16 Kasım 2012 Cuma

((slayt izle)) Saygıdeğer Kamuoyuna... // Turgut ÜNLÜ




 turgut UNLU turunlu@gmail.com
 2012/11/16


--

Saygıdeğer Kamuoyuna…

ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER, TÖDER’den Dershanelerle İlgili Ortak Açıklama
Sosyal Medyada Dershanelere Rekor Destek!

Kamuoyunda “Dershanelerin kapatılacağı” algısına yol açan dershane tartışmalarına ilişkin olarak sektörü temsil eden derneklerimiz zaman zaman bu konudaki tartışma ve gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaktadır.
Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR), Güven Dershane Sahipleri Derneği (GÜVENDER) ve Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) olarak kamuoyuna yaptığımız açıklamalarımızda dershanelerin eğitim sistemimiz içinde sağladığı yararları, yokluğunda ortaya çıkabilecek olumsuzlukları, sorunun sosyal ve ekonomik boyutlarını yansıtmaya çalıştık.
Kamuoyundan, öğrenci, veli ve eğitimcilerimizden gerek dershanelerimize gerek derneklerimize gelen tepkilerin yaptığımız açıklamalarda dile getirdiğimiz düşüncelerimizi desteklemesi bizi konuyla ilgili gelişmeleri paylaşmada daha da isteklendirmektedir.

Dershaneler konusu, son zamanlarda özellikle Eylül ayı başından bu yana sosyal medyada da işlenen ve ilgi gören konular arasına girmiştir.
12 Kasım 2012 akşamında “tweter”da gerçekleşen paylaşım özelikle #dershanemolmasaydı başlığında yoğunlaşmış, rekor sayıda tweet atıldığı görülmüştür. Bu sayının dershane konusuyla ilgili olarak 1.2 milyon tweet’e ulaştığı izlenmiştir.
#dershanemolmasaydı ve dershane ile ilgili benzer başlıklar altında dile getirilen görüşler değerlendirilmektedir. Ancak memnuniyet vericidir ki dershanelerin özellikle dar gelirli ve özel ders alamayacak durumda olanlara öğrenim fırsatı verdiği, dershanelerin yokluğunda bu kesimden pek çok gencin öğrenim hakkından yoksun kalacağı, özel ders alma imkânı olanların öne geçeceği… düşüncelerinin daha çok işlendiği görülmüştür.
Sosyal medyada konunun güncelliğini koruyacağı anlaşılmaktadır.
Bu konuda dershanelerimizin eğitim sistemimiz içinde eğitimimize en yararlı biçimiyle yerlerini koruma beklentilerini, dershanelerimiz hakkında görüşlerini yansıtan tweeter kullanıcılarına, özel dershanelerimizi destekleyen değerli kamuoyuna teşekkür ediyoruz.
Saygılarımızla
13 Kasım 2012


Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin