18 Mayıs 2012 Cuma

((slayt izle)) 93.YILINDA 19 MAYIS 1919 // ADD İZMİT ŞB.



--

 

 

93.YILINDA 19 MAYIS 1919

 

“19 Mayıs 1919” Modern Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundaki en temel taşlardan birisidir. Samsun’da yakılan bu meşale, ışıltısı ile tüm Anadolu insanın aydınlanmasına yol açarken, sıcaklığı ile emperyalizme ve işgalci güçlere karşı, büyük bir ateş topuna dönmüştür.

Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak da kabul edilen 19 Mayıs, İşgal altındaki ümmetçi bir toplumdan sıyrılarak, modern ve akılcı bir dünyaya adım atan Türk Ulusunun da doğum tarihidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası ve ona inanmış büyük Türk ulusunun kahramanlığıyla, emperyalist güçlerin yenilgiye uğratılması bu tarihle başlar. Dolayısıyla19 Mayıs 1919 dünya siyaset ve savaş tarihinde pek çok kırılmaların da yaşandığı, ezberlerin bozulduğu çok önemli bir tarihtir. Bu tarih aynı zamanda, aydınlanma, modernleşme ve devrimlerin de hayata geçirilmesinde bir milattır.  Mazlum uluslara da ışık tutan, onlara ilham kaynağı olan ve tarihin altın sayfalarında yerini alan bu günün önemi çok büyüktür.

   Sonuç olarak Emperyalizme başkaldırının ve uluslaşmanın da başlangıcı olan bu tarihi günün, ulusal bayram olarak en geniş kitlelerle ve çok büyük coşkuyla kutlanması, bazı kesimleri rahatsız etmiş olmalı ki, bu coşkunun ve kitleselliğin çerçevesi daraltılmak istenmektedir. Stadyumlara sığmayan bu milli ruhun, coşku ve kalabalığın,  okullara hapsedilmesini düşünmek, ancak gaflet ve dalaletle açıklanabilir. Ulusal bayram kutlamalarının, yeniden düzenlenmesiyle ilgili yapılan çalışmaların, tarihi perspektif içerisinde, ulusal duyarlılıkların da göz önüne alınarak tekrar düzenlenmesi dileğimle Büyük Türk Ulusunun, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramının 93.yılını içtenlikle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

19.05.2012

 

ADD İZMİT ŞUBESİ BAŞKANI

Hasan KOTAN

 

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki iletişim ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin