11 Aralık 2013 Çarşamba

((slayt izle)) Fwd: 26 Mayıs' ı, 27 Mayıs' a bağlıyan 1960 gece saat 02.00 suları



 Timur Eren <mustafakemal.selanik1881@gmail.com>
 11 Aralık 2013 21:31

26 Mayıs’ ı, 27 Mayıs’ a bağlıyan 1960 gece saat 02.00 suları:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ERKAN ŞUBESİ MÜDÜRÜ kurmay yarbay      ( Kur. Alb.) SUPHİ KARAMAN; yaklaşık 2 yıl boyunca  ihtilâlci subayları kendisinin  hazırlayıp, bakan ETHEM MENDERES’ e imzalattırdığı kararnamelerle kritik görevlere yerleştirdikten sonra; emrindeki 25 - 30 civarındaki tam techizatlı  kara harbokulu öğrencisi ile Ankara sıkı yönetim komutanlığının bulunduğu binaya gelir. Sıkı yönetim komutanlığına önceden yerleştirdiği bir kurmay binbaşının içeriden yardımı sayesinde; sessiz - sedasız sıkıyönetim karargâhını ele geçirerek, gece nöbetindeki tüm subayları enterne eder.  Ankara içindeki ve yakın çevresindeki askeri birliklere emirleri, sıkı yönetim komutanı adına MİLLİ BİRLİK KOMİTESİ’ nin plânlaması  doğrultusunda bizzat rahmetli  SUPHİ KARAMAN verir.

        Aynı saatlerde KKK  ERKAN ŞUBESİ’ nde Suphi Karaman’ ın emri’ nde görev yapan ve SUPHİ KARAMAN’ ın komiteye aldığı, personel yüzbaşı İRFAN SOLMAZER’ de;  komuta  ettiği 30 civarındaki harbokulu öğrencisi ile, sıhhıye’ deki orduevini sarar ve elindeki makinalı tüfekle havaya seri atışlar yaptıktan sonra; neler  oluyor diye pencerelerden aşağıya sarkan içlerinde Ankara Sıkıyönetim Komutanı korgeneral NAMIK ARGÜÇ’ ün de bulunduğu ORGENERAL ve KORGENERAL’ lere hitaben          “ ULAN TAVŞANLAR GİBİ SAKLANMAYIN, İNİN BAKAYIM AŞAĞIYA “  sözleriyle bağırdıktan sonra, hepsini derdest edip kara harbokuluna sevkederek;  kodese  sokturur.   




--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.