7 Ocak 2014 Salı

((slayt izle)) 10 Ocak Gazeteciler Bayramının Tarihi Ve Biraz Siyaset...Mersin İçel Burak Canlı

10 OCAK GAZETECİLER BAYRAMININ TARİHİ VE BİRAZ SİYASET…

1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında iyileştirmeler getiren 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesiyle, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı alıverir.

Bu karar üzerine gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacı ile Sendika Binası önünde toplanarak Vilayet’e kadar yürüyüş yapmıştır.

Gazeteciler, Gazete patronlarının boykotu karşısında ise Sendika öncülüğünde, Basın adıyla kendi gazetelerini 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımlamışlardır.

Sonrasında da 10 Ocak. “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmış ve 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra da çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Bayram” olmaktan çıkarılıp “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başlanmıştır.

Gazeteciler Günüyle, basın organlarının yayın yapma ve halka haber verme özelliğine dikkat çekilmesi amaçlanırken kanımca Gazete Patronuyla veya bir başka deyişle sermayederle Gazetecinin ya da diğer başka bir deyişle Çalışan Gazetecilerin farkını da ortaya koymaktadır.

Bugün için “şimdi sırası mıydı?” veya “kimin işi bu?” diye bir takım sorulara maruz bırakılan sorular dizisinin cevabını anlamak mümkün değildir.

Düşünün ki bir hırsız var! Düşünün ki bir rüşvetçi var! Düşünün ki bir katil var?

Hesabı görülmeyecek her kötülük bir örnektir! Ya cezasını kesersiniz! Ya da yarınlardan ahlak! Yarınlardan doğruluk beklemesiniz!

Ya diğerleri yapmıyor mu?

Yapıyor veya yapmıyor! Mesele yapan karşımız da! Yapan yakalandı! Hem de iş başında!

Sevgili dostlar Ne sen! Ne ben! Coğrafyayı veyahutsa Dünyayı kurtaracak güçteyiz!

Ekonomi zora girermiş! Girsin!

Kriz yaşarmışız! Yaşayalım!

Mesele doğru olmayana tepki vermekte miyiz? Mesele doğru olmayana hayır diyebilmek temiyiz? Mesele Rüşvetçilere yıkılın gidin diyebilecek miyiz? Yoksa oluruna bakıp çalanı değil de yakalayanlarımı suçlayacağız… Mersin İçel Burak Canlı

 

 

 

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.