22 Mart 2011 Salı

RE: (MADENCİYİZTR) Komşu ülkelerdeki düdüklü tencereler Pardon nükleer santraller!

Nükleer santrallerin bizim ülkemizde de mutlaka kurulması gerektiği ve bu teknoloji ile ülkemizin de tanışması gerekliliğinden daha önceki yazılarımda bahsetmiştim. Hatta, yer bulunamıyorsa bizim bahçemizde yapılsın da demiştim. Ancak, Sayın Necati YILDIZ'ın işaret ettiği hususların da mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiği kanaatindeyim. Ülkemizde Nükleer Mühendislerimiz var, bir kaç Nükleer Mühendisi arkadaşım oldu, hepsi de pırıl pırıl ve zeki gençler.. Bu arkadaşlarımızın kurulacak olan nükleer santralde mutlak surette rol almaları sağlanmalı ve teknolojinin ülkemiz açısından da kullanılabilir olmasının önü açılmalıdır. Son zamanlarda alınması düşünülen uçak ve helikopterler ile ilgili olarak yazılım konusunda anlaşmazlık çıktığını haberlerden okumaktayım, bu nedenle de alım işinin ertelendiğini de okumuş bulunmaktayım. Uçaklardaki yazılımlardan daha mı az değerlidir ya da daha az mı önemlidir Nükleer santraller? Aynı hassasiyetin nükleer santraller için de oluşturulması ve kurulacak olan Akkuyu nükleer santralinde bizim ülkemizin Nükleer Mühendislerinin de mutlak surette rol sahibi olmaları sağlanmalıdır. Aksi durumda, sadece enerji anlamında bie katkısı olacak nükleer santralin vereceği enerjiyi zaten doğalgaza bağlı olarak ta aynı şekilde dışa bağımlı olarak elde edebiliyoruz. Kıssadan hisse; bu kurulacak olan nükleer santralin dahilinde biz de olacaksak kesinlikle EVET diyorum, ancak, biz bunun hiç bir yerinde olmayacaksak, bütün kontrol ve işleetim bizim dışımızda olacaksa, o zaman da kesinlikle HAYIR diyorum.
 
> From: ahmetyildiz603@hotmail.com
> To: madenciyiztr@googlegroups.com
> Date: Tue, 22 Mar 2011 19:46:11 +0000
> Subject: (MADENCİYİZTR) Komşu ülkelerdeki düdüklü tencereler Pardon nükleer santraller!
>
> Güzel ülkemde teknolojik yeniliklere karşı hep bir blokaj vardır. Hemde fayda/zarar analizini en iyi yapabilecek yetkinlikteki kişiler bu savunma hattının en önünde yer alırlar. Altın madenciliğinde kısmen aşılan bu savunma hattı "nükleer eneji" konusunda sapasağlam yerinde durmaktadır.
> Düdüklü tencere ironisi aklıma, Ermenistan da sınıra 15 km mesfede, deprem kuşağı üzerindeki eski tip nükleer santrali getirdi. Haa aynısından Bulgaristan'da da varmış aldığım duyumlara göre. Rusya'dakileri saymıyorum bile.
> Amerika, Fransa ve Japonya deli bizim aydın kesim çok akıllı.
> Ülkenin enerji ihtiyacını rüzgar santralleri ile karşılamayı düşünüyorlar heralde. Ya da az davul tozu biraz minare gölgesi hokus pokusla enerji talebi karşılanmış olacak demekki.
> Risk faktörünün yüksek olması bizi çözümden vazgeçirmemeli.
> Fosil yakıtların oluşturduğu sera gazlarının etkilerini hangi kılıfla saklayacağız. Doğalgaz ve petrole verdiğimiz paralar, bütçeye olan cari açık yansımaları ve dışa bağımlılığımız.
> Toplam risk değerlendirmesi yapmak daha akıllıca olacak..
> İdeolojik saplantılar bilimsel körlüklere de neden oluyor.
> Düdüklü tencere mi demiştiniz sayın hocam!
>
> Saygılarımla..
>
> Ahmet YILDIZ
> Maden Mühendisi
>
>
> --
> www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
> Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
> Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
> Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
> Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
> madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
> Daha fazla seçenek için,
> http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
> ziyaret ediniz.