24 Mayıs 2011 Salı

((slayt izle)) Olmak ya da Olmamak / Mehmet Bedri Gültekin: Çürüme ve çözüm



                  23 Mayıs 2011

 

 

 Olmak ya da Olmamak

                                   Mehmet Bedri Gültekin

 

Çürüme ve çözüm
 
            2011 seçim kampanyası, sistemin iliklerine kadar çürüdüğünü ve hiçbir çözümünün olmadığını bütün çıplaklığı ile gözler önüne serdi.

            MHP’ye karşı gerçekleştirilen kaset operasyonu benzer manzaralara, bırakalım demokratik sistemleri, herhangi bir burjuva sistem içinde bile kolay kolay rastlanamaz.

            Öncelikle ve net olarak saptayalım: Kaset operasyonunun sorumlusu AKP’dir.

            AKP, bu operasyonu F Tipi çete aracılığı ile yürütmektedir.

            Ve elbette bu operasyon Amerika’nın bilgisi ve hatta yönetimi altında gerçekleştirilmektedir. Kasetleri yayınlayan sitelerin Amerikan menşeli olmaları ve son olarak yayınlanan kasetlerin yükleme işlemlerinin bu ülkeden yapılmış olması, bu tespitimizin tartışmasız kanıtlarıdır.

 

TERTİBİN MERKEZİ DEVLETİN İÇİNDE

            Çıplak gerçeğin altını bir kez daha çizelim: Baykal’a kaset tertibi ile başlayan ve şimdi MHP yöneticilerini hedef alarak devam eden operasyon, ancak devlet olanakları kullanılarak yapılabilir.

            Bu operasyonu yapan örgüt o kadar da gizli saklı değildir. Tayip Erdoğan’ın 2004 sonrasında yaptığı örtülü ödenek harcamalarının ciddi bir şekilde incelenmesi bile bizi tertip merkezine götürecek ipuçlarını ortaya çıkarır.

            Ergenekon tertibi ile birlikte ortaya çıkan, emniyet ve yargı başta olmak üzere devletin çeşitli kurumlarına yuvalanmış olan F Tipi Gladyo, 2008 yılı başından itibaren Ankara’ya karargâh kurmuş olan özel görevli CIA ekibi, İsrail’den alınan 13 adet son teknoloji ürünü dinleme, gözetleme, kaydetme araçları… (ki bunlardan ikisi Emniyet envanterinde görünmemektedir ve kayıplardadır!)

Bütün bunlar bir özel suç örgütünün, iktidarın bilgisi ve yönetimi altında muhaliflere karşı yasadışı bir faaliyet yürüttüğünün kanıtlarıdır.

 

ADRES

Ergenekon tertibi ile Türkiye’nin yurtsever devrimcileri ve Türk Ordusu sindirilmek istendi. Tertibin İşçi Partisi’ne yönelik ayağı hedefine ulaşamadı ama Parti’nin Genel Başkanı 39 aydır tutuklu.

Baykal’a kaset operasyonu ile CHP, Yeni CHP’ye dönüştürüldü

MHP’ye yönelik operasyonun hedefinin ise bu Parti’yi yüzde 10 barajının altına çekmek olduğunu hiç kimse gizlemiyor.

Bütün bunlar kimin işine yarıyor. Elbette Amerika’nın, F Tipi Çete’nin ve AKP iktidarının.

İşte alın size tertip Merkezi’nin adresi…

           

ÇÜRÜME VE İFLAS

            Ülkemizde 1950’lerden bu yana uygulanmakta olan “Küçük Amerika Sistemi”, 2000’lerle birlikte Mafya Gladyo Tarikat Sistemine dönüştü.

            Mafya Gladyo Tarikat Sistemi’nin bizatihi kendisi bir çürümedir. Ancak çürümenin de bir derecesi vardır.

            AKP’nin seçim kampanyasının yürütülüş biçimi, kullanılan malzeme, çürümenin de en dip noktasında bulunduğumuzu gösteriyor.

            Tayip Erdoğan’ın seçim konuşmalarına baktığımız zaman gördüğümüz manzara şudur:

            Birinci olarak muhaliflerin yatak odalarına yerleştirilen kameraların ürettiği kasetler vardır.

            İkinci olarak en kabasından din istismarı yapılmaktadır. Tayip Erdoğan mezhep ayrımcılığı yapıyor, dini siyasete alet ediyor.

            Cumhuriyet kurucularının Osmanlı Devletinin çöküş döneminden çıkardıkları ve en hassas oldukları “dini siyasete alet etmek”, AKP’lilerin ikinci önemli seçim malzemesidir.

            Bu iki konu dışında Tayip Erdoğan’ın konuşmalarından akılda kalan tek bir konu yoktur.

            Türkiye seçime gitmektedir ama Tayip Erdoğan’ın Türkiye’nin sorunlarına ne gibi çözümler önerdiğine ilişkin akılda kalan tek bir cümlesi yoktur.

            Kanal İstanbul gibi önerilerin kamuoyunda tartışılma ömürleri iki gündür. Bütün televizyon ve gazetelerin olağanüstü destek yayınlarına rağmen gerçek böyledir.

            Bu tablo Tayip Erdoğanların bir yanıyla çözümsüzlüklerini ama diğer yandan ne kadar büyük bir çürümenin bataklığında debelendiklerini göstermektedir.

 

DEVRİM ÇÖZÜMÜ

            Ancak unutulmamalıdır. Adına “Devrim” denen büyük çözüm; çürüme ve çıkmazın en şiddetli biçimiyle toplumları sardıkları dönemlerde gündeme gelir ve tarihi rolünü oynar.

            Çürüme sadece iktidarla sınırlı bir olgu değildir. Sistemin muhalefeti konumundaki Partilerin çözümsüzlükleri de, çürümenin her tarafa yayıldığını göstermektedir.

            Onun için Devrim kaçınılmazdır.

            2011 seçim kampanyasında devrimci bir programla ortaya çıkan Cumhuriyet Güçbirliği adaylarının gördükleri büyük ilgi boşuna değildir.

            Doğu Perinçek, Çetin Doğan ve diğer Güçbirliği adayları toplumun gözünde Türkiye’nin ihtiyacı olan çözümün temsilcileri oldukları için 13 Haziran günü Meclise gitmeleri için gerekli olan seçmen desteğini alacaklardır.

                                                                                                          mbgultekin@ip.org.tr

           

 


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin