10 Ekim 2013 Perşembe

((slayt izle)) Fwd: Hac ve Kurban üzerine- 3




 D.Ali Ercan <daliercan@gmail.com>
 10 Ekim 2013 21:38

 Hac ve Kurban üzerine- 3





Değerli arkadaşlar, 2 yıl önce 2011 de gönderdiğim "Haccın matematiği" konulu iletiyi güncelliği nedeniyle  tekrar yolluyorum. Ayrıca Kurtuluş savaşımız sırasında yabancılarla işbirliği içerisinde olanlarla ilgili bir sunum var ekte. Sevgilerimle. æ

***

MÜSLÜMANLARIN SADECE BEŞTE BİRİ "HACI" OLABİLİR...


Kâbe 
 

Değerli arkadaşlar, 
Müslümanlığın beş şartından biri,  yaşam süresince en azından bir defa Mekke'ye giderek (Hac) Kâbe'yi tavaf etmektir. Bu yıl da rekor sayıda, 3 milyonun üzerinde  mümin Hac ziyaretinde bulunmak üzere Mekke'ye gidecek; Türkiye'den de 60 bin kadar Hacı Adayı var (%2). Her yıl Hacı sayısında rekorun yenileneceği çok doğal; çünkü Dünya nüfusu, özellikle Müslüman Ülkelerdeki nüfus hızla çoğalıyor. Ziyaretçi sayısı açısından Mekke'nin ve Kâbe'nin fiziki sınırlarına gelinmiş durumda artık... (Mekke belediye başkanının işi çok zor olmalı; 3 milyon insanın 3 günde bıraktığı en azından 6 bin ton pislik  üstesinden kolay gelinecek bir iş değil; buna zahmetlere karşın Mekke'nin Hac ziyaretinden yıllık kazancı da 5 milyar dolar kadardır)  

Mevcut koşullarda hacı sayısının daha fazla artamayacağı anlaşılıyor. 150m x 100m lik bir alanın ortasında bulunan  13m x 12m lik Kâbe'nin  etrafında 7 kere dönerek "tavaf eylemek" üzere bir günde azami 1,2 milyon insan 'hac fârizesini ifa' edebilir. Dolayısıyla Kâbe'nin ziyaretçi sayısının gerçekten mutlak sınırına dayandığı anlaşılmaktadır. Kâbe'nin etrafında 7 kere dönüşü en kısa zamanda sağlamak  için yürüyüş yolunun dıştan içeriye doğru bir sarmal şeklinde olması (sonra Kabe duvarına yakın bir alt tünelden çıkılması) en etkin çözümdür. 

Küçük bir hesap yapalım : Kâbe'nin etrafında 7 defa dolanan böyle bir yürüyüş kulvarının genişliği 6 m ve uzunluğu 1365 m. olur. 6x1365= 8190 metrekarelik yürüyüş kulvarı üzerinde rahatça yürüyebilmek için metrekarede en fazla 2 kişi olmalı; dolayısıyla 16380 kişi 20 dakikada Kâbe ziyaretini bitirmiş olmalıdır. (ortalama yürüyüş hızı 4 km/saat)  24 saat içerisinde 16380x3x24=1,18 milyon insan Kâbe ziyaretini bitirebilir. Organizasyonun mükemmel olması koşuluyla, 3 gün içerisinde toplam 3,5 milyon, hadi diyelim ki 
bir yılda  en fazla 4 milyon insan hacı olabilir; 
ve kabul edelim ki, Müslümanların  sağlık durumlarında ve maddi durumlarında hiç bir problem yok. Peki böyle olsa Dünyadaki bütün Müslümanların ömürleri boyunca bir kerecik olsun Hacca gidebilmeleri mümkün mü? Yanıt: HAYIR. 

Çünkü, dünyada ortalama insan ömrü 70 yıl kadardır. (aslında müslüman ülkelerde daha kısa, ama biz 75 yıl alalım) Bir insan reşit olduktan sonra, yani 15 yaşından sonra Hacca gidebilecekse, adam başı hac ziyareti için en fazla 60 yıllık bir süre var demektir.. Kâbe ziyaret kapasitesi azami 4 milyon kişi/yıl olduğuna göre,  Dünyada ömür boyu hacca gidebileceklerin sayısı azami 60 yıl x 4 milyon/yıl = 240 milyon kişidir; oysa bugün toplam nüfusları 1,5 milyara yaklaşan Müslüman ülkelerdeki  reşit müminlerin sayısı  en azından 1,2 milyardır. Bu demektir ki, Müslümanlığın beş şartından biri olan Hac farizesini   Müslümanların ancak %20 si yerine getirebilir!! yani  Müslümanların yüzde 80 kadarı Hacdan mahrum  durumdalar.. 

Bu gün için 7 milyarı aşkın olan Dünya nüfusu önümüzdeki 50 yıl içerisinde 10 milyara doğru çıkarken, Müslümanların nüfusu, hızlı nüfus artışından dolayı, 3 katına çıkacak ve 2050 lerde gezegen üzerinde 4,5 milyar Müslüman bulunacak. O zaman Hac koşulunun gerçekleştirilmesi  tamamen imkansız hale gelecek demektir..* Tabii bu arada  60 milyon kişiyi 4-5 gün süreyle misafir edebilecek bir şehir olabilir mi, o da ayrı bir mesele..

BİR YANLIŞLIK VAR, AMA NEREDE?
Değerli arkadaşlar, bu basit hesap gösteriyor ki, Hac Müslümanlığın "olmazsa olmaz" türünden bir koşulu olamaz... Peki, mazeret olarak, sadece maddi ve mali durumu yerinde olanların Hacca gitmeleri öngörülmüşse, o zaman da sormak gerekir: Müslümanların Hacca asla gidemeyecek olan yüzde sekseninin fakirliği, sefaleti, kısıtlığı  İlahi kader midir?..æ

++++++++++++++++++++++++++++
Hacı adayları kutsal topraklarda


________________________
*Çözüm: Mekke'nin Hac kapasitesinin 2100 yılına kadar 15 katına, 60 milyona çıkarılmasıdır.. Bunun için öncelikle Kâbe etrafındaki yürüyüş kulvarlarının saatta 60 km. hızla hareket eden elektrikli yürüyüş bantlarına çevrilmesi gerekir.. İnsanlar , bu hareketli yürüyüş Bantları üzerinde 1,5 dakikada hac Fârizelerini yerine getirebilirler. 





--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.