16 Ocak 2014 Perşembe

((slayt izle)) ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) : TABELA KİRLİLİĞİ NE OLACAK?

16.Ocak.2014 -   BASIN BÜLTENİ

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ

 

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Tabela ve reklam kirliliği ne zaman son bulacak diyerek, açıklamalar yaptı.


TABELA REZALETİ DEVAM EDİYOR


Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş“ Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde bizim ülkemizde olduğu gibi, kent merkezlerinde, şehir içinde ticari tabela ve reklam kirliliği yoktur. Birbirinden farklı renk ve objelerle meydana getirilen ebat ve ölçüleri keyfiyete kalmış tabela ve reklam panoları resmen görüntü kirliliği oluşturuyor. Çevrenin görünümünü berbat bir şekilde etkiliyor” dedi.


BAKANLIĞIN ÇALIŞMASINA NE OLDU?


Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ 7 yıldır ısrarla dillendirdiğimiz ve tartışmaya açtığımız bu görsel kirlilik ile ilgili geçtiğimiz yıl Çevre Bakanlığı açıklamalar yapmış ve en kısa sürede bu işin şekil alacağını, üzerinde çalışma yaptıklarını duyurmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, cadde ve sokaklarda tabelaların oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için çalışma başlattıklarını, Yılsonuna kadar her cadde ve semtte, oraya ait dükkânların kullanacağı bir tabela kriteri getirileceğini, 2014 yılı itibariyle tüm dükkânlar bulunduğu cadde ve semtin standartlarına göre tabela kullanacağını, bunun için gerekirse cezai işleme bile başvuracaklarının altını çizmiş sona gelindiğini açıklamışlardı. Ne oldu?” dedi.


BELEDİYELER ARTIK BU İŞE ÇANAK TUTMA YERİNE SON VERMELİ


Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ticari müesseselerin birbiri ile adeta yarış eder gibi bir çaba içinde olmaları, işi çığırından çıkarmıştır. Belediyelerinde bu işe çanak tutmaları ayrı bir rezalettir. Görüntü kirliliğinin yanı sıra, hayati tehlikede saçan, birbirinden devasa reklam panosu ve tabelaların elden geçmesi standarda kavuşturulması ve tek tip oluşmasının zamanı gelmiştir ve geçiyor. Bunun için daha ne bekleniyor? Belediyelerde artık bu işe son svermeli” dedi.


BİNALARIN ÇATILARINDA TEHLİKE SAÇIYORLAR


Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “özellikle kent merkezleri ve yerleşim alanlarındaki binaların çatılarında, devasa reklam panoları ve tabelaları ölüm kusuyorlar. Tehlike saçıyorlar. Binaların çatılarındaki tüm bu tür reklam pano ve tabelalarının kaldırılmasını, görüntü kirliliği oluşturan bu uygulamalara son verilmesini, bir an evvel tek tip, kirlilik yaratmayan, belirli standartta olan tabela düzeninin uygulamaya konmasını, tüm tüketici vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması adına talep ediyoruz” dedi.

 


Önemli NOT:  Bizler yaptığımız hizmetler karşılığında her hangi bir ücret almıyoruz. Biz gönüllü, ücretsiz hizmet veren bir kuruluşuz. Siz tüketicilere her zaman Yardıma hazırız. Yeter ki bize ulaşın.  Bize,  cetkoder@gmail.com  adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilir dert ve sıkıntınızı, şikâyetinizi aktarıp bilgi alabilirsiniz.  Ayrıca çok sıkışırsanız bizi mesai saatleri içinde  0.535.475.70.06  nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz.. Sizlere Teknik, hukuki, yasal bilgiyi ücretsiz vermeye hazırız.  Tüketiciler karşılaştıkları yanlışlar ve usulsüzlükler karşısında nasıl hareket edecekler, nereye başvuracaklar, gerekirse dilekçeleri, usul hakkında her tür bilgiyi ücretsiz olarak sunarız. Ayrıca Tüketiciler Bize İnternet ortamından da ulaşabilirler. Google arama motorunda bize ait olan http://groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip yazışma ve bilgi verme grubumuza kaydolabilir ve oradan da bizimle yazışabilirler.ÇETKODER FACEBOOK BASINA BİLGİ VE KAMUYA BİLGİ VERME SAYFASI: https://www.facebook.com/groups/CETKODER/ GENEL BAŞKAN MUSTAFA GÖKTAŞ GSM: 0.532. 282 29 91 / SAYGILAR

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.