28 Ağustos 2010 Cumartesi

((slayt izle)) Eşbaşkanı nasıl ve kim kurtaracak diye bekliyorduk ki... // Bülent ESİNOĞLU




 Bülent Esinoğlu bulentesinoglu@gmail.com
 28 Ağustos 2010 15:45

Eşbaşkanı Nasıl ve Kim Kurtaracak Diye Bekliyorduk ki…

Bülent ESİNOĞLU

Amerikan Büyük Ortadoğu Projesinin hızla devam ettiğini artık herkes biliyor. Muhalefetin tabanı daha iyi biliyor. Aslında AKP tabanı da bir ölçüde biliyor. Biliyor ama işi inada bindirdiği için ülkeye olan zararını şimdilik göz ardı ediyor.

Anayasa değişikliği de bu projenin bir parçasıdır. Ancak 12 Eylül’den sonra, eğer Evet çıkarsa, Federasyon dâhil tam bölünmeyi yasalaştıracaklarını şimdiden açıkladılar.

Anayasa Referandumu için yapılan HAYIR cephesi çalışmaları çok iyi gidiyordu. Eşbaşkanı zora sokan birçok gelişme birlikte gidiyordu. Apo ile yaptıkları bölünme görüşmeleri açığa çıkmış, AKP-PKK birlikteliği HAYIR verecekleri olumlu etkilemişti.

Hanefi Avcı’nın Haliçte Yaşayan Simonlar kitabı bunların nasıl kanunsuz kitapsız olduklarını açıklamıştı.

Bu ve buna benzer ülke yararına olumlu gelişmelere şahit oluyorduk.

İçimde hep bir kuşku yaşayıp duruyordu. Eşbaşkan zor durumda, iktidarı sallanıyor Amerika bunu bu vaziyette bırakmaz, bir operasyon yapar ve Eşbaşkanı kurtarır diye…

İyi giden ve yükselen hayır oyları Kılıçdaroğlu’nun PKK’ya af açıklaması ile büyük bir yara aldı. CHP Gurup Başkan Vekili Anadol düzeltme ve tadilat yaptıysa da iş işten geçti.

Amerikan operasyonlarının CHP içindeki uzman operatörü Kılıçdaroğlu’nu kandırmış ve af açıklamasını yaptırtmıştı.

Eşbaşkan başbakan olacağı sırada gene böyle bir operasyon ile CHP tarafından kurtarılmış idi. Anaya değişikliği ve Siirt seçimlerinin yenilenmesine CHP onay vermiş ve RTE’ye başbakanlık koltuğu uzatılmıştı.

Bu konuları şu sırada yazmanın doğru olmadığını düşünebilirsiniz. Ancak, bu eleştiriler yapılmaya yapılmaya daha tehlikeli durumların ortaya çıkacağı da bu günden görünüyor. Nitekim Gürsel Tekin bu gün yaptığı açıklamada; CHP’nin iktidarında her mahallede bir Kuran Kursu açılacağını vaat etmiş. Beyefendiler serbest kalırlarsa, Akepelileşmekte mahsur görmüyorlar.

Evet, Amerika bu kez de, RTE’ye desteğini CHP içindeki uzantıları eliyle yapmıştı.

Sosyal demokrasi düşünce dünyasında emperyalizm olmadığı için onların Amerika’ya bakışı olumludur. Eylem ve söylemleri ile Amerika’ya şöyle mesajlar veriyorlar; RTE radikal dincidir, biz laik’iz, onu at bizi al.

Bu dünya görüşü Amerika cenahından gelen her zokayı yutmaya hazırdır.

İnşallah bizim kuşkularımız yersizdir. Hayır oyları bu “af çıkışı”  zedelenmemiştir.

28.8.2010, bulentesinoglu@gmail.com


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin