23 Ocak 2014 Perşembe

((slayt izle)) Fwd: UĞUR MUMCU // BASIN AÇIKLAMASI


 ADD İZMİT <addizmit@gmail.com>
 23 Ocak 2014 13:06


UĞUR MUMCU //  BASIN AÇIKLAMASI

 

Uğur MUMCU, 21 yıl önce Emperyalizmin karanlık labirentlerinde alçakça planlanmış ve kandan, karanlıktan beslenen tetikçiler tarafından canice düzenlenmiş bir suikastın kurbanıdır.  

Uğur Mumcu'yu katledenler, Bahriye Üçok'u, Muammer Aksoy'u, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Necip Hablemitoğlu'nu, Çetin Emeç'i, Bedrettin Cömert'i, Bedri Karafakioğlu'nu, Cavit Orhan Tütengil'i, Onat Kutlar'ı, Turan Dursun'u, , Savcı Doğan Öz'ü, sendikacı Kemal Türkler'i, Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul ve Gaffar Okan'ı da katledenlerdir.

Türk Ulusunun bu yiğit ve onurlu evlatlarını aramızdan alanlar, Bahçelievler, Maraş, Çorum ve Sivas katliamını da tertipleyenlerdir.

Temeli bilim ve kültür olan,  Modern Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik hukuk devleti olmasından, bağımsız olmasından,  kadınlarının, emekçilerinin, yurtseverlerinin onurlu ve başları dik olmasından rahatsızlık duyan karanlık güçlerdir onlar.

Arkadaşlar Uğur Mumcu'da dahil, pek çok gazetecimizi, aydınımızı, bilim adamımızı ve daha nice yurtsever insanımızı acımasızca ve hunharca katleden caniler henüz yakalanmış değillerdir. Oysa ölüm emirlerini verenlerin, bu pusuları ve kumpasları kuranların kim olduklarını çok iyi bilmekteyiz.  Onlar 1919'larda da vardı...1930 larda Mustafa Fehmi Kubilay'ı aramızdan alanlarda onlardı.  Onlar hafızamızın bir kenarında silinmeyecek şekilde yazılıdırlar.

Arkadaşlar, Uğur Mumcu ve diğer aydınlarımızın teker teker suikastlara kurban gitmeleri bizleri yılgınlığa ve umutsuzluğa asla sürüklememiştir.  Şu çok iyi bilinmelidir ki, bizim için koşullar 1919'dan daha kötü değildir. Mustafa Kemal ATATÜRK gibi başkomutanı olan bir Ulusun, tehlike nereden gelirse gelsin, her zaman ezip geçecek güce ve inanca sahip olduğu çok iyi bilinmelidir.

Arkadaşlar Atatürk ilke ve devrimlerinin yürekli savunucusu Uğur MUMCU bir söyleşisinde şöyle demektedir; Hangi iktidar din sömürüsüne sığınmışsa, yıkılmıştır. Evet, bugün yaşadıklarımız onun bu tespitinin ve öngörüsünün tezahüründen başka bir şey değildir. Din maskesi altında kurulan saadet zincirleri, rüşvet, soygun, vurgun ve talan dayanışması çatırdamıştır. Yıkılacaklardır.

Değerli arkadaşlarım başta Uğur MUMCU olmak üzere tüm devrim şehitlerini bir kez daha saygı ve minnetle anarken, son söz olarak şunları söylemek isterim. Bizler, bize bu ülkeyi canları ve kanları pahasına teslim edenler kadar, namuslu, cesaretli ve kararlı olmak zorundayız. Bugün için en büyük tehlike dinci ve gerici yapılanmadır. Ülkemizi örümcek ağı gibi saran bu cemaat, tarikat ve bölücü ittifaka karşı uyanık olmak zorundayız. Bu ittifakı dağıtmak yok etmek asli görevimiz olmalıdır. Özetle, Uğur Mumcu'n unda bizden istediği buydu.

Saygılarımla 24 Ocak 2014

ADD İZMİT ŞUBE BAŞKANI   //   Ahmet KAVAZ  

--
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

                İZMİT ŞUBESİ





--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.