Eğitim Hedef Kitlesi:
KOBİ temsilcileri, girişimciler, yatırımcılar, sanayiciler, mevcut yatırımlarını ve işlerini hibe destekleriyle büyütmek isteyen işletmeler, kamu kurumu temsilcileri, meslek örgütleri, oda, dernek, vakıf temsilcileri, yerel yönetimler, belediye ve valilik bünyesindeki AB merkezleri , okullar, üniversiteler, öğrenciler, sendikalar, projesine/buluşuna destek bulmak isteyen bireysel girişimciler, Proje/yatırım fikrine sahip fakat fikrine nasıl finansman sağlayacağını bilemeyen girişimciler ve bireysel yatırımcılar, Yatırımların finansman kaynakları ve fon kaynaklarına başvuru usül ve şekilleri konusunda uzmanlaşmak isteyen kişiler; danışmanlar, akademisyenler, proje danışmanları, Projelerde proje yazım ve yönetim aşamalarında görev alacak uzmanlar, akademisyenler, mühendisler, danışmanlar, muhasebeci ve mali müşavirler; Kariyerini bu alanda oluşturmak isteyen öğrenciler ve araştırmacılar
Kapsam ve Yöntem
Proje Hazırlama Eğitimi, 4 günlük proje döngüsü yönetimi seminerlerinin 2 güne yoğunlaştırılmış programıdır. Program kapsamında projelere giriş, hibe desteklerinden faydalanabilmek için izlenmesi gereken yol haritası, proje hazırlama hazırlık ve yazım süreçleri, proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı, proje hazırlanırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar, projelerde puanlama ve değerlendirme kriterleri ile birlikte başta Avrupa Birliği olmak üzere, Kalkınma Ajansları ve diğer uluslararası ve ulusal fon kaynaklarının aktarıldığı ve kaynak geliştirme stratejilerinin aktarıldığı bir programdır.
Eğitim, 24 kişilik sınırlı kontenjanla uygulamalı çalışmalar ve simulasyonlarla gerçekleştirilecektir. Eğitim kapsamında proje hazırlamanın teorik bilgisi ile birlikte, somut proje örnekleri üzerinden pratik uygulamalar, deneyimler ve dikkat edilmesi gereken hususlar aktarılacaktır. Proje Hazırlama Semineri sonrasında proje hazırlık çalışmaları gerçekleştiren katılımcıların projeleri doğrultusunda teknik destek hizmeti verilecektir.
Eğitimde teorik bilgilerle birlikte uygulama ve pratik çalışma ağırlıklı bir yöntem tercih edilmiştir. Projelerle ilgili örneklerin paylaşıldığı, somut proje çalışmalarının ve uygulanmış proje örnekleri üzerinden projelerdeki temel hatalar ve eksikliklerin gösterildiği, alanında uzman farklı eğitmenlerin bir arada interaktif bir çalışma içerisinde deneyimlerini aktaracakları bir eğitim programı kurgulanmıştır. Eğitim programı kapsamında 1 sosyal proje ve 1 yatırım projesinin baştan sona tüm başvuru formları adım adım hazırlanacak ve proje hazırlama süreci uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.
Eğitim, Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı mali desteklerinde proje değerlendirme süreçlerinde değerlendirmeci ve izlemeci olarak görev almış, bir çok sosyal projede ve yatırım projesinde Türkiye’de ve yurtdışında kaynak geliştirme çalışmaları gerçekleştirmiş, farklı uzmanlıkları olan eğitmenlerle gerçekleştirilecektir.
Eğitimcilerin eğitim deneyimleri, proje referansları ve özgeçmişleri talep eden katılımcılarla paylaşılacaktır.
Seminer Bedeli, Kayıt ve Katılım:
Seminere katılmak için müracaat etmek ve eğitimle ilgili bilgi almak için aşağıdaki formu ya da www.kipu.com.tr/danismanlik/egitim adresindeki formu doldurmanız yeterlidir. Seminer oturma düzenlerinin oluşturulabilmesi için eğitime katılacak kişilerin öncesinden başvuru yapması gerekmektedir. Ön Kayıt ve Bilgi Formu’nu başarıyla dolduran katılımcılara seminer programı, içeriği ve yeri ile ilgili detaylı bilgi verilecektir.
Eğitim Konusu: Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansları ve diğer hibe desteklerinden faydalanabilmek için proje geliştirme ve proje hazırlama eğitimi
Eğitim Ücreti: 540 TL + KDV
Eğitim Tarihi: 16-17 Kasım 2012 (2 Tam Gün, Cuma – Cumartesi)
Ayrıntılı Bilgi İçin: www.kipu.com.tr
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
kaliteli slayt grubu
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin