22 Aralık 2013 Pazar

((slayt izle)) Fwd: GÖTÜRENLER



Suay Karaman <suaykaraman1@gmail.com>
23 Aralık 2013 00:18

 GÖTÜRENLER




İlk Kurşun Gazetesi'nde yayınlanan yazımı iletiyorum.
http://www.ilk-kursun.com/haber/164555
-------------------

GÖTÜRENLER

 

Suay Karaman

 

Ülkemiz, 17 Aralık Salı gününden itibaren tarihinde gördüğü en büyük rüşvet ve yolsuzluk haberleriyle çalkalanmaktadır. Bakanlar, çocukları, belediye başkanları, bürokratlar, banka genel müdürleri, iş adamlarının karıştığı rüşvet ve vurgun, bilinen ancak bu kadar büyük olduğu tahmin edilmeyen yolsuzluğu gözler önüne sermiştir.

 

Fettullah Gülen ile 1995 yılı Hoşgörü Ödülü’nü O’nun elinden alan Recep Tayyip Erdoğan, devleti ele geçirmek adına önceleri birlikte çalışmışlardı. Ancak geçen süreç içinde her iki grup da palazlandıkça ayrı hareket etmek istediler. Siyasi iktidar ile Fettullah Gülen cemaati arasındaki gerginlik uzunca bir süredir bilinmekteydi. Dershane krizinde iyice alevlenen bu gerginlik, 17 Aralık günü yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla en üst seviyeye çıktı. Fettullah Gülen cemaati, resmi kurumlar içinde yasadışı yollardan örgütlenen dinci bir çıkar örgütüdür. Bu dinci çıkar örgütü ülkemizde son yıllarda AKP eliyle beslenmiştir. Tüm dünyada ve özellikle İslam ülkelerinde ABD‘nin taşeronluğunu yapmıştır. Zaten Fettullah Gülen cemaatinin, FBI adına çalıştığı açıklanmıştı.

 

Bir yandan siyasi iktidar, diğer yandan Gülen cemaati ülkemizi elbirliğiyle sömürüp, iflasa sürükleyip, varlıklarımızı götürürken, aradaki çıkar çatışması sonucunda tüm pislikler ortalığa saçılmıştır. Bu aşamada siyasi iktidar yine hukuk dışı yollara saparak, istemediği soruşturmaların yapılamayacağı bir ortam hazırlamak için yönetmelik değişikliğine gitmiştir. Yapılan yönetmelik değişikliği ile hükümet kendisine yönelik bilgi akışını sağlamayı ve soruşturmaların kendi istediği biçimde yürütülmesini amaçlamaktadır.

 

Yapılan bu soruşturmalarla ilişkilendirilen bakanların hemen istifa etmesi gerekmektedir, hatta hükümetin de istifa etmesi gerekmektedir. Ancak istifa olayı akıllarına gelmediği gibi yapılan soruşturmaya etki edilmeye çalışılması, soruşturma yapanların görevlerinden alınması gibi hukuk dışı müdahalelerde bulunan siyasi iktidar, toplumda zaten var olmayan güvenilirliğini iyice tüketmiştir.

 

Ayakkabı kutularındaki milyonlarca para ile tarihe geçen siyasi iktidar, parayı çok kolay buluyormuş. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a, Fırat Üniversitesi tarafından TOKİ Başkanı olduğu dönemde 2010 yılının bürokratı ödülü verilmişti. Erdoğan Bayraktar 28 Mayıs 2010 tarihindeki ödül töreninde konuşma yapmış ve şunları söylemişti: “Bize inanın, bak samimi söylüyorum belki burada söylemem doğru değil ama inanın bize Allah gönderiyor parayı. Çok samimi söylüyorum. Bağışlayın beni.” Sayın bakan, sizin ve ekibinizin bağışlanacak durumu yok. İnsanları açlığa, işsizliğe ve yokluğa mahkum eden iktidarınız, yolun sonuna gelmiştir. Hukuk herkese lazımdır; yargılanma sırası sizlere gelmiştir.

 

Geçmişte özel yetkili mahkemeler eliyle cumhuriyet başsavcıları, rektörler, Genelkurmay başkanları, kuvvet komutanları, subaylar, akademisyenler, gazeteciler gözaltına alınıp tutuklanırken, haklarında gerçek olmayan karalamalar yapılırken siyasi iktidar kulaklarını kapatmıştı. Ancak şimdi sıra kendilerine gelince soruşturmanın gizliliğinden, masumiyet ilkesinden, adil yargılamayı etkilemekten, yargıya talimat verilemeyeceğinden, insanları karalamamaktan, delilsiz kimsenin suçlanamayacağından, hukukun herkese lazım olduğundan söz eden siyasi iktidar, artık tükenmiştir. Bundan önceki tüm siyasi davaların da, bir kurgu olduğu artık açıkça ortaya çıkmıştır.

 

Alman makamlarının yüzyılın soygunu adı verdikleri Deniz Feneri davasında, Alman makamlarınca hazırlanan iddianamede; muhtaç insanlara yardım adı altında birçok gurbetçiden 40 milyon Euro’nun üzerinde para toplandığı açıklanmıştır. Bu toplanan paraların AKP’ye yakın kişilerce kurulmuş şirketler tarafından çalındığı belgeleriyle kanıtlanmıştır. 220 sayfadan oluşan iddianamede, sanıklardan birinin toplanan paraların bir kısmını, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na teslim ettiği yer almıştır. 17 Eylül 2008 tarihinde Frankfurt Eyalet Mahkemesi’nde görülen “Deniz Feneri e.V” davasında açıklanan karara göre; dolandırıcılık suçundan yargılanan dernek yöneticileri çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştır. Alman savcı Kerstin Lotz, asıl faillerin Türkiye’de bulunduğunu belirtmiştir. Bütün bunlara karşılık ülkemizde Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılara, önce davadan el çektirilmiş, sonra da savcılar sanık durumuna düşürülmüştür. İşte bu AKP’nin ileri demokrasi hukukudur.

 

Bu aşamadan sonra, siyasi iktidarın işlemekte olan yargısal sürece  müdahale niteliğindeki her türlü söz ve eylemden kaçınması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan müdahalelerle yargı önünde kendilerini aklasalar bile hem ülkemiz, hem de uluslararası kamuoyu önünde artık aklanmaları mümkün değildir.

 

Ülkemizde büyük boyutlara ulaşan hukuksuzluklara, eşitsizliklere sesiniz çıkmayacak, deniz feneri davasındaki her türlü kirli ilişkilere aldırmayacaksınız, sahte belgelerle yurtsever insanlarımıza cezaevinde zulüm yaparken yüzünüz kızarmayacak, terörü önleme bahanesiyle, terör örgütü ile görüşmeler yapmaya utanmayacaksınız, Türkiye’nin tarihinde gördüğü en büyük rüşvet ve yolsuzluk skandalının da üstünü örtmeye çalışacaksınız. İlle de türban türban diye tutturanların, türbanla yolsuzlukları, rüşvetleri, vurgunları örttüğü anlaşılmaktadır. Türban türban diyenlerin, türbanla götürdükleri milletin parasının hesabını verecekleri günler yakındır.

 

İlk Kurşun Gazetesi, 23 Aralık 2013.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 






--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.