9 Temmuz 2013 Salı

(MADENCİYİZTR) 5 aylık evli maden işçisi iş kazasında öldü

5 aylık evli maden işçisi iş kazasında öldü

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Zonguldak'ta, özel bir maden ocağında meydana gelen iş kazasında maden işçisi 22 yaşındaki Telat Öney öldü. Öney'in 5 ay önce, kaçırarak evlendiği eşi Ezgi Öney'in 2 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Kilimli Beldesi'nde özel bir şirkete ait maden ocağında saat 23:00 sıralarında meydana gelen olayda yerin 200 metre altında vinçle yukarı çekilen kömür yüklü vagon, halatının boşalması sonucu raylardan hızla aşağıya ilerlemeye başladı. Durdurulamayan vagon, maden ocağında çalışan Telat Öney'e çarparak ağır yaraladı. Başından ağır darbe alan Öney, mesai arkadaşları tarafından kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Aynı hastanenin morguna kaldırılan Öney'in acı haberini alan yakınları hastane önüne gelerek büyük üzüntü yaşadı.

5 ay önce kaçarak evlendiler

Çaycuma İlçesi'ne bağlı Taşçılı köyünde oturan Öney'in 5 ay önce 3 yıl önce tanıştığı sevgilisi Ezgi'yi ailesi vermeyince kaçarak evlendikleri ve eşinin 2 aylık hamile olduğu öğrenildi. Ezgi Öney'de köyde acı haberi almasıyla yıkıldı. Ölen maden işçisinin babası Bahattin Öney, oğlunun askerden geldikten 15 gün sonra madende çalışmak istediği üzerine işe girdiğini anlatarak, "Madende çalışmak istiyordu. Askerden geldikten sonra hiç boş durmadan işe girdi. Ardından 3 yıldır sevgilisi olduğunu öğrendim. Kızın ailesi evlenmelerine biraz engel olunca oda köyüne gitmiş ve birlikte kaçmışlar. Sonra beni aradı. Çok mutluydu. Ardından düğün yaptık ve evlendiler. Gelinim 2 aylık hamile. Allah torunumu bize bağışlar inşallah. Keşke benim canımı alsaydı o yaşasaydıö dedi. Öney'in cenazesi yarın Cumhuriyet Savcısı'nın yapacağı otopsinin ardından ailesine teslim edilecek.



--
Salih KALLENCİ
Maden Mühendisi
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

TEL: 0541 509 90 51

--
--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.
 
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "MADENCİYİZTR" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.