26 Temmuz 2013 Cuma

((slayt izle)) İşsiz, Parasız, Kararsız, Umutsuz Avukatlar Ordusu...Mersin İçel Burak Canlı

İŞSİZ, PARASIZ, KARARSIZ, UMUTSUZ AVUKATLAR ORDUSU…

Yargı, Harç ve Mahkeme masrafları çok yüksekliği gerçekliğinde hak arama! Bu yükseklikte Tahsili mümkün olmayan Maliye Asgari Ücret Avukat Vekâleti!

Ve özellikle Coğrafyanın bazı bölümlerindeki yerler de üç kuruşa karın doyurulduğu düşünülecek olursa.

Avukat Stajyerlerine hiç bir katkı da bulunmayan Hükümet ve Yetkilileri aynı zaman da Avukatın büro açması gibi durumlar karşısında da hiç katkı sunmamakta.

Hukuk Fakültelerin çokluğunu problem gibi algılayanların asıl görmek istemediği Hukukun ve Adaletin iflas noktasına geldiğidir.

Yeterli Hâkim ve Yeterli ve olması gereken sayıda Savcı veya Adliye çalışanı bulunmamaktadır. Davalar uzayıp giderken her bölgede en az beş katına çıkarılması gereken Yargı Çalışanlarının sayısı, yeterliliği ve etkinliği reva görülen maaş kıstasında boğulup gitmektedir.

Avukata Maliye tarafından getirilen ağır ve çekilmez olan Vergi, KDV sorunu çözülebilmiş değildir.

Avukat Bağkur, SGK, Aidat, Kira derken mücadele Yaşam Savaşına dönmüş bulunmaktadır.

Yeterli iş imkânı açamayan Hükümet SGK mevzuatında yaptığı değişikliklerle Emeklilik yaşından tutunda (65) yaşı beklerken ödemek zorunda bırakılan prime kadar serbest piyasası allak bulmak etmiş bulunmaktadır.

Yeni Usul Hukuku işlemez durumdadır. Yargıya bulunan inanç tükenmişlik durumundan bir an evvel kurtarılmalıdır.

Avukatlık Sınavını keyfi biçimde kaldıran AKP Hükümeti yaptığı icraat, söylem ve operasyonlarla Devlet Kurumlarının ciddiyetliğini tartışmaya açmış ve kin, nefret tohumları ekerek güven duyulacak herhangi bir kurumun varlığını sürdürmesine imkân tanımamıştır.

Sorunlar ve sorumlular çığ gibi büyürken ufacık da olsa yenilenme, gelişme veya umut bulunmamaktadır.

Kolluk Kuvvetlerinin usulsüz, haksız uygulamaları Vatandaşı canından bezdirirken Hukuk Adamlarına karşı Adliyeler de girişilen Yaka Paça uygulamalar Hukuk ve Adaletin geldiği son noktayı gözler önüne sermektedir

Birde tüm bu serüvenler içerisinde Avukatın kendisini geliştirmek adına yaptığı kitap, dergi, hukuk bilgisayar programları ve gelişen uygulamalar da eğitim harcamaları işin çabasıdır.

Avukat Haklarını sağlama almayan zihniyetten insan hak ve özgürlüklerini teminat altına almasını beklemek olanaksızdır. Bu bağlamda Avukatlık Mesleği en azından meslek bağlamında nalbantlık gibi yitip gitmektedir. Mersin İçel Burak Canlı

 

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.