa edilmektedir.

 

Tarih yalanla, politikayla değiştirilemez:

·        Uygarlık Orta Asya’da, QARA-TAU’da, günümüzdeki Tacikistan’da, 2000 metre yükseklikte bulunan Qara-Tau mağarasında – çok kereler yazdığım gibi- milyon yıllarda doğmuştur. (Sovyet eski Bilim Akademisi’nden  Anton Ranov). Akademisyenlerimiz ne bu adı, ne de bu yayını bilmektedirler!.. (Bodrum Etrüsk Sempozyomu)

 

Bundan sonra 100’er bin yıllık dilimler halinde ( 850bin, 700bin…vb.) 14 bine gelinmiş ve 14binde Orta Asya kişisi yazıyı bulmuş ve bu yazının Ön-Türkçe okunmasıyla, Türklerin 14binde yazılarıyla tarihe geçtiği, Ural dağlarında Şölgen Taş mağarasında  bulunan yazıyla ortaya çıkmış, tarihe geçmiştir. (K.Mirşan)

Ortada, Orta Asya’da M.Ö. 14binde oluşmuş Ön-Türkçe yazı dururken tarihi tersine çevirmek akıntıya kürek çekmek demektir.

 

Ökü-Ert kardeşlerimize sevgilerle…

 

 Halûk Tarcan    (CNRS-Paris)

 

Mecidiyeköy  12.10.2013

 

 

Bu yazımı bir önceki (Melekler Dişi mi, Erkek mi) başlıklı yazımın devamı olarak algılanması doğru olacaktır.

 Sayın Lâle Gürman tarafından CHP, MHPi AKP Milletvekillerinin hepsine gönderilmiştir : Lâle Gürman’a teşekkürler…

 

 

 

 

 




--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.