27 Mayıs 2010 Perşembe

((slayt izle)) 50 YILDIR BİTMEYEN ACI, KANAYAN YARA -27 MAYIS

YENİ YAZIM AŞAĞIDA Kİ LİNKTE YAYNA GİRMİŞTİR YORUM GÖRÜS VE ELİŞTİRİLERİİNİZİ BEKLERİM
 
 
Mustafa Modaoğlu/Sivil Düşünce
27 Mayıs ihtilal inin üzerinden elli yıl geçti. Elli yıl geçmesine rağmen hiçbir vicdanlı yürekten 27 Mayıs ve sonrasında yaşananlar, hukuk garabetleri ve katliamların izleri ve acıları silinmedi.

27Mayıs ihtilalı Türkiye Cumhuriyeti tarihini kökünden etkileyen bir olaydır. Artık bu darbeyle birlikte askerin genlerine hukuka, devlete, siyasete ve demokrasiye müdahale kavramları işlenmiştir. Türk siyaseti için ise siyasetle yenemediğin, adil yollarla yıkamadığın, iktidardan indiremediğin hükümetler için askerle organik bağ kurma geleneği siyasi partilerin genlerine girmiştir.

“27 Mayıs ihtilalı gerekçeleri neydi, neden yaptılar ihtilalcılar?” diye sormak ve cevaplamak gerekir. Şunu en baştan belirtmeliyim ki hiçbir yönetim, hiçbir iktidar, en kötü sistem bile bir askeri darbeyi haklı gerekçeler üzerine oturtamaz. Hele ki bir siyasi partinin darbe olması için zemin oluşturmaya çalışması ve darbeden nemalanması asla kabul edilemeyecek bir ahlaksızlıktır.

27 Mayıs sonrasında yapılan yargılamalarda Demokrat Parti yönetimine atfedilen suçlar ve yapılan darbenin sebeplerini hep beraber inceleyelim.

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin