14 Aralık 2012 Cuma

((slayt izle)) Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Silivri Notu // Atatürkçü Düşünce Derneği



--

Perşembe, 13 Aralık 2012 05:20

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Silivri Notu

 

 

Ergenekon Davası'nda savunma delilleri toplanmadan esas hakkındaki mütalaa aşamasına gelinmiştir.
Soruşturma aşamasından karar oturumuna kadar Anayasa’nın, AİHS’nin ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun emredici düzenlemeleri yok sayılmıştır.
Bu bakımdan Ergenekon davasının her aşaması, adil yargılanma hakkını açıkça ihlal etmiş, savunma hakkını yerle bir etmiş, kanun dışı delillerin toplanmasına ve kullanılmasına olanak vermiştir.
Soruşturma boyunca, her gözaltı sürecinde elde edilen bilgi ve belgeler medyaya sızdırılmış, soruşturmanın gizli yürütülmesi kuralına aykırı davranılmış, teknik takip dokümanları başta olmak üzere sanıklara ait en mahrem kayıtlar dahi kamuoyuna sızdırılarak, alttan alta gözdağı ortamı yaratılmıştır.
Sanıklara gönderilen ve virüslü olduğu bilirkişi raporlarıyla saptanan elektronik veriler, soruşturma tarihinden çok sonra hazırlanan dijital kimliklerine müdahale edilen deliller ve birkaç saniye içinde telefon defterlerine kaydedilen bilgiler suçlama aracı olarak kullanılmıştır.
Uzun tutukluluk süreleriyle tutuklama bir cezalandırmaya dönüşmüş, bu durum sanıkların cezalarını peşin çekmelerine yol açmıştır. Bu durum suçun yargılama aşamasında ortaya çıkarılması çabasıdır.

DGM’lerin yalnızca tabelaları değiştirilerek oluşturulan ÖYM’ler eliyle yürütülen hukuk dışı yargılama, ÖYM’ler CMK’den çıkartılıp Terörle Mücadele Kanunu içine yerleştirilerek Ergenekon ve benzeri sindirme yargılamalarında araç olarak kullanılmaya devam edilmektedir.
Medya ayağıyla oluşturulan bilgi kirliliğiyle masumiyet karinesi açık biçimde ihlal edilmiştir.
İddia makamına sunulan olanakların birçoğunun sanık müdafilerine tanınmayarak ceza yargılamasının temeli olan silahların eşitliği ilkesine aykırı davranılmıştır.
Ergenekon davasında toplan 44 gizli tanık dinlenmiştir.
Soruşturma aşamasında, yapılan hiçbir gizli tanıklık müracaatı savcılar tarafından geri çevirilmemiş, tanıklığa taliplerin yasal şartları taşıyıp taşımadığına bakılmaksızın tümü gizli tanık yapılmıştır. Davanın birçok şüphelisine gizli tanık olması teklif edilmiş, özellikle soruşturması devam eden başka suç faillerinin hukuk dışı vaatler karşılığı gizli tanık olması teşvik edilmiştir.
PKK’nın Marmara Bölge sorumlusu, öz kardeşini öldürmek ve yeğenini para karşılığı pazarlamak gibi son derece ağır ve yüz kızartıcı suçlardan hükümlü olan ya da bizzat iddianamelerde Hablemitoğlu suikastı gibi eylemlerinin gerçekleştiricisi olduğu savlanan kimseler davanın ilerleyen aşamalarında gizli tanık haline getirilmişlerdir.
Bu yönteme ancak gizli tanık terörü denebilir.
120 milyona yakın belgeden oluşan dava dosyası ve eklerine karşı savunma hakkı 15 dakika sınırlandırılmıştır.
Duruşmalarda hakimler eliyle yaratılan hukuk dışı uygulamalara tepki gösteren sanık ve müdafilerine duruşmalardan men cezası verilerek savunma hakları ellerinden alınmış, toplamı onlarca yılı aşan yeni mahkumiyetlerle, dava içinde dava yaratılmıştır.
Mahkeme, 288 sanık hakkında 120 milyon adet belgeyi inceleyip esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere savcılık makamına 15 gün süre vermiştir.
Ergenekon davasında ‘ansızın’ karar aşamasına gelinmiş olması esas hakkında mütalaanın da, kararın da yargılamanın en başında peşin verildiğini ve peşim kararı açıklamak için yalnızca uygun zamanın beklendiğini göstermektedir.
Yapılan yargılama bir kurmacadan değerli değildir.
Bu bakımdan Ergenekon davası adaletin arandığı bir yargılama değil; baskı, intikam, işkence, yakın tarihi yeniden yazma ve Türkiye Cumhuriyeti’ni bütün kurumlarıyla tasfiye aracıdır.


Atatürkçü Düşünce Derneği

 

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin