10 Ocak 2014 Cuma

((slayt izle)) ÇETKODER'DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMALARI TEPKİSİ

10.Ocak.2014 -   BASIN BÜLTENİ

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ


Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle yapılan kutlama ve mesajlara tepki gösterdi.


SUSAYIM DEDİM, AMA OLMADI..

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş“ Bugün susayım, bir şey demeyeyim dedim. Ama olmadı. 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla ilgili ilgisiz her önüne gelen siyaset adamı, kurum ve kuruluş yetkilisi kutlama mesajı yayınlıyor, açıklama yapıyor, ufak tefek törenler gerçekleştiriyor. Göstermelik, uyduruk, kıytırık anmalar. Hiçbir şeyi değiştirmiyor. Aksine, üzüyor, kırıyor, incitiyor” dedi.


HANGİ ÇALIŞAN GAZETECİ? KAPANAN İŞ YERLERİ KIYAMET GİBİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “bugün gelinen noktada ülkemizde Gazeteler ve basın – medya sektöründe kapanan iş yerleri nedeniyle işinden, aşından olan yüzlerce gazeteci kardeşimiz mevcut. Yine onların aileleri mağdur. Geçim sıkıntısı çekiyorlar. Bu arkadaşların yaşamsal durumlarını iyileştirmek adına yapılan hiçbir çaba, gayret yok, ama bol bol kutlama var. Sevsinler sizin uyduruk, kıytırık kutlamalarınızı” dedi.


ŞAKA GİBİ KUTLAMALAR YAPIYORLAR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Şimdi yapılan mesajlara baktığınızda, Demokrasinin temel taşı, hür iradenin temsilcileri, açıklık ve şeffaflığın temeli, halkın sesi, halkın gözü kulağı, yasama- yürütme- yargı dan sonra dördüncü kuvvet, v.s bir çok sayıda süslü afla vaziyeti kurtarma var. Ama gelinen noktada Cezaevlerinde yatan gazeteciler var. Her gün yazdığı yazı ve haber nedeniyle, ilgili yada ilgisizce hakkında hakaret  davaları açılan yüzlerce gazeteci var. Sırf sindirmek, yıldırmak, susturmak amaçlı açılan davaların haddi hesabı yok. Bunlar için doğru dürüst bir düzenleme yok. Gazeteciler bir yandan geçim sıkıntısı çekerken, bir yandan da açılan dava ve yapılan şikayetlerle yargı kıskacı altında çok zor ayakta duruyorlar. Böyle hür irade, böyle demokrasinin temel taşı, halkın gözü kulağı olunur mu? Gazeteci görevini yapamaz hale gelmiş durumda. Özel talimatlarla kamu kurum ve kuruluşlarına alınmaz hale gelmiş durumdalar. Çoğunun can güvenliği yok. Ama 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayan çok (!) Şaka gibi ya!” dedi.


DEVLET KURUMLARI SARI BASIN KARTINI RESMİ KİMLİK OLARAK TANIMIYORLAR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bakınız halen devletimizin verdiği, Başbakanlığın ismini taşıyan ve üzerinde soğuk mühür ve bandrol olan SARI BASIN kartını resmi kimlik olarak kabul etmiyorlar. Devletin Kendi kurumları kabul etmiyor. Noter, Karakol, Adliye, diğer resmi kurumların hiç biri bu kimliği resmi kimlik olarak kabul etmiyor. Tüm nüfus bilgilerinizi, TC numaranızı içeren Sarı basın kartınızı veriyorsunuz, bu geçerli değil, nüfus cüzdanın yoksa ehliyetini ver, o da yoksa güle güle diyorlar. Ve bu konuyu çalışan ve her biri bir tüketici durumunda olan Gazetecilerimiz adına defalarca gündeme taşımamıza rağmen hiçbir düzenleme ve çalışma yok. Üstü altı açık genelgeler gönderiliyor, kimsede o genelgeleri takmıyor. O zaman o Sarı basın kartını ne diye veriyorsunuz? “ dedi.


MESLEKİ VE SOSYAL ALT YAPI, MALİ DURUM İYİLEŞTİRMESİ GEREKİR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ülkemizde özellikle yerel basında çalışanların yaşamsal durumları oldukça vahimdir. Ayrıca yaygın basın olarak bilinen anlı şanlı medyamızda çalışan Gazetecilerinde oldukça çok mesleki sorunları vardır. Çoğu geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Kalemini kıracaksın ama satmayacaksın demeyi bilenler, Gazetecinin onuru ve şerefi ile o mesleği icra edebilmesi için gerekli mesleki ve sosyal alt yapıyı ve mali imkanları da sunması gerekir. Gazetecilerin yurt geneli mesleki ifa etme şartları yerlerde gezecek sizler alay eder gibi 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayacaksınız. Bu biraz ayıp oluyor. Anadolu da bol keseden atıp hiçbir derde deva olmayan, hep kendine yontanlar için söylenen bir söz vardır. ‘Sizde yiyek içek, bizde gülek oynayak (!)’ Artık yeter!” dedi.

 

 

Önemli NOT:  Bizler yaptığımız hizmetler karşılığında her hangi bir ücret almıyoruz. Biz gönüllü, ücretsiz hizmet veren bir kuruluşuz. Siz tüketicilere her zaman Yardıma hazırız. Yeter ki bize ulaşın.  Bize,  cetkoder@gmail.com  adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilir dert ve sıkıntınızı, şikâyetinizi aktarıp bilgi alabilirsiniz.  Ayrıca çok sıkışırsanız bizi mesai saatleri içinde  0.535.475.70.06  nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz.. Sizlere Teknik, hukuki, yasal bilgiyi ücretsiz vermeye hazırız.  Tüketiciler karşılaştıkları yanlışlar ve usulsüzlükler karşısında nasıl hareket edecekler, nereye başvuracaklar, gerekirse dilekçeleri, usul hakkında her tür bilgiyi ücretsiz olarak sunarız. Ayrıca Tüketiciler Bize İnternet ortamından da ulaşabilirler. Google arama motorunda bize ait olan http://groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip yazışma ve bilgi verme grubumuza kaydolabilir ve oradan da bizimle yazışabilirler.ÇETKODER FACEBOOK BASINA BİLGİ VE KAMUYA BİLGİ VERME SAYFASI: https://www.facebook.com/groups/CETKODER/ GENEL BAŞKAN MUSTAFA GÖKTAŞ GSM: 0.532. 282 29 91 / SAYGILAR

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.