18 Ekim 2013 Cuma

((slayt izle)) Fwd: KIBRIS'TA TÜRK-RUM GÖRÜŞMELERİ.



 Hüseyin LAPTALI <erenkoysurungeni@ttmail.com>
18 Ekim 2013 12:30

Kıbrıs Mektubu 1080…

KIBRIS’TA TÜRK-RUM GÖRÜŞMELERİ…

1 Nisan 1955’de EOKA terör örgütü resmen kurulduğunda ilk yemini “Önce İngilizleri Ada’dan süreceğiz, sonra Türkleri temizleyeceğiz,” şeklinde idi.

Bu tarihte Kıbrıs’ta başlayan birinci etap Türk katliamları 1958 sonuna kadar sürdü, zirveye ulaştı. 1959 yılına gelindiğinde her şeye rağmen iyi niyet görüşmeleri başladı. 1960 Ağustos’unda ise bu iyi niyetin neticesi “Kıbrıs Cumhuriyet” ortaklığı %30/%70 kuruldu.

Kuruldu da ne oldu. Türkler inandı, iman getirdi. 1960 anlaşmaları çerçevesinde çalışmaya koyuldular. Fakat Rum’un niyeti başkaydı. Bu rahatlıktan faydalanarak Akritas Soykırım planını (Türkleri imha planı) hazırladılar. 1960 anlaşması özünde çamura yatmaya başladılar. En sonunda Makarios, “Ben bu anayasa ile bu ülkeyi idare edemiyorum,” deyip çıktı.

Akritas soykırım planını uygulamaya koyuldu. 21 Aralık gecesi başlatılan “Kanlı Noel” katliamlarında bir hafta içinde 200 Türk’ü katlettiler. Barikatlardan Türk toplayıp götürdüler. Onlardan bir daha haber alınamadı.

1964 senesi Türkleri yok etmek için katliamlarla geçti. Katliamlar 1967 yılı sonlarına kadar sürdü.

1967’nin sonlarında Demirel-Albaylar cuntası protokolü ve “Ateş-kes” imzalandı. Nasıl bir “Ateş-kes”? Türkler Kıbrıs’ta esir edilmiş, kantonlarda yaşıyor, her Türk genci mücahit olmuş, 5 sene 10 sene tüfek omuzda aç bilaç mücahitlik yapıyor, canını korumaya çalışıyor, bir taraftan da katliam, sürgün, kaçış (EKSODUS) devam ediyor. Barikatlarda tutuklananlardan bir daha haber alınamıyor.

Tabii görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler Rum’un göz boyaması, zaman kazanması... Türk toplumu eriyip gidiyor.

1963’de 120 bin, 1974’ün 20 Temmuz’una gelindiğinde Ada’da 80 bin Türk kalıyor. Ben öyle diyorum. Sen 70 bin de, korkma… Yani Türkler 11 sene hiç çocuk yapmadılar, hep öldüler.

15 Temmuz 1974’de ise, 1800’lerin başında edilen “Meğali İdea” yeminine göre Kıbrıs Yunanistan’a ilhak edilmek isteniyor. Kıbrıs Cumhuriyeti “Kıbrıs Elen Cumhuriyeti” olarak adlandırılıyor.

Ve 5 gün sonra Tanrının adaleti gerçekleşiyor. Barış Harekatı ve Türk askeri Kıbrıs’ta…

O günden bu güne Kıbrıs’ta barış var. Hak yerini bulmuş. Ama görüşmeler sürüyor. Bitmeyen görüşmeler, Baba Denktaş’ın ömrünü tüketiyor.

Bu günlere geliniyor. Görüşmeler görüşmeler…

Yetti gayrı…

Anastasiadis ne diyor? Hazırlık olmadan müzakerelere başlanamayacağını BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a söylüyor. Alt kademeler bu işi evvela halletsin diyerek, topu taca atıyor. Besbelli anlaşmaya hiç mi hiç niyeti yok…

1969’dan beri süregelen görüşmelerin ipe un serme gidişatı, Türkler için galiba hiçbir anlam ifade etmiyor. . Cumhurbaşkanı Eroğlu;

“2014 yılı Mart ayında referandum hedeflediklerine” işaret ederek, “Ana hedefimiz çözümdür ve şu anda bunun için çalışıyoruz” diyor.

Sayın Cumhurbaşkanı herhalde Anastasiyadis ile dalga geçiyor. Fakat işin içine Türkiye Cumhuriyeti’nin her iddiasının tersi oluşmuş olan başarılı (!) Hariciye nazırı Ahmet Davutoğlu girince ben korkmaya başladım. Önce sınırlarımızda sıfır gerilim diye işe başlayan Davutoğlu, sınırlarımızın savaş alanına dönmesine sebep oldu. Daha da ileri giderek Suriye ile örtülü savaş halindeyiz.

İşte korkum budur. İşler Davutoğlu’na kalmış ise “Yandı keten helva”…

1974’de Muratağa, Atlılar ve Sandallar köylerinde yaşananları anlattığı “Kanın Sesi” adlı belgeselinden ötürü ülkesinden aforoz edilen Kıbrıslı Rum gazeteci, yapımcı ve yönetmen Tony Angastiniotis’in dediği gibi bırakın efendim, “Akan kan yeşil hatta kurusun kalsın...”

Anastasiyadis, görüşmelere başlamak için Gazi Mağusa Maraş bölgesini peşin para olarak almak istiyor.

Açın efendim açın Maraş bölgesini Anadolu’ya… Bir gecede gecekondu dolsun her yanı… Buyursun Anastasiyadis, sıkıysa Maraş’ı alsın… Bunlar bu dilden anlar…

Hoşça kalınız. 18 Ekim 2013 H.Laptalı erenkoysurungeni@ttmail.com




--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.