26 Ağustos 2010 Perşembe

((slayt izle)) Fwd: Doğu Perinçek'ten Türkiyeci Partilere Çağrı!



İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:
SÖZLEŞMELİ PERSONELİN AĞZINDAN
BOP EŞBAŞKANLIĞI
VE SİYASAL-HUKUKİ SONUÇLARI
 
 
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Aydınlık dergisinin 22 Ağustos 2010 tarihli son sayısındaki başyazısında Türkiye’nin bağımsızlık ve bütünlüğünü savunduğunu söyleyen bütün siyasal partilere çağrıda bulundu. Perinçek'in başyazısını aşağıda sunuyoruz.

Aydınlık, geçen sayısında Tayyip Erdoğan’ın 32 ayrı konuşmasında BOP Eşbaşkanlığı itirafını belgeleriyle yayımladı. Bu konuşmaların çoğunu eğer kaldırmadılarsa AKP’nin internet sitelerinde bulabilirsiniz. Bir kısmı da görüntülüdür.

Bizim saptayabildiğimiz 34 ayrı itirafı var. Aydınlık, ikisini eksik yayımladı. Birisi, Bush’u ziyaret ederken kendisine kapısında söyletilen, “BOP Eşbaşkanlığı için göreve hazırız” beyanıdır. Aydınlık, hemen bulmalı ve eklemeli.

Bir de çok önemli: 16 Şubat 2004 gecesi Kanal D ekranından söylediği, “ABD’nin BOP Eşbaşkanlığı içerisinde Diyarbakır bir yıldız olabilir” cümlesinden sonra, “bir merkez olabilir” cümlesi de var. Aydınlık, ne yazık ki, konuşmanın canalıcı noktasını atlamış, hem Aydınlık Arşivi hem de okuyucularımız bu cümleyi oraya ekleyeceklerdir kuşkusuz.

Şimdi burada, hiçbir ekleme yapmadan BOP Eşbaşkanlığı görevinin ne olduğunu, Tayyip Erdoğan’ın ve Abdullah Gül’ün kendi ağızlarından özetleyeceğiz. Aslında Erdoğan’ın BOP’un “alt birimindeki” görevinin talimatnamesini sistemleştirmiş oluyoruz.


TAYYİP ERDOĞAN: BOP ABD PROJESİ

“Şu anda Amerika’nın Büyük Ortadoğu projesi var ya, Genişletilmiş Ortadoğu” (16.2.2004)

“BOP içinde önemli bir rol oynuyoruz. Amerika’nın Ortadoğu’da oynayacağı önemli bir rol var, Onun bir parçasıyız.” (13.9.2005)


TAYYİP ERDOĞAN: BİZE ALT BİRİMDE GÖREV VERİLDİ

“Eşbaşkanız. Biz orada görev ifa ediyoruz. Böyle bir görev seçilerek verilmiştir.” (26.2.2006)

Genişletilmiş Ortadoğu Projesi alt biriminin eşbaşkanlığını üstlendiğimiz bir proje.” (7 Haziran 2005)


TAYYİP ERDOĞAN: GÖREVİ KABUL ETTİK ÜSTLENDİK

ABDULLAH GÜL: ABD İLE 2 SAYFA 9 MADDELİK GİZLİ ANLAŞMA YAPTIM

“Bizler bir ortak üyeliği ve ardından da eşbaşkanlık görevini kabul ettik.” (30.5.2006)

“Bizlere davet yapıldı, bunlar olacak diye. Biz Eşbaşkan olarak kabul ettik” (15.7.2006)

“Geniş Büyük Ortadoğu Projesinde bir görev üstlendik” (8.6.2005)

“Üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz.” (25.6.2004)

“Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’yle yapabileceği çok şey var. Türkiye’nin Sea Island sürecinde Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika İnisiyatifi’nde eşbaşkan olarak yer almış olması bundan kaynaklanmaktadır. (7.7.2005)

“ABD Dışişleri Bakanı Powell ile 2 sayfa 9 maddelik gizli bir anlaşma yaptım. Ortadoğu’daki tüm rejimler değişecek. Irak’ta yaşananlar bölgeye örnek olsun.” (Abdullah Gül, Vatan, 24 Mayıs 2003, manşet)


TAYYİP ERDOĞAN: GÖREVİ YERİNE GETİRİYORUZ ABDULLAH GÜL: BOP İÇİNDE ABD İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ

“Amerika’nın Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Girişiminin bir parçasıyızve şu anda onun dahilinde çalışıyoruz.” (13.9.2005)

“Türkiye işlevini BOP içinde, bu bölgede etkin bir şekilde yerine getirecektir. Her görüşmede, attığımız her adımda bunun uygulamasını yapıyoruz.” (28.1.2005)

“BOP içinde ABD ile birlikte hareket ediyoruz.” (Radikal, manşet, 14 Mart, 2006)


TAYYİP ERDOĞAN: BÜTÜN DIŞ POLİTİKA HAMLELERİMİZ EŞBAŞKANLIK GÖREVİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR

“Eşbaşkanlık görevimiz bize özellikle Ortadoğu’da önemli görevler yüklemektedir. Bugüne kadar başlattığımız bütün dış politika hamleleri, bu parametre üzerine kurulmuştur.” (21.2.2006)


TAYYİP ERDOĞAN: BOP EŞBAŞKANI OLDUĞUM İÇİN BÖLGEMİZDEKİ GÖREVLERİ ABD İLE KONUŞMAMIZ GEREKİYOR

“Bölgemizdeki gelişmeler karşısında Türkiye olarak üzerimize büyük görev düşüyor. Bunun için de ABD’ye bir ziyaret planlıyorum. Türkiye Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi Eşbaşkanı olduğu için, bunu ABD’yle konuşmamız gerekiyor.” (13.5.2006)


TAYYİP ERDOĞAN: BOP SADECE ORTADOĞU’YU KAPSAMIYOR

“Olay sadece Ortadoğu’yu kapsamıyor. Bu konuda yapacağımız çalışmalara komşu ülkelerden başladık. Suriye, Lübnan, Fas, Tunus gibi ülkelere geziler düzenliyoruz. Yakında Cezayir’e gideceğiz. Ürdün’e gideceğiz.” (7.6.2005)


TAYYİP ERDOĞAN: BOP İÇİNDE DİYARBAKIR MERKEZ OLACAK

“BOP içinde Diyarbakır bir merkez olabilir.” (16.2.2004)


TAYYİP ERDOĞAN: VAZGEÇSİN DİYORLAR VAZGEÇMEM (2009)

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı BOP Eşbaşkanıdır. Bu görevinden vazgeçsin diyorlar. BOP’un amaçları bellidir.” (13.1.2009)


SİYASAL VE HUKUKÎ ANLAMI

1- TC Başbakanlık koltuğunu işgal eden Tayyip Erdoğan, Ortadoğu’yu işgal eden ABD’nin kendisine verdiği . Böylece yabancı bir devletin emir komuta zinciri içinde, alt birimde görev almıştır. O kadar ki, Tayyip Erdoğan’ın deyişiyle ABD “olacak” demektedir ve olmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir yöneticisi ve memuru başka bir devletin projesinde görev alamaz. Bu, yasadışıdır ve suçtur.

2- Görevi, kabul etmekle kalmamış etkin olarak yerine getirmiştir. En son 2009 yılında göreve devam ettiğini açıkça söylemektedir.

3- Tayyip Erdoğan, BOP Eşbaşkanları arasında Berlisconi’nin de bulunduğunu birkaç kez söylemiştir. İtalya’da bütün kanıtlarıyla sergilendiği üzere Berlisconi, İtalyan Gladyosunun bir numarasıdır.

4- Yine Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, kendi itiraflarına göre, “ABD Dışişleri Bakanı Powell ile 2 Nisan 2003 günü 2 sayfa dokuz maddelik gizli anlaşma yaparak”

5- . Bu görev tanımlarını itiraf etmişlerdir ve ayrıca NATO toplantılarında duvarlara asılan haritalarla da sabittir.

6- Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, bu görevleri yerine getirerek,

7- Kürt Açılımı, Ermeni Açılımı, Alevi Açılımı, Patrikhane Açılımı, Sümela Manastırının Pontus ayrılıkçılığına açılması, hepsi BOP ve Gizli Anlaşma kapsamındaki eylemlerdir. Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ikilisi, ABD’nin kendilerine verdiği görevi ve yaptıkları 2 sayfa 9 maddelik anlaşmayı, Güneydoğu bölgemizin fiilen özerkleştirilmesi, yüzlerce asker ve polisin öldürülmesi, Türk Ordusu’nun savaş yeteneğinin kırılması, yurtsever güçlerin Ergenekon tertipleriyle hapislere atılması eylemlerine aslî failler olarak ve etkin biçimde katılmışlardır.

8- Tayyip Erdoğan, işlediği suçun farkındadır; BOP Eşbaşkanlığını 2007 yılında inkâra kalkışmış, 2008 yılında Anayasa Mahkemesine verdiği dilekçede de yine inkâr gayretine girmiştir. Ancak ABD’nin “deliğe süpürürüm” tehditleri karşısında 2009 yılında itiraflarını sürdürmeye devam etmiştir.

9- PKK Lideri Abdullah Öcalan 29 Eylül 2006 günü yaptığı açıklama ile Tayyip Erdoğan’ın BOP Eşbaşkanlığını desteklediğini ilan etmiştir.

10- Eylem, saptanan 34 ayrı itirafla ve gizli sözleşme kabulleriyle bilerek, kasıtlı olarak işlenmektedir. Suçun bütün unsurları sayısız kanıtlarla tamamlanmıştır.

11- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP yönetimine yönelttikleri vatana ihanet suçlamaları, gelişigüzel söylenen sözler değil, ciddî suçlamalardır. İşçi Partisi olarak biz, bu suçlamaların dayandığı eylemler ve kanıtları, AKP Davası öncesinde Anayasa Mahkemesi’ne sunduk ve Yüksek Mahkeme AKP’nin “Cumhuriyet yıkıcılığının odağı haline geldiğini” hükme bağladı. Ayrıca bu hükümde, Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan’ın bu suça bireysel eylemleriyle katıldıklarını da gerekçeli kararında gösterdi. Cumhuriyet yıkıcılığı, Türk hukukunda ve uluslararası hukukta vatana ihanettir.


TÜRKİYECİ PARTİLERE ÇAĞRI

Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül yönetimden kurtulmak, Türkiye için bir bütünlük ve güvenlik sorunudur. Ya onlar Cumhuriyeti yıkacaklar ve Türkiye’yi böleceklerdir; ya da Cumhuriyet onlardan kurtulacaktır. Türkiye’nin bağımsızlık ve bütünlüğünü savunduğunu söyleyen bütün siyasal partileri, 1- Abdullah Gül’ün ABD ile yaptığını itiraf ettiği “2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşmayı açıklaması” için bir kampanya yürütmeye, 2-ABD’nin Türkiye’yi bölmeye yönelik BOP girişiminde görevli olarak yer alan ve görevini “gizli anlaşmaya” bağlayan ve Anayasa Mahkemesi kararıyla “Cumhuriyet yıkıcısı faaliyetin odağı haline gelmiş bulunan” Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül iktidarının yasadışı olduğunu ilan etmeye çağırıyoruz.

http://www.ip.org.tr/lib/pages/detay.asp?goster=haberdetay&idhaber=2659


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin