22 Mayıs 2012 Salı

(MADENCİYİZTR) Elazığ Alacakaya'da Mermer ve Krom Festivali

Dünyanın mermer ve krom zengini olan Alacakaya ilçesi bu yıl ilk defa düzenlenen mermer ve krom festivaline ev sahipliği yaptı. İlçe merkezinde düzenlenen festivale vatandaşların ve işletme sahiplerinin ilgisi oldukça yoğundu. Festival öncesi bir değerlendirme yapan Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas YEĞEN, festival kararının geç alındığını ifade etti. Alacakaya Mermer Fabrikası Müdürü Reşat YAZICI, düzenlenen bu festival ile Alacakaya’nın hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtılacağını belirtti.
Festivalde bir konuşma yapan Alacakaya Belediye Başkanı Davut TUNÇ, hizmet makamında olmalarına rağmen ellerinden fazla bir şey gelmediğini kaydetti. 
Alacakaya Kaymakamı Ulaş AKHAN ise, ilçenin 22 yaşında olduğunu ve ilk defa bu festival ile doğum gününü kutladığını vurguladı. AKHAN, Alacakaya’nın krom ve mermerin başkenti olduğunu bu festival ile tüm Türkiye’ye göstereceklerinin altını çizdi. Yapılan konuşmaların ardından festival düzenlenen çeşitli oyun ve yarışmalar ile devam etti. Programda son olarak Elazığlı sevilen tiyatro sanatçısı Abdullah ŞEKEROĞLU ve mahalli sanatçı Yalçın TURAN sahne aldı. Festivalde geliri ilçede yapımı devam eden cami için harcanacak olan bir açık arttırma yapıldı.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.