4 Aralık 2013 Çarşamba

((slayt izle)) Fwd: BEN SUÇLU DEĞİLİM; KKTC SUÇLU DEĞİLDİR.



Hüseyin LAPTALI <erenkoysurungeni@ttmail.com>
 5 Aralık 2013 02:16

Kıbrıs Mektubu 1089

BEN SUÇLU DEĞİLİM; KKTC SUÇLU DEĞİLDİR…

2013-1814=199 senedir Türklere karşı sürdürülen “Kıbrıs’ta Bitmeyen Soykırım” aralarında yapılan görüşmelerde  “Müzakere müzakere” diye yalvaran taraf hep Türk tarafı olmuştur. Sanki suçlu Türklermiş gibi!..

Herifler 1814’de Rus çarı yaveri İpsillati’nin gösterdiği yolda “Megali İdea” yeminlerini etmişler, bu yoldan dönmediler, dönmeyeceklerde…

Meğali İdea yeminlerinin yedinci maddesi “Batı Anadolu’nun Yunanistan’a ilhakı” idi. Başaramadılar. Mustafa Kemal Ve arkadaşları öncülüğünde yaratılan “Anadolu İhtilali” onları İzmir’den denize döktü.

Meğali İdea’larının yani öz Türkçesi “Büyük Ebedi Umutlarının sekizinci maddesi “Kıbrıs’ın Yunanistan’a ilhakıdır”. 199 senedir bu uğurda vermedikleri mücadele, yapmadıkları soykırım biçimi kalmadı.

Büyük Ebedi Umutlarının dokuzuncu maddesi Anadolu Karadeniz bölgesinde “PONTUS” devletinin kurulmasıdır. Onuncu ve sonuncu maddesi ise “İstanbul’un Konstantinopolis” yapılmasıdır. Adamlar “katır inadı” ile hedeflerine ulaşmak için önlerinde buldukları çör çöpü dahi arkalarına koymuyorlar. İşte son misal;

“KKTC Türk Futbol Federasyonu, Rum futbol federasyonuna katılarak, Rumların bünyesinde birleşme sağlanacak, böylece Kıbrıs’ın iki kesimindeki futbol, Rum federasyonunun çatısı altında birleştirilmiş olacak…”

199 seneden beri süregelen “Kıbrıs’ta Bitmeyen Soykırımdan” doğan görüşmelerde hep “OHİ” diyen Rum tarafı, “her şeyi kapan halayık” gibi bu birleşmenin üstüne atladı, Zürih’te anlaşma imzaladı.   

Bütün bunları göz önünde bulundurarak şimdiki Anastasiades-Eroğlu görüşmelerine gelelim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu suçlu gibi yalvarıyor, Anastasiades ise kıvırıyor. Bu yalvarış niye? Yetti gayrı!..

İşte Cumhurbaşkanımızın Anastasiades ile yaptığı zoraki görüşmelerden sonraki beyanatı…

Öncelikle Sayın Klerides’in vefatından dolayı Kıbrıs Rum Halkına başsağlığı dileklerimizi yinelerim.

>>>>Sayın Anastasiades ile 2008’de başlayan içinde bulunduğumuz süreçte bu akşam bir ilki gerçekleştirdik.

Biliyorsunuz biz, Sayın Anastasiades seçilir seçilmez müzakerelere kaldığı yerden devam etmeye hazır olduğumuzu hem Rum tarafına hem de ilgili tüm çevrelere duyurmuştuk.

Ancak, Sayın Anastasiades kapsamlı görüşmelerin sürdürülmesi için bir ortak açıklama talebinde bulunmuş ve zaman içerisinde bunu bir ön koşul haline getirmiştir.

Eylül’ün ilk haftasından itibaren Özel Temsilcilerimiz böyle bir taslak açıklama üzerinde çalışmışlar, ancak bu egzersiz doyum noktasına ulaşmıştır. Ortak açıklama eksersizinin sonuca ulaşamamasının nedeni, Rum tarafının öze yönelik, kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde masada görüşülmesi gereken konuları ortak açıklama metnine dahil etmeye çalışmasıdır.

Bu akşam gerçekleşen toplantıda Sayın Anastasiades’e bu zorlukların aşılabilmesi için bazı yeni formüller önerdik. Biliyorsunuz, ortak açıklama konusunda tartışılan tüm konular yönetim ve güç paylaşımı başlığının unsurlarındandır. Bu nedenle, bu akşam Sayın Anastasiades’e kendisi yurtdışından döner dönmez kapsamlı çözüm müzakerelerine yönetim ve güç paylaşımı başlığı ile başlayıp tüm bu unsurları sonuçlandırmayı teklif ettim.

Görüşme sırasında ayrıca Sayın Anastasiades’e 30 Mayıs 2013’te önermiş olduğum birlikte Apostolos Andreas Manastırı’nı ziyaret etme önerimi de yeniledim. Noel’den önce bunun gerçekleşmesinin halklarımıza iyi bir mesaj vereceğini düşünüyorum.

Bu akşam size vermek istediğim mesaj nettir: Gerekli zemin müzakere masasındaki yakınlaşmalarda vardır. Ben hiçbir önkoşul olmaksızın Sayın Anastasiades’in yurtdışından dönmesi ertesinde masaya oturmaya hazırım.<<<< Ben suçlu değilim.

Hoşça kalınız. 5 Aralık 2013, Hüseyin LAPTALI, erenkoysurrungeni@ttmail.com




--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.