21 Mart 2012 Çarşamba

((slayt izle)) Bir İşverenin Vergi Yükü Masraf Yükü Karşısında Direnişi 2012 Mart Mersin İçel Burak Canlı

BİR İŞVERENİN VERGİ YÜKÜ MASRAF YÜKÜ KARŞISINDA DİRENİŞİ 2012 MART

Bir işveren krediyle bir takım yatırımlarda bulunmuş. Ağır banka ödemeleri karşısında sıkışmış kalmış. İş bu ya o sıkıştıkça dertler üstüne gelmekte.

Kara, kara düşünmekte. Ne yapayım ne edeyim. Nereyi satayım. Bir işçisi kendisine gelip “ benim işten geçici olarak ayrılmam lazım. Ne zaman gelirim belli olmaz. Ankara’ya annemi tedaviye götürmem gerekmekte” demiş.

Öncesinde işverenimiz üzülmüş. Çalışanının annesine ve kendisinin o çalışan olmadan işleri çeviremeyeceğine dair bir üzüntü. Sonrasında bakmış ki daha sıkı çalışmayla işleri yürütebilmekte. Sevincine sevinç eklenmiş.

Devamında iki adet nerdeyse hiç kullanmadığı telefonunu iptal ettirmiş. Devamında da kablolu TV’sinin film kanalını!

Aklına gelen ne varsa masrafları kısmak adına harekete geçmiş. Kendisi bana örnek olarak çeşidi bol çay ikram etmekteydim. Şimdi neskafe yanında tek çay vermekteyim demekte.

Yanında iki çalışan işçi kalmış. Düşünüp taşınmış ve bir işçinin işine kendisi son verivermiş. Geriye kalan Tek bir çalışan ve kendisi!

Zaten işçiyi çıkarmazdan evvel çok sayıda bulunan kredi kartı hem zamandan ve de hem de kredi kartı aidatından kurtulmak düşüncesiyle iptal ettirivermiş.

Amacı tasarruf. Ağır Vergi ve masraf karşılığını maalesef ki işçi çıkarma da bulmakta. Ve maalesef ki küçülmede!

Şimdi bana Türkiye’nin durumu iyi teğet geçti demenin herhangi bir anlamı bulunmamakta. Zira göreceğiniz üzere namusuyla para kazanmaya çalışan bir işveren ayakta kalmaya çabalamakta. Peki ya işçi!

Son kalan işçisini dahi çıkartma konusunda düşüncelere dalan işverenin ağır bulunan Vergiler karşısında daha yapabileceği ne bulunmakta?

Arabası bulunan işveren arabayla işyerine gitmekten tüm bu olaylar başlamazdan evvel vazgeçmiş. Malum olduğu üzere yakıt fiyatları ve park ücreti!

Lütfen not ediniz. Etrafımda gördüğüm işverenlerin durumu nerdeyse bu işveren arkadaşımızdan çok daha iyi değil. Lütfen not ediniz. Bağ kur primleri. SGK ödemeleri. Ve ağır Vergi yükü! Lütfen not ediniz. Ev masrafı. İş yeri masrafı! Lütfen not ediniz. Söz konusu Hükümet döneminde ekonomiye can verin sloganıyla başlayan kredili satışlar yüzünden şimdi Millet buharlaşma noktasına gelmiş bulunmakta.

Ekonomiye artık can mı verirsiniz. Ekonomiye artık Fatiha’mı okursunuz. Siz karar veriniz. Çünkü şu an bana gelen son dakika haberine göre işveren son çalışanını da işten çıkarmış. İşveren mutlu. İşveren mutlu çünkü artık işveren değil. Mersin İçel Burak Canlı

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin