29 Eylül 2013 Pazar

((slayt izle)) 2014 Ankara CHP,MHP, AKP Üzerine Seçim Diyaloğları... Mersin İçel Burak Canlı

2014 ANKARA CHP, MHP,AKP ÜZERİNE SEÇİM DİYALOĞLARI...

Ayas, Çankaya, Kalecik, Yenimahalle bölgelerini 2009 Yerel seçimler de CHP almış bulunmakta.

Sandık sayısına göre ise Çankaya 1964 sandık ve Yenimahalle ise 1481 sandıkla seçmenin fazla olduğu yerleri ifade etmekte.

Örnek olarak Yüzde 58,4 ile CHP toplam da Çankaya da 285.084 toplam oy almış bulunmakta.

Anadolu da sanılanın aksine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerin de 2009 yılında ikinci siyasi parti CHP.

Toplam 4 bölgede seçimi alan CHP yüzde 28,9 alırken birinci bulunan AKP 38,5 üçüncü olan MHP ise 25,0 civarında oy almakta.

MHP ise 39 sandıklı Bala’yı, 88 Sandıklı Beypazarı’nı, 702 Sandıklı Etimesgut’u, 8 Sandıklı Evren’i, 196 Sandıklı Gölbaşı’nı, 41 Sandıklı Kızılcahamam’ı, 34 Sandıklı Nallıhan’ın seçimlerini almış bulunmakta.

MHP toplam da 7 bölgenin seçimleri alırken o bölgelerin toplamında kullanılan sandık sayısı 1108 olmaktadır.

Yukarıda belirttiğim gibi bir tek Çankaya Bölgesinde 1964 Sandık veya Yenimahalle Bölgesinde 1481 Sandık da oy kullanılmış bulunmaktadır.

Ayrıca Beypazarı Yerel seçimlerinden sonra MHP’den seçilen Belediye Başkanı AKP’ye geçiş yapmış bulunmaktadır.

Bala, Beypazarı, Etimesgut( Ki CHP’nin oldukça güçlü olduğu bir bölge),Evren, Gölbaşı, Kızılcahamam, bölgeleri dışında Akyurt, Çubuk, Güdül, Haymana, Kozan, Keçiören, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar, Sincan, Şereflikoçhisar bölgelerinde CHP MHP’yi destekleme kararı alabilir.

Buna karşın Ayas, Çankaya, Kalecik ve Yenimahalle bölgeleri dışında ise Altındağ (ki kazanılması oldukça zor bir bölge), Çamlıdere, Elmadağ, Mamak ve son olarak da Ankara Büyükşehir konusunda MHP CHP’yi destekleme kararı alabilir.

Bu durumda 17 Bölgede MHP ekseni ile 8 bölgede ise tabi Büyükşehirle birlikte 9 bölgede CHP ekseni bölgeden AKP’yi sonsuza kadar silecektir.

2011 Genel (ki yukarıda 2009 Yerel verilmiştir) Seçim Ankara sonuçlarında CHP Ankara, yüzde 28,9’dan toplam oy olarak 769.299’dan yüzde 31,5’e yükselerek oylarını 934.999 çıkartmış olmasına rağmen MHP Ankara, yüzde 26,9’dan toplam oyda 656.895’den inerek 2011’de yüzde 14,5 ve toplam oyda 434.666 toplam oya düşürmüştür.

Kaçınılmaz Gerçek İstanbul ve Ankara için ortadadır. İstanbul seçimi için yazdığım yazıyı ve verileri mutlaka okuyup printerdan indiriniz.

Ayrıca ister Üst Düzey Yetkili anlaşması olsun ister ise de olmasın Büyükşehir de CHP taktiği ile verilerle siyaset ve tabanla buluşmak kucaklaşmak taktiğine başlı başına inanmaktayım. Ankara işi İstanbul’dan daha kolaydır. Mersin İçel Burak Canlı

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.