21 Haziran 2012 Perşembe

((slayt izle)) T.C ABD Büyük Elçisine Mektubum Mersin İçel Burak Canlı

T.C ABD BÜYÜK ELÇİSİNE MEKTUBUM

Sayın ABD Büyükelçisi bu mektubu okur musunuz bilmem. Fakat kapitalist sistem de umut olur. Can olur. Canlılık olur. Sistem de güvenlik olur. Düşünen olur. Düşündüğünü sanan olur…

Özgürlük Milletin özgürlüğüne bağlıdır. Bağımsızlık ise Milletin özgürlüğü ile birlikte Memleketin Tam bağımsızlığına.

Bir bakıyorsunuz Cezaevlerin de yanan canlar. Bir bakıyorsunuz sosyal kurumlar da tacize tecavüze uğrayan çocuklar.

Kamerasız karakollarda neden öldüğü belirlenemeyen ölümler. Arkası kesilmeyen gözdağları tutsaklıklar. Gece baskınları. Dalgalarla gelen operasyonlar.

Tutuklanan gazeteciler. Hapsedilen düşünürler. Tutuksuz yargılaması yapılamayan Milletvekilleri!

Gerektiği zaman atananı koruyan sistemin seçilmişi koruyamaması!                                                               

Sebep o veya bu. Bırakınız Gazetecileri. Bırakınız düşünürleri. Bırakınız sanatçıları. Bakınız Milletvekillerine. Bakınız Belediye Başkanlarına.

Peki ya sebep? Peki ya bu sistem de tüm muhalif Milletvekillerinin tutuklanması! Peki ya bu sistemde tüm muhalif belediye başkanlarının gözaltına alınması mümkün müdür?

Mümkünlüde her şey mümkün! Dedirten sistemin dünya ki yeri nedir?

Yazıyla da çözülecek sandıkla da çözülecek hiçbir problem bulunmamakta. Bu böyle gelmiş böyle gidecek. İster kanlı ister esaretli ister ise de telaşlı. 

İnsanlık şu an ki mevcudiyetini kanla, baskıyla, gözdağlarıyla, tutsaklıklarla, hukuksuzluklarla, yürütmekte. İnsanlığın geldiği nokta koca bir hiçten ibaret. Gücü olanın güçsüzü ezdiği bir dünya! Dünya ezilenlerin dünya altta kalanların canı çıksın dünyası.

İşte bu karamsarlıkla işte bu umutsuzlukla işte bu çok geçirmişlikle haykırıyorum birey hakları olduğunu düşünecek. Birey sistem de korunduğunu hissedecek. Birey değişim yaratabileceğini hissedecek. Hukuka, adalete inanç varlığını sürdürecek ki sistem kilitlenip kahrolsun denmesin.

Soruyorum sizce dünyanın her bir noktası Cehennem her bir noktası kargaşadan mı ibaret? Yoksa özgürlüklerden mi? Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin