30 Mayıs 2010 Pazar

(MADENCİYİZTR) Kütahya MHP Milletvekili Alim Işık.."Bu Nasıl Denetim?"

"Bu Nasıl Denetim?"
Kütahya MHP Milletvekili Alim Işık, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesinde meydana gelen maden ocağındaki göçüğün ihmalkarlıklar yüzünden meydana geliğini belirterek;"Maden ocağında denetim yapılıyor, ocağın eksiklikleri ortaya çıkıyor ama kimse ocağı kapat  
Eklenme Tarihi : 2010-05-30 13:20:43
 
Haberi Paylaş : Google Yahoo Facebook Digg Del.icio.us Reddit  
 
Kütahya MHP Milletvekili Alim Işık, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesinde meydana gelen maden ocağındaki göçüğün ihmalkarlıklar yüzünden meydana geliğini belirterek;"Maden ocağında denetim yapılıyor, ocağın eksiklikleri ortaya çıkıyor ama kimse ocağı kapat mıyor peki bu nasıl bir denetim oluyor?"
Milliyetçi Hareket Paaartisi Kütahya Milletvekili Alim Işık Kütahya İli Tavşanlı İlçesine bağlı Yörgüç köyünün Çanacık mevkiinde maden ocağında 12 Mayıs Çarşamba günü meydana gelen maden kazasında 2 vatandaşın hayatını kaybetiğini, 5 işçinin de yaralandığını hatırlatarak konunun aydınlatılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan bilgi istedi.
Alim Işık söz konusu maden ocağı hakkında; Kütahya Valiliğince yaklaşık olarak 2.5 ay önce eksiklerinin giderilinceye kadar kapatılması yönünde rapor verilmesine karşın üretim faaliyetinin neden devam ettirildiğini, ocakta çalışan birçok işçi gibi hayatını kaybeden iki işçinin de sigortalarının bulunmadığını savunarak konun biran önce Hükümet tarafından aydınlatılmasını istedi.
Konun yerel basınında da geniş bir şekilde yer aldığını belirten Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a şu soruları yönelterek konun aydınlatılmasını istedi:
"1.Halen ülkemizde Bakanlığınızca işletme ruhsatı verilmiş kaç maden işletmesi bulunmaktadır? Bunların kaçı Kütahya ilinde faaliyet göstermektedir? 2.Son yıllarda AKP hükümetleri tarafından ülke genelinde yaygınlaştırılan taşeron firmalardan hizmet alımı uygulamasının, maden kazalarını artırdığı ve kazaların çoğunlukla maden ocaklarını işleten alt işverenlerin ihmalinden kaynaklandığı iddiaları ne derece doğrudur? 3.Halen ülkemizde kaç adet maden işletmesinde, alt işverenler aracılığı ile hizmet alımı yapılmaktadır? 4.AKP hükümetleri döneminde hizmet alımı yapılan taşeron firmaların kaçında maden kazası yaşanmıştır? Bu kazalarda kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir? Kazalara taşeron firmalarda daha sık rastlanmasının sebepleri nelerdir? 5.Bakanlığınızca söz konusu maden ocağında şimdiye kadar kaç kez denetim yapılmıştır? Yapılan bu denetimlerde ne tür eksiklikler tespit edilmiştir? 6.Üç yıl önce bir kişinin ölümüyle sonuçlanan bir başka göçüğün meydana geldiği söz konusu maden ocağında; İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce yapılan denetim sonucu 5 Mart 2010 tarihinde hazırlanan raporda; 'burada kömür üretimi yapılamayacağı, nefeslik denilen havalandırma bacasının genişletilmesi ve diğer eksiklerin tamamlanmasından sonra faaliyetine devam edebileceğinin belirtildiği yönünde basında çıkan haberler doğru mudur? 7.Doğru ise bu rapor Bakanlığınıza intikal ettirilmiş midir? Bu rapor doğrultusunda nasıl bir işlem yapılmıştır? 8.Maden ocaklarının ve işletmelerinin denetlenmesine yönelik Bakanlığınız uygulaması nasıldır? Bu amaçla Bakanlığınızda kaç denetim elemanı istihdam edilmektedir? İstihdam edilen denetim elemanlarının yeterlilik düzeyleri ve kıdem durumları nasıldır? 9.İki kişinin hayatını kaybettiği maden ocağında çalışan birçok işçinin sigortasız olarak çalıştırıldığı ve ölen iki işçinin de sigortalarının bulunmadığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu konuda Bakanlığınızca nasıl bir işlem yapılmıştır?10.Söz konusu kazada hayatlarını kaybeden işçilerin ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için Bakanlığınızca nasıl bir işlem yapılmıştır?" şeklindeki sorulara cevap istedi.  
 
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.