31 Mart 2012 Cumartesi

((slayt izle)) Atatürkçü Düşünce Derneği ( ADD ) İZMİT ŞUBESİ 6. GENEL KURULU YAPILDI // Hasan KOTAN





 (ADD) İzmit Şubesi`nin 6. genel kurulu 31 Mart 2012 de dernek binasında yapıldı.
 
 
Yönetim Kurulu; Hasan Kotan, Fuat Tekin, Emrullah Oğuztürk, İsmail Hakkı Okur, Ali Evren, Halil Tolunay ve Ahmet Kavaz.
Denetleme kurulu; Mustafa Demirtaş, Mirali Korkmaz, Mazlum Güler.
Disiplin kurulu; Hasan Tezcan, Sezai Pirimoğlu, Kemal Bayraktar.
Onur ve danışma kurulu; Ertuğrul Kazancı, Atakan Sonugelen, Fatih Çağlar, Mustafa Güner, Bozkurt Uslu, Cihat Altınyuva, Bilal Şener, Türker Ercan, Devrim Özaydın, Yener Yurteri ve Mustafa Parmakeri.
 
8 Nisan 2012 Pazar günü, yeni yönetim kendi arasında görev dağılımı yapacaktır.
 
Yeni seçilen yönetim kurulu adına yaptığım açıklama aşağıdadır
Saygılarımla
Hasan KOTAN
 
 

 

31.03.2012  //  Sayın Divan,  Sayın Basın Mensupları ve Çok Değerli Arkadaşlarım,

1989 yılında, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Bahriye Üçok ve arkadaşları tarafından kurulan derneğimiz, Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, bağımsızlığı, yaptığı devrimleri ve Kuvayı Milliye ruhunu savunmayı temel görev kabul etmiştir.

      Şubemiz, ADD Bekirpaşa adıyla, 1998 yılının Mart ayında kurulmuş olup, 2005 yılından bu güne kadar da, Sayın Ahmet KAVAZ’ın Şube Başkanlığıyla, Kocaeli genelinde önemli çalışmalara imza atmıştır.  Sayın Ahmet KAVAZ, Atatürk idealleri uğruna canını verecek kadar inançlı, sahte Atatürkçülüğün maskelerini düşürecek kadar yürekli, Kuvayı Milliye ruhunu yüreğinin en derinliklerinde saklayacak kadar içten, samimi ve onurlu bir insandır. Böyle bir başkandan, dernek yönetimini devralıp mücadeleyi kaldığı yerden devam ettirmek, hem çok zor, hem de çok onurlu bir sorumluluktur.

Sayın Ahmet KAVAZ, bundan sonra da mücadele geleneğinden ve tecrübelerinden istifade edeceğimiz büyük bir hazinedir. Yardımlarını esirgemeyeceği inancıyla, kendilerine, 2005 yılından bugüne kadar, sağlığını dahi hiçe sayarak, şubemiz için yaptığı sayısız hizmetlerden dolayı, şükranlarımızı, sevgi, saygı ve sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

 

      Çok değerli arkadaşlarım, her şeyin hızla değiştiği, her şeyin alabora olduğu, çok zor ve çetin bir dönemden geçmekteyiz. Emperyalizm, Nato’suyla, yerli işbirlikçileriyle, ajanlarıyla ve sözüm ona sivil toplum kuruluşlarıyla, tüm dünya uluslarını, okyanus ötesinden yönetecek şekilde biçimlendirmeye çalışmaktadır. Bunun için, her bölgede veya ülkede farklı söylemler geliştirmektedir.    Emperyalizm, Arap Baharı gibi, Turuncu devrim gibi, Demokratik açılım gibi, kulağa hoş gelen isimlerle, etnik, dinsel, mezhepsel kargaşa ve çatışma ortamları yaratmakta, toplumları ayrıştırarak ülkeleri parçalamaktadır. Örneğin arap baharını, eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice şöyle tanımlamaktadır: Arap baharı Büyük Ortadoğu İnisiyatifi olarak bilinen stratejinin sonucu olarak doğmuştur.

Sevgili arkadaşlarım, bu tespitlerden hareketle, Türkiye Cumhuriyeti iki büyük tehlikeyle karşı karşıyadır. Bunlardan birisi, doğrudan ulusal bütünlüğümüzü yani üniter yapımızı hedef alan ve Türkiye Kürdistan’ı adıyla da ifade ettikleri, Doğu ve Güneydoğu illerinde bağımsız bir Kürt devleti kurmayı amaçlayan PKK tehdididir. Geriye doğru baktığınızda, 1918’lerde kurulan ve hamiliğini İngiltere’nin yaptığı Kürt teali cemiyetiyle, PKK’nın amaç ve ideolojileri açısından hiçbir farkının olmadığını göreceksiniz.

Karşı karşıya olduğumuz bir diğer tehdit ise, doğrudan aydınlanmayı, devrimleri kısacası laik, demokratik, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni ve kurumlarını hedef alan dogmatik, akıl ve bilim dışı, adına ılımlı İslam da denen yapılanmanın, devletin kılcal damarlarına kadar nüfuz etme eğiliminden doğan tehdit ve tehlikedir.  Bugünkü Ilımlı İslam ve gerici yapılanmanın hedefleri ile 19 Şubat 1919 tarihinde İstanbul’da İskilipli Atıf Hoca tarafından kurulan Teali İslam Cemiyetinin amaç ve ideolojisi arasında da hiçbir fark yoktur.

Özetle, ülkemizin, yüzyıl öncesinde karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeler ne ise, bugün de aynıdır. Sadece aktör ve figüranları değişmiştir.

Sevgili dostlarım, yaklaşık bir buçuk ay önce Çorum'un İskilip ilçesindeki Devlet Hastanesinin adının değiştirilerek “İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi’’ olarak düzenlenmesi tesadüfî değildir. “iade-i itibar”ı sağlanan bu kişinin, gerçekte amansız bir Kuvayı milliye düşmanı olduğunu, ulusal kurtuluşun ve devrimlerin karşısında saf tuttuğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz.

Değerli Atatürkçüler, bize göre Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanları sayılan etnik ve dinsel olgular, kendi iç dinamikleriyle oluşmuş tehlikeler değillerdir. Gerek PKK yapılanmasında, gerekse gerici ve yobaz kültürün oluşmasında ve yaygınlaşmasında Emperyalizm temel faktördür. Bu çok açık ve nettir.

Çok değerli arkadaşlarım, özetle, derneğimizin tavrı ve duruşu, bu iki büyük tehlikenin analizine göre şekillenecektir.

Atatürkçü olmanın, bağımsızlıktan, ulusal bütünlükten ve aydınlıktan yana olmanın suç sayıldığı günümüzde, derneğimize çok büyük görevler düşmektedir. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Koyacağımız hedefleri ve atacağımız adımları, bu ciddiyetle hayata geçirmemiz gerekecektir.

Değerli dostlarım bu itibarla Hıfzı Veldet VELİDEDEOĞLU’NDAN, Muammer AKSOY’LARDAN, Bahriye ÜÇOK’LARDAN,  Çetin EMEÇ’LERDEN, Necip HABLEMİTOĞLU ve Uğur MUMCU’LARDAN aldığımız bayrağı, hukukun dışına taşmadan daha da yükseklere taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

 

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ADD İzmit Şubesi Yönetim Kurulu adına

Hasan KOTAN

 

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki iletişim ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 





--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki iletişim ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin