18 Haziran 2012 Pazartesi

((slayt izle)) YANITSIZ KALACAK SORULAR // ŞEBNEM ÖZBEK




sebnem ozbek <ssebnemenator@gmail.com>
18 Haziran 2012 13:14
 

YANITSIZ KALACAK SORULAR



Başbakan Erdoğan’ın ülkenin tek sahibiymiş gibi hareket etmesini sağlayacak önemli adımlardan biri daha atıldı. Bundan sonra hangi bilginin “devlet sırrı” olacağına Erdoğan başkanlığında 4 bakandan oluşacak "Devlet Sırrı Değerlendirme Kurulu" karar verecek.

Bakanların Erdoğan’ın “ak” dediğine “kara” demesinin olanaksız olduğunu da göz önüne alırsanız, Başbakanın yaptığı ve yapacağı tüm anlaşmalar “devlet sırrı” olarak 50 yıl arşivlerde tozlanacak. Çünkü “devlet sırrı” kavramı geçmiş anlaşmaları da kapsayacak şekilde dizayn edildi.

Henüz tasarı halinde olan kanunun resmileşmesine kesin gözüyle bakabiliriz. Zira bu tasarı ile AKP iktidarı şaibeli birçok konunun “devlet sırrı” olduğu için tartışılmasını bile engellemiş olacak.

Neyin "devlet sırrı” olacağına karar verecek olan Erdoğan aynı zamanda söz konusu sırı da ilgilendiren herhangi bir davada “bu devlet sırrıdır, mahkemeyle paylaşılamaz” deme hakkına da sahip olabilecek.

Sizin anlayacağınız savcılar Genelkurmay’ın “kozmik oda”sını “devlet sırrı” filan dinlemeyip tarumar edebilirken, Erdoğan’ın sırlarını mahkemeye dahi sunamayacak. Çünkü verilmeyen bilgi ve belgeler, davada ilgili aleyhine sonuç doğurmayacak.

Kısaca şunu diyebiliriz; Erdoğan kendini de ilgilendiren bir davada mahkemenin yerine karar verebilme ve kendini aklama gücüne sahip olacak.

Örneğin yarın bir gün Büyükanıt; tutuklanması durumunda “Dolmabahçe” görüşmelerini, Başbakanla ne konuştuklarını açıklayamayacak.

Gülen Cemaatinin kalemlerinden olduğu bilinen Emrullah Uslu’nun MİT-Oslo görüşmeleriyle ilgili yazısında “Mutabakat metninde açıkça yazılı olduğu halde Erdoğan hala “Benim müsteşarım kimseye taviz vermedi” diyor ama belge ortada. O mutabakat metinlerinin altında MİT yetkililerinin ve Erdoğan’ın özel temsilcisi Hakan Fidan’ın onayıyla arabulucu devletin imzası var. O devletin arşivinde saklanıyor bu belge. Şimdi başa dönüp Erdoğan’a birkaç soru sorma vakti. Sayın Erdoğan “BÖLGEDE GÖREV YAPMIŞ GÜVENLİK GÜÇLERİ SAVAŞ SUÇLUSU OLARAK YARGILANACAK” şartını mutabakat metinlerine sokun emrini de siz mi verdiniz?” sorusu da yanıtsız kalacak.

Tıpkı “yoksa bu anlaşma gereği mi geçtiğimiz Mayıs ayında 2 tane PKK’lıyı öldürdükleri gerekçesiyle 17 Türk Subayı tutuklandı” sorusunun “devlet sırrı” olması gerekçesiyle yanıtsız kalacağı gibi.

Ya da “İlker Başbuğ’un, Silahlı Terör Örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla hapse atılmasının asıl nedeni Diyarbakır Kolordu Komutanlığı gibi terörle mücadelede etkin birliklerin başında yer almış olması mı” sorusunun cevapsız kalacağı gibi.

ŞEBNEM ÖZBEK

16.06.2012



--
YA YOLUNDA YÜRÜRÜZ..
YA BU UĞURDA ÖLÜRÜZ..
 
 
ŞEBNEM ÖZBEK
 




--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki iletişim ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin