28 Haziran 2012 Perşembe

RE: (MADENCİYİZTR) REHABİLİTASYON ONAYLI TEKNİK RAPORU

umut Bey merhabalar,
 
16. madde uygulalam yönetmeliğinin bahse konu 4. fıkrasının yerine getirilmemesi durumunda cezai işlem nedir acaba? bu konuda orman kanununada baktım ancak direk bir cezai işlem göremedim. bildiğim orman izinlerinin iptali ama nerede geçiyor bu madde. haliyle maden kanunu 7. madde de bu durumdan etkileniyor.
yardımcı olursanız sevinirim.
 
saygılarımla
Çağlar DENİZ
Maden Mühendisi
 

Date: Tue, 5 Jun 2012 12:02:38 +0300
Subject: (MADENCİYİZTR) REHABİLİTASYON ONAYLI TEKNİK RAPORU
From: umutmuhendislik@gmail.com
To: madenciyiztr@googlegroups.com; madencilertr@googlegroups.com; aakozel@gmail.com

27715 sayılı 30 Eylül 2010 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ORMAN KANUNUNUN 16 NCI MADDESİNİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ'ne istinaden
 
Rehabilite

             MADDE 17 – (1) İzin sahibi, madencilik faaliyetleri yaptığı alanları taahhüt senedi hükümlerine ve rehabilitasyon projesine göre rehabilite etmek zorundadır. Rehabilite, madencilik faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte başlar, madencilik faaliyetleri sırasında devam eder, iznin bittiği tarihte rehabilitenin de bitirilmesi esastır. Bu tarihte rehabilite bitirilemezse bölge müdürlüğünce üç ay ek süre verilir. Rehabilite için verilen bu ek sürede madencilik faaliyetine izin verilmez. Bu sürede bedellerin alınmasına devam edilir.

             (2) İzin sahibince rehabilite işleminin yapılmaması halinde bu işlem orman idaresince yapılır veya yaptırılır. Yapılan masraflar Maden Kanununun 32 nci maddesi gereğince alınan çevre ile uyum teminatından karşılanır. Teminatın yeterli olmaması durumunda eksik kalan masraflar 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre izin sahibinden tahsil edilir.

             (3) İzni iptal edilen tesis ve altyapı tesisleri bildirime gerek kalmaksızın oniki ay içerisinde izin sahibi tarafından sökülerek orman sayılan alanın dışına çıkartılır. Taşınmayan tesis veya altyapı tesislerini orman idaresi ihtiyaç duyması halinde eksiksiz ve bedelsiz olarak sabit kıymetlerine alabilir. Aksi takdirde orman sayılan alanın dışına taşıyarak, yapılan masrafları izin sahibinden tahsil eder. Ancak pasa döküm alanı, atık barajı gibi taşınması mümkün olmayan tesis veya altyapı tesisleri için bu hüküm uygulanmayarak 26/3/2010 tarihli ve 27533 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik hükümleri de izin sahibince yerine getirilir.

             (4) İzin sahibi her yıl haziran ayının sonuna kadar madencilik faaliyeti yaptığı alandaki rehabilite işleminin safahatı hakkında bölge müdürlüğüne ormancılık bürosu tarafından veya bünyelerinde çalışan orman mühendisi ve/veya orman yüksek mühendisince onaylı teknik raporu verir.

 

Hükmü uyarınca Orman İzni olan Maden Sahaları için Haziran ayı sonuna kadar REHABİLİTASYON ONAYLI TEKNİK RAPORU hazırlattırılması gereklidir. RUHSATLI ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÜROMUZ ülkemizin heryerinde yönetmeliğin çıkış tarihinden itibaren REHABİLİTASYON ONAYLI TEKNİK RAPORU hazırlamaktadır.

 

Umut IŞIKLI

Orman Mühendisi,

Umut Mühendislik

0 537 241 67 28

0 541 241 67 28

www.umutmuhendislik.com

 


--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.