25 Ekim 2013 Cuma

((slayt izle)) 29 Ekim Kurtuluş Gününde Siz Nere de Olacaksınız...Mersin İçel Burak Canlı

29 EKİM KURTULUŞ GÜNÜNDE SİZ NERE DE OLACAKSINIZ…

Mutlakıyet yönetiminde egemenlik kayıtsız şartsız, tek bir padişahta, şahta, kralda, hakanda, imparatorda, sultandadır…

Mutlakıyetle yönetilen ülkelerde ülkeyi yöneten kişiye yardımcı olması için meclis kurulurdu. Osmanlı Devleti’nde 1876 ve 1908 yıllarında iki kez meşrutiyet ilan edilmiştir.

1.Dünya Savaşının Osmanlı İmparatorluğunun yenik sayılmasıyla İngiltere, Yunanistan, Fransa, İtalya gibi Devletler tarafından işgal edilmiştir.

19 Mayıs 1919’da Samsuna gönderilen Mustafa Kemal Paşa Ülkenin çoğu ilinde düzenlenen kongrelerle “Tek bir egemenlik var, o da milli egemenliktir. Milletin egemenliğini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” İlkesiyle yurdun her tarafından gelen ulus temsilcileri ile 23 Nisan 1920 günü Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nde toplamış. Ve Meclis Mustafa Kemal Paşayı “Meclis Başkanı” seçmiştir.

Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Büyük Millet Meclisi Türk Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Savaşın kazanılmasının ardından TBMM 1 Kasım 1922’de saltanı kaldırmıştır.

24 Temmuz 1923 günü İşvecin Lozan şehrindeki Lozan Üniversitesi’nde TBMM temsilcileri ile İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika, SSCB ve Yugoslavya temsilcileri Lozan Barış Antlaşması’nı imzalamıştır.

13 Ekim’de Ankara Başkent ilan edilmiştir.

29 Ekim günü TBMM, Teşkilat-ı Esasiye Kanunu ile Türkiye Devleti’nin yeni Yönetim biçimini Cumhuriyet, yeni ismi “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” olarak belirlemiştir. Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı olmuştur.

2 Şubat 1925’te, Hariciye Vekâleti’nce (Dış İlişkiler Bakanlığı) düzenlenen bir kanunla 29 Ekimin Bayram olmasının önerilmesiyle Teklif Meclis Anayasa Komisyonu tarafından incelendikten sonra 18 Nisan’da karara bağlanıp 19 Nisan’da ise teklif TBMM tarafından kabul edilmiştir. 628 sayılı kanun ile 29 Ekim, 1925’ten itibaren kutlanmayan başlanmıştır.

Atatürk’ün söylediği gibi,  Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulus, kendini yönetme yetkisini, kendilerini temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır. Cumhuriyet Yönetiminde, yurttaşın seçme ve seçilme hakkı vardır. Seçilen temsilciler, yasaları tasarlar ve yöneticileri ulus adına denetler. Ulus seçimle yöneticileri seçebilir.

Tüm bu yukarıda anlatılanlardan neden günümüz dünyasında bir takım çevrelerin bu denli sarhoş bir şekil de bu güne karşı duyduğu öfkeyi ve bu günü yok etmeye çalıştıklarını sizin yorumunuza bırakıyor ve diyorum ki dünün Osmanlısı gelmez… Bugünün Türkiye’si de batarsa bir daha gelmeyecektir… Mersin İçel Burak Canlı

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.