10 Aralık 2012 Pazartesi

(MADENCİYİZTR) "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü"müz kutlu olsun


"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü"müz kutlu olsun

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü"müz kutlu olsun

10 Aralık 1948 İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin Kabul edilişi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunun  Paris'te yapılan oturumunda kabul edilen 30 maddelik Bildiri.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin imzalanmasında 2.Dünya savaşından sonra devletlerin bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması konusunda birleşmesi etkili olmuştur. Eleanor Roosevelt bu bildiriyi bütün insanlık için bir Magna Carte olarak tanımlamıştır.

Bu bildiri maddelerine göre bütün insanlar özgür, onur ve hakları yönünden eşit doğarlar. Herkes ırk, dil, din, siyasal veya herhangi bir başka inanç, ulusal ya da toplumsal köken, varlıklılık ,doğuş ya da herhangi bir başka ayrım gözetilmeksizin bu bildiride açıklanan bütün haklardan ve özgürlüklerden yaralanabilir.

En başta yaşam ve özgürlük olmak üzere sağlık, eğitim, yiyecek, barınma ve toplumsal hizmetler de içinde olmak üzere sağlığına ve esenliğine uygun bir yaşam düzeyine kavuşma, yasanın koruyuculuğundan eşit olarak yararlanma, barışçıl amaçlar için toplanma, dernek kurma, evlenme, mülk edinme, çalışma, işini seçme özgürlüğü, din, vicdan, düşünce ve anlatma özgürlüğü bildirgesinin temellerini oluşturur.

Birleşmiş Milletlerin hazırladığı insan Hakları Evrensel Bildirgesinde altı temel insan Hakları Sözleşmesi vardır.

Medeni ve Siyasi Haklar Uluslararası Sözleşmesi

Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Uluslararası Sözleşmesi

İşkenceye Karşı Sözleşme

Irk Ayrımcılığının önlenmesi Sözleşmesi

Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi

Çocuk Hakları Sözleşmesi

Türkiye Cumhuriyeti de Birleşmiş Milletler Çerçevesinde oluşturulan Temel İnsan Hakları Sözleşmelerinin tümüne taraftır.

İnsan hakları bütün ülkelerin sorunudur. Bütün ülkelerin, bütün kuruluşların ve bütün insanların bu hakların korunması için işbirliği gerekmektedir. İnsan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenmesi ve uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun toplumda ve bütün insanlarda yerleşmesi amacıyla bildirgenin kabul ediliş tarihi olan 10 aralık tüm dünyada İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

İnsan haklarını insanlığa yakışır şekilde gözetmek ve hayata geçirmek konusunda üstümüze düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.

Tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun.


kaynak: http://blog.milliyet.com.tr/_10_Aralik_Dunya_Insan_Haklari_Gunu_muz____/Blog/?BlogNo=391695&ref=milliyet_anasayfa


--
Huseyin CICEK
Senior Mining Engineer
Occupational Safety Expert
Fire Safety Trainer
         

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.