22 Ekim 2013 Salı

((slayt izle)) Fikir, Kanaat Ajanları, Propagandilistler, Provakatör, Oryantalist...Mersin İçel Burak Canlı

FİKİR, KANAAT AJANLARI, PROPAGANDİLİSTLER, PROVAKATÖR, ORYANTALİST…

Yazıyı özetleme düşüncesiyle…

Ajan kelimesinin sözlük anlamı; Kuruluşun gizli amaçları için çalışan kimse, casus, dil avcısı, çaşıt…

Sorumluluğunu yerine getirmek için çırpınanları; Kıskanç, ahmak, inat düşünceli çaresiz insanların sırf menfaatleri için karşısında gördüğü kişiyi fikir ajanı olarak nitelemesi mümkündür. Ajan olmayan ve fakat böyle davranan kişiler kanaat ajanlarından daha fazla zararlı olarak ilan edilmektedir.

Propagandistlerin bulundukları pozisyona göre (üye, yönetici, taraftar) kamuoyu oluşturmaları ile psikolojik operasyonlar yaparak enformasyon veya tam anlamıyla bilgi çarpıtma yaparak kanaat, fikir, inanç oluşturdukları belirlenmiştir.

Bilgi toplayan istihbarat elemanı merkeze propagandist ise merkezden çevreye doğru bir akış sağlar.

Kanaat ajanlarının dünyada bilinenin aksine istihbarı bilgi olmayan kuruluşlarda istihdam edildiği tamamıyla bir yanılsamadır. Öyle bir hal almıştır ki en ileriye giden ve hatta sıkan ve sıktıran da ve daha da fazlası örgütün lideri olanlarda onlardır…(Bu benden size armağan olsun… Bununla yaşamak zordur!).

Kanaat ajanlarının yıllarca ve hatta onlarca yıl bağlı bulunduğu istihbarat örgütleriyle irtibat kurmaması prensiptir…(Ailece bunu yapmaları da mümkündür)

Kanaat Ajanları’nın yaydığı kanaatlerin, inançların, fikirlerin temel özellikleri; oluşumu kendi yönünden ve yolundan çevirmek, oluşum üzerinde psikolojik operasyonlar yapmak, oluşumu bağlı olduğu genel fikriyattan uzaklaştırmak…

Psikolojik operasyon, düşmanların güçlerini olduğundan ya küçük ya da büyük gösterdikleri iddia olunsa da olanı da göstermeleri dikkate alınmalıdır.

Olduğundan büyük gösterildiği takdir de (karşı ideolojik kampın güçlendiğini veya tehlikeli işler yapacağını)  söz konusu oluşumun psikolojik kaynakları kurutulması sağlanıp, mücadele azmi ve gayretinin kırılması sağlanır. Arkası sıra korku endişe, tereddüt sağlanır. Siyasi mücadele ya biter ya da tehlikesiz hale gelir.

Önemle vurgulamak isterim ki, Tarih not alsın! İki kamp yoktur! Üç ve belki dört kamp bulunmaktadır! Organik olmayan yapay kamlarında kurulması mümkündür! Bu amaçla diğerinin diğerinden daha iyi olduğu düşüncesi ve savunması ajanın asıl görevidir. Taktiksel Savaş!

Sızılan kurumun sahip olduğu fikriyata hâkim olmak (Gerçekte tam manasıyla bilip de bilmeden gelmek bir başka örnekle onlardan çok daha iyi bilmek; Bu da tarihe geçecek önemli bir katkım size)Fikir ile meşgul olmak, fikir sahibi olmak, fikir üretmek olarak özetlenebilecek hareketler…

Kanaat Ajanlarının genellikle dost ve düşman taraflar hakkında yanıltma haber yaptıkları iddia edilirken Fikir ajanlarının ise zihni dünyayı, akıl bünyesini düşünce şekil ve metotları ile ortamlarını zehirlediği öne sürülmektedir.

Oryantalist fikirlerini kendi kültür dünyasındaki delillerle savunurken Fikir ajanı bizzat senin kendi kanıtlarınla senden daha iyi bilerek (bazıları da çabalayarak) savunur. Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.