21 Ocak 2014 Salı

((slayt izle)) ÇETKODER'DEN SMS DOLANDIRICILIĞI VE BANKACILIK HİZMETİ UYARISI

21.Ocak.2014  -   BASIN BÜLTENİ

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ

 

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş, Tüketicileri SMS dolandırıcıları, kredi kartları, bankacılık hizmetleri ile ilgili uyardı. 


OKUMADAN HİÇ BİR BELGEYE İMZA ATMAYIN


Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa GöktaşTüketici vatandaşlarımız yasal haklardan habersiz hareket ederek okumadan, incelemeden önlerine her konan belgeyi, kâğıdı imzalıyorlar. Attıkları her imzadan mesul oluyor unutmasınlar. Boş kâğıda, boş senede imza atmayacakları gibi, önlerine konan her tür sözleşme, kontrat, anlaşma, protokol gibi içerikleri de mutlaka okusunlar, öyle imzalasınlar” dedi.


SMS İLE DOLANDIRICILIK ARTTI


Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,  “ Ülkemizde son günlerde SMS yolu ile (telefon mesajı) dolandırıcılık türü artmıştır. Ayrıca yine SMS tuzakları ile tüketiciler yanıltılmakta, aldatılmaktadır. Gelen SMS’lere size geldiği an okur okumaz karşılık vermeyin. Araştırın, soruşturun, aslı astarı var mı, ondan sonra cevaplayın. Yaşamınızla ilgili çok ciddi konularda SMS alıyorsunuz, araştırmadan, soruşturmadan, tamam deyip cevaplıyor, sonrasında yüklü ve kabarık faturalarla karşılaşıyorsunuz. İtilaf halinde adliyelik, icralık oluyorsunuz. Dikkat edin, araştırmadan hiçbir SMS ‘e geri dönüş yapmayın” dedi.


KREDİ KARTI LİMİTLERİ İÇİN GELEN SMS LERE DE DİKKAT


Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,  “Öte yandan, Bankalar yeni bir yöntem geliştirdiler. Önümüzdeki günler Kredi kartları ile ilgili limitleri ile ilgili sıkıntılar baş gösterecek. Şimdiden SMS gönderiyorlar, limit arttırın diyorlar. Kanmayın, aldanmayın. Telefonda pazarlığa girişmeyin. SMS le cevap vermeyin. Mutlaka İlgili bankanın kendisine gidin, bilgi edinin, okuyun, inceleyin ve ona göre hareket edin. Sizlerin önüne konan her tür sözleşme, evrak ve belgeyi okuyun, imzaladıktan sonra suretini alın. Vermek zorundalar. Vermiyorlarsa, yâda sonra diyorlarsa, bir hile vardır. Vazgeçin, imzaladığınız belgeyi alıp imha edin. Sizlere cicili bicili reklamlarla kurulan tuzaklara dikkat edin. Her şey tüketimi daha da arttırmak ve bu artıştan para kazanmak üzerine kurulmuş bir oyundur. Lütfen uyanık olun” dedi.


ONDA VAR BENDE NİYE YOK ANLAYIŞI İLE YAŞAMINIZI KARARTMAYIN


Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Vatandaşlarımız üretmeden tüketmemeyi öğrenmeli. Üretim yok, tüketim çok. Bu işin gidişi iyi değil. İnsanlarımız onda var, bende neden yok anlayışı ile imkân dışı bir harcamaya yöneliyorlar, kredi kartları ile olmayan parayı harcıyorlar. Dikkat etsinler yaptıkları bu tasarruflar ile gelecek yaşamlarını karartmasınlar” dedi.

 

 

Önemli NOT:  Bizler yaptığımız hizmetler karşılığında her hangi bir ücret almıyoruz. Biz gönüllü, ücretsiz hizmet veren bir kuruluşuz. Siz tüketicilere her zaman Yardıma hazırız. Yeter ki bize ulaşın.  Bize,  cetkoder@gmail.com  adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilir dert ve sıkıntınızı, şikâyetinizi aktarıp bilgi alabilirsiniz.  Ayrıca çok sıkışırsanız bizi mesai saatleri içinde  0.535.475.70.06  nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz.. Sizlere Teknik, hukuki, yasal bilgiyi ücretsiz vermeye hazırız.  Tüketiciler karşılaştıkları yanlışlar ve usulsüzlükler karşısında nasıl hareket edecekler, nereye başvuracaklar, gerekirse dilekçeleri, usul hakkında her tür bilgiyi ücretsiz olarak sunarız. Ayrıca Tüketiciler Bize İnternet ortamından da ulaşabilirler. Google arama motorunda bize ait olan http://groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip yazışma ve bilgi verme grubumuza kaydolabilir ve oradan da bizimle yazışabilirler.ÇETKODER FACEBOOK BASINA BİLGİ VE KAMUYA BİLGİ VERME SAYFASI: https://www.facebook.com/groups/CETKODER/ GENEL BAŞKAN MUSTAFA GÖKTAŞ GSM: 0.532. 282 29 91 / SAYGILAR

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.