31 Ekim 2012 Çarşamba

((slayt izle)) BASINA VE KAMUOYUNA // ADD İZMİT ŞUBESİ



--

31.10.2012

BASINA VE KAMUOYUNA

Bugün İzmit’ten bütün Türkiye’ye, Türk ulusuna sesleniyorum. İşgal altında kutluyormuşçasına, gizli ve büyük fedakârlıklarla toplanıp Ankara’ya Cumhuriyet bayramı kutlamalarına gidebildik. Hareket edeceğimiz gece, polis otoları derneğimizin önünden eksik olmadılar. Ankara’ya bayram kutlamalarına gidecek arkadaşlarımızla, gizlice derneğimizin dışında bir yerde toplanarak oradan hareket etmek zorunda kaldık.

Atatürk’ümüzün adını taşıyan ve kamuya yararlı dernekler statüsünde olan derneğimizin flamalarını, Atatürk posterlerini ve Türk bayraklarını Ankara’ya kadar saklayarak gittik.

Yüz binlerce coşkulu insan seli, cumhuriyetine sahip çıkma bilinciyle, Ulus meydanında toplanıp, bayraklarıyla flamalarıyla bayramlarını kutlarken, polisin, akıl almaz müdahalesiyle karşılaşmışlardır. Atılan gaz bombaları ve sıkılan tonlarca tazyikli su yüzünden pek çok insan ezilme tehlikesi geçirmiş, çoğu da solunum yetersizliğinden dolayı yerlere yığılıp kalmışlardır. Bizimle beraber Ankara’ya cumhuriyet bayramı kutlamalarına katılan ve kalbinden baypas ameliyatlı olan Sayın Celal Şenocak’da yoğun biber gazından etkilenerek Ankara Dışkapı hastanesi acil servisine kaldırılanlardan sadece birisidir.  Cumhuriyetin kuruluşunu simgeleyen, cumhuriyet bayramı gibi önemli bir ulusal bayramımızın kutlanmasına tahammül edemeyenler, cumhuriyet çarkının dişleri arasında yok olup gideceklerdir. Korku ve endişe yaratarak, katılımcıların sayılarını düşürmeyi, coşkuyu azaltmaları, ulusal bayramları unutturmayı ve nihayet,  Mustafa Kemal’le halkı arasındaki bağları koparmaya çalışmaları sonuç vermeyecektir. Her türlü yasaklamaya ve engellemeye rağmen, Ankara ve diğer illerdeki coşkulu 29 Ekim cumhuriyet bayramı kutlamaları bunun en canlı örnekleridir.

Ankara’nın kalbinde Ulus’ta, 1. Meclisin önünde yaşanan bu olaylar cumhuriyetimizin nasıl kuşatıldığını, gelecekte bizleri ne büyük tehlikelerin beklediğini ve bizleri yönetenlerinde de nasıl bir Türkiye özlemi içerisinde olduklarının habercisidir. Modern, çağdaş Türkiye cumhuriyetini yıkarak yerine, bilimden, uygarlıktan ve akılcılıktan uzak, PRENSİLVANYA MERKEZLİ, ortaçağ karanlığının ürünü otoriter bir din devletini kurmak temel amaçlarıdır.

4+4+4 eğitim sistemi de, yeni anayasa çalışmaları da, sivil asker pek çok ulusalcı aydınlarımızın cezaevlerinde tutulmaları da, Ankara’da yaşanan olaylardan ayrı düşünülmemelidir. Tüm bunlar iç içe geçmiş bir zincirin halkaları gibidir. Çünkü emperyalizm ulus devlet yapılarına karşıdır, bu yüzden ulus devletleri ve onları var eden kurumları ve değerleri parçalamak istemektedirler. Ulusal bayramlara da karşı çıkmaları, bu yüzdendir. Emperyalizm Roma döneminde olduğu gibi kolay hükmedebileceği, küçük şehir devletçikleri istemektedir. Tüm yapılanların ve yaşananların bu amaca yönelik olduğunun farkındayız.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ Olarak, Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN kurduğu laik demokratik hukuk devletimizi ve Cumhuriyetimizi korumak, ulusal bayramlarımıza sahip çıkmak en temel görevimizdir. Bu bizim varlık nedenimizdir.

Saygılarımla

Atatürkçü Düşünce Derneği İZMİT Şubesi yönetim kurulu adına

Şube Başkanı  //  Hasan KOTAN

     

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin