6 Mayıs 2013 Pazartesi

((slayt izle)) "Analar ağlamasın" edebiyatı... // D.Ali Ercan




 D.Ali Ercan <daliercan@gmail.com>
7 Mayıs 2013 01:41
 "Analar ağlamasın" edebiyatı...
 




ANALAR AĞLAMASIN EDEBİYATI...

Değerli arkadaşlar, Silahlı Kuvvetlerimizin Terör örgütü PKK' ye karşı verdiği savaşta yitirdiğimiz gençlerin  cenaze merasimlerindeki hazin tabloların nasıl bir duygusal ortam oluşturduğu ve bundan da nasıl bir siyasi rant sağıldığı bilgileriniz dahilindedir. Gerçek tabloyu rakamlarla belirtelim. 

Son 30 yılda silahlı kuvvetlerimizin personel kaybı (Şehit ve ağır yaralılar) yaklaşık 8 bindir. Terör örgütünün kaybı da 30 bin civarındadır. (Değişik kaynaklara göre Türkiye'nin terör nedeniyle maddi kaybı yıllık  ortalama 10 milyar, toplamda 300 milyar dolar olmuştur. Bunun karşılığı 30 bin terörist etkisiz hale getirildiyse,  bir terörist ölüsü bize tamı tamamına 10 milyon dolara mal oldu demektir!!!)  
Sadece 20 yaşlarındaki gençlerimizin ölüm istatistiklerini göz önüne alırsak, "Analar ağlamasın" edebiyatının ne kadar kof bir söylem olduğunu anlarız. Türkiye'de TUIK in de yayınladığı listeler ve grafiklerden de teyit olunacağı gibi, 20 yaşındaki gençlerimizin tüm nüfusa orantısı binde 16 kadardır. Yine yaşa göre nüfus dağılım grafiklerinden kolayca görüleceği gibi, 20 yaşındaki gençlerin bir yıl içerisinde ölüm olasılıkları maalesef binde 6 dır. Demek ki 83 milyonluk nüfus içerisinde bir yılda ölen 20 yaş gençlerin sayısı (0,006x0,016x83 milyon)  yaklaşık 8 bindir. Yılda 8 bin gencimizi, hastalık, bakımsızlık, kötü beslenmek, trafik kazası vs. nedenlerden dolayı yitiriyoruz.  Her yıl 20 yaşında oğlu kızı olan 8 bin ananın yüreği dağlanıyor. Her yıl 8 bin ölümün yanında, koskoca  30 yıldaki 8 bin şehit olayını tam 15 kere abartarak "Analar ağlamasın" edebiyatı yapmak, büyük  çoğunluğu hesap kitaptan anlamayan bir halkı etkileyerek siyasi rant sağlamak amacına yönelik bir ikiyüzlülük değilse eğer, nedir?
Elbette hiç bir gencimizi yitirmek istemeyiz, ancak Vatan hizmetinde gerektiğinde şehit olmak da vardır. 20 yaşında ölen 15 gencimizden 14 ü boşa yitip giderken 1 tanesinin de Vatan uğruna şehit olması çok mudur? æ




--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.