24 Ağustos 2013 Cumartesi

((slayt izle)) Fwd: POLİS MEMURU MEVLUT SALDOĞAN'IN VURDUĞU ORTAYA ÇIKTI



---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: naci kaptan <cumhuriyetdede@gmail.com>
Tarih: 24 Ağustos 2013 16:19
Konu: POLİS MEMURU MEVLUT SALDOĞAN’IN VURDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Kime: undisclosed-recipients


 
 
 
   
ESKİŞEHİR VALİSİNE MEKTUPTUR :
 
ALİ İSMAİL KORKMAZ’A ÖLDÜRÜCÜ DARBEYİ
POLİS MEMURU MEVLUT SALDOĞAN’IN VURDUĞU ORTAYA ÇIKTI
 

Eskişehir’in sayın valisine,

Ali İsmail Korkmaz’ı öldüren ve çevresindeki sivilleri de suç işlemeye teşvik eden, örgütleyenlerin Polis olduğu savcılık tarafından belirlendi.Biri polis 4 kişi tutuklandı.Diğer polisler de tesbit edilmeye çalışılıyor.Yine Eskişehir’de bir başka vicdanlı ve gerçek polis,emniyet içinde SİVİL GİYİMLİ,ELLERİ SOPALI,DEMİR ÇUBUKLU VURUCU TİMLERİN KURULDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI.

Vali bey , Devletin kolluk güçleri yasalara aykırı olarak DARP ve CİNAYET İŞLEME timleri kurar mı ? Bunu uzun seneler önce Latin ülkelerinde görmüştük.Her sabah kentin kenar çevrelerinde infaz edilmiş insanların cesetleri buluhuyordu.Namuslu bir kamu görevlisi katilleri tesbit etti.Katiller polis tarafından örgütlenmiş ve tamamı polis olan kamu görevlileri idi.

Vali bey bu olayın başından beri elinizde henüz hiç bir kanıt yokken NEDEN POLİSLERİ AKLAMAYA ÇALIŞTINIZ ???

Bu tutumunuzu sürdürdünüz.Bu tavrınızın iktidara sevimli görünmek olduğu düşüncesini topluma aktardınız.Bunu yaparken de emrinizdeki emniyet müdürü tarafından örgütlenmiş olan YASALARA AYKIRI polis eylem timini görmezden geldiniz.

Ve KATİL , AKLAMAYA ÇALIŞITĞINIZ POLİS ÇIKTI …

Bu sözde KATİL polise yardımcı olan fırıncı diyor ki ;
“Biz Devletin polisine yardım ettik !!!”
Devletin polisi vatandaşına pusuya yatmaz !!!

Bu kişiler ancak iktidar hükümetinin polis giysili faşist militanları olabilir.Üzücüdür ki faşizm polis içinde de kadrolaşmıştır .

Devletin polisi, tebdili kıyafet gece karanlık sokaklarda elinde darp aletiyle vatandaşın başına sopa ve tekme atarak öldürmez.Asıl suçlular polis içinde sivil giysili terör grupları kurarak vatandaşlara ölüm pusuları atan ve öldüresiye kadar dövmek emri verenler ile bu kanunsuz emri uygulayanlardadır..

Asıl suçlu bu cinayeti ört bas etmeye çalışan , polis masumdur diyen mülki amirdedir.Ki bu amir Eskişehir valisidir.Eskişehir valisi bu cinayeti karartmaya çalışmakta ve bu konuda açıklamalar yapmaktadır.Eskişehir valisini insafa,vicdana ve böylesi bir olayın kendi ailesinin veya yakınlarının başına geldiğinde nasıl davranırsa , öyle davranmaya davet ediyorum.

Devletin gerçek valisi bu olayın içinde fiilen yer alanları ve polis içinda yasa dışı VATANDAŞLARI DÖVEREK ÖLDÜRME TİMLERİ KURMAK talimatı veren amirleri tesbit etmekle ve haklarında soruşturma açtırmakla yükümlüdür.

Bundan böyle adınızın Ali İsmail Korkmaz’ı öldürenlerle birlikte anılması sizi üzmez mi ???

Vali beye sesleniyorum ;

VİCDAN
VİCDAN
VİCDAN

Eğer varsa …
Ve istifa en erdemli yoldur.

Vali ve polis tarafından kapatılmaya çalışılan bu cinayeti soruşturan savcıya – yargıça ve olayın kanıtlarını geri getiren jandarma kriminale vatandaş olarak teşekkür borcumuzdur.Ülkemizde hukuk ve gerçek yargının bütünüyle yok olmadığını göstermişlerdir.

Konuya ilişkin yazı aşağıdadır.

Yurttaş Naci Kaptan
23.08.2013

Ali’ye son tekmeyi polis atmış

Eskişehir’de sopalarla dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın katil zanlısı olarak biri polis 4 kişi tutuklandı. Deşifre edilen güvenlik kamerası görüntüleri ve ifadelere göre dövülüp yere düşen Korkmaz’a son tekmeyi polis atmış.

Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada biri polis dört kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlardan fırıncı İsmail Koyuncu ise polisin talimatıyla çelmeyle yere düşürdüğü Korkmaz’a üç akrabasının vurduğunu, en son elinde sopa bulunan bir polisin de tekme attığını söyledi. Korkmaz’ın dövüldüğü ana ilişkin ‘kayıp’ olduğu öne sürülen güvenlik kamerası kayıtları jandarma kriminal ekiplerince açıldı. Görüntülerde tutuklanan polis Mevlüt Salboğan’ın üniversiteli Korkmaz’a tekme attığı görülüyor.

Korkmaz’ın coplar ve odunlarla dövülerek öldürülmesine ilişkin soruşturmada, daha önce silindiği iddia edilen Harman Ekmek Fırını’na ait güvenlik kamerası kayıtları, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Kriminal Daire Başkanlığı’nın 30 Temmuz’da yaptığı işlem sonucu açıldı. Hazırlanan bilirkişi raporunda, görüntülerin 6 Haziran’da fırıncı İsmail Koyuncu tarafından iki kez silindiği saptandı.

***

‘Biz devletin polisine yardım ettik’

Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında tutuklanan dördüncü sivil kişi de “Devletin polisine yardım ettik. Biz düşürdük. Son tekmeyi polis vurdu” dedi.

Haber: İSMAİL SAYMAZ – ismail.saymaz@radikal.com.tr / Arşivi
Eskişehir’de üniversiteli Ali İsmail Korkmaz ’ın dövülerek öldürülmesi soruşturmasında son olarak tutuklanan Ebubekir Harlar’ın ifadesine Radikal ulaştı. Soruşturmada tutuklanan dördüncü sivil kişi olan Harlar, tutuklu sanık polis Mevlüt Saldoğan’ın “Yakalayın” diye bağırması üzerine Korkmaz’ı çelmeyle düşürdüklerini, üç fırıncının tekmeyle vurduğunu, en son polisin gelip çocuğun kafasını tekmelediğini söyledi. Harlar, tutuklanan diğer üç sivil gibi “Biz devletin polisine yardım etmek istemiştik” diye savunma yaptı.

Eskişehir 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nde 15 Ağustos’ta sorgusu yapılan Harlar, bir pide fırınında ocakçı olarak çalıştığını, olay günü gösteriler nedeniyle Sanayi Sokak’taki Harman Ekmek Fırını’na girip beklediğini anlattı. O gece fırına polislerin girip çıktığını söyleyen Harlar, görüntülerdeki eli sopalılar için ise “Bildiğim kadarıyla sivil giyimli polis memurlarıydı” dedi. Normalde fırının o saate kadar açık olmayacağını anlatan Harlar, şunları söyledi: “ Gezi Parkı eylemcileri fırına zarar vermesin, yağma yapmasın diye bekliyorlardı. Polisler eylemcileri yakalamak üzere oradaydı.” Saat 23.57’de, Ali İsmail Korkmaz olduğu anlaşılan bir gencin sokağa koşarak girdiğini ifade eden Harlar, şöyle devam etti:

Çelme takıp düşürdüm

“Bir polis ‘Geleni yakalayın’ diye bağırdı. Birinin fırının sahibi olduğunu düşündüğüm, diğer ikisini ise fırında gördüğüm kişiler şahsa hamle yaptı. Ben de şahsın ayağına çelme takarak düşürdüm ancak vurmadım. Ben ‘devletin polisine yardım edeyim’ diye hamle yaptım. Fırındaki üç kişi elleri ve ayaklarıyla vurdular. Bunun üzerine erkek şahıs bir süre yerde yattı. Hızlı adımlarla yerde yatan şahsa doğru yürüyen ve üç dört tekmeyle şahsın başına vuran kişi, bize ‘Yakalayın’ diyen sivil giyimli polisti. Polis tekme atarken ‘Kimmiş o.ç., şimdi söyle’ diye bağırıyordu. Polis öldürücü nitelikteki tekmeleri vurduktan sonra yerde yatan şahıs ayağa kalkarak kaçtı.”

Bu arada, 5 Ağustos’ta tutuklanan fırındaki üç sivilden biri olan Muhammet Vatansever’in de, sorgusunda, ‘polise yardımcı’ olmak için Korkmaz’a çelme takıp düşürdüklerini, kendisinin bir tekme attığını, sonra polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın gelip vurduğunu anlattı.

Polisin elinde sopa vardı

Vatansever, “Polis olduğunu düşündüğüm şahsın elinde 40-50 santimetrelik bir cisim vardı. Bu cismi kullanıp kullanmadığını hatırlamıyorum. Ayaklarıyla vurduğunu hatırlıyorum” dedi. Fırıncı İsmail Koyuncu ve özel güvenlik görevlisi olan kuzeni Ramazan Koyuncu da “Polislere yardımcı olmak kastıyla yapmıştık” diye savunma yaptı. Soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan ikinci polis Terörle Mücadale Şubesi’nde görevli Y.A. oldu. Ali İsmail Korkmaz’ın kendilerine taş attığını ileri süren Y.A. , ifadesinde, polislerin yanında meşe odunuyla görülen ve tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Serkan Kavak’ı tanıdığını ifade etti. Dört sivil kişinin eylemcilere müdahale ettiğini anlatan Y.A. “Eylemcilerin dövülmesi veya yakalanması konusunda resmi veya sivillere herhangi bir emir ya da talimat vermedim. Sadece bir grup göstericiyi kovalarken benim önüme çıktılar. O şekilde sivillerin yakalayıp kovaladıklarını gördüm. Darp edip etmediklerini bilmiyorum” diye konuştu.*1*

Haber: İSMAİL SAYMAZ – ismail.saymaz@radikal.com.tr / Arşivi

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın dövülme anını gösteren güvenlik kamerası görüntülerine Radikal ulaştı. Daha önce ‘kayıp’ olduğu iddia edilen ancak Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Kriminal Daire Başkanlığı tarafından açılan görüntülerde Korkmaz’ın dövülme anı saniye saniye görülüyor. Görüntülerde ilk anda koşarak sokağa giren Ali İsmail Korkmaz’ın fırın sahibi ve arkadaşları tarafından durdurulup tekme ve sopalarla 68 saniye boyunca dövüldüğü görülüyor. Korkmaz’ın bir süre kaldırımda oturduğu, daha sonra yanına gelen polis Mevlüt Saldoğan’ın Korkmaz’ın kafasına tekme attığı da güvenlik kamerası görüntülerinde yer alıyor. Görüntülerde yer alan ve Korkmaz’ı tekmeleyenlerden birinin, şüpheli sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli Y.A. olduğu ileri sürülüyor. Görüntülerde ayrıca Korkmaz’ın dövülmesinden dakikalar önce onlarca gaz maskeli, coplu, sopalı polisin ve sivilin bir arada durduğu ve bir başka genci dövdükleri de görülüyor. Görüntülerin açılması sonrası tutuklanan sanıklar dövdükleri kişinin Korkmaz olmadığını iddia ederken, Ebubekir Harlar ise “Devletin polisine yardım ettik” demişti.

Gezi Parkı eylemlerine katılan Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran’da Yunus Emre Caddesi’nde polisin gruba müdahale etmesiyle kaçarak Sanayi Sokak’a girmiş ve polisler ile sivil bir grup tarafından dövülmüştü. Korkmaz, dayak sonrası kaldırıldığı hastanede komaya girmiş ve 38 gün sonra hayatını kaybetmişti. Soruşturma sürecinde, Sanayi Sokak’a bakan üç kameranın da görüntülerinin ‘kayıp’ olduğu anlaşılmıştı. Jandarma Kriminal Dairesi tarafından yapılan incelemede, Harman Ekmek Fırını’na ait görüntülerin iki kez silindiği saptanmış ve görüntüler kurtarılmıştı. Görüntülerin, fırıncı İsmail Koyuncu tarafından silindiği anlaşılmıştı. Açılan görüntülerden, İsmail Koyuncu ile akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan’ın Korkmaz’ı dövenlerden olduğu saptanmıştı. Bunun üzerine beş sanık ‘kasten adam öldürme’ iddiasıyla tutuklanmıştı.

İkinci polis şüphesi
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasının temel delili sayılan o görüntülerde, Ali İsmail Korkmaz’ın 23.57.51’de sokakta dört sivil tarafından önü kesilerek dövüldüğü, yere düşürülüp tekmelendiği görülüyor. Daha sonra gelen, biri sopalı iki kişi de Korkmaz’a vuruyor. Dayak 23.58.05’te son buluyor. Korkmaz, 23.58.57’ye kadara kaldırımda otururken görülüyor. Sokaktan çıkan polis Mevlüt Saldoğan, Korkmaz’ın kafasına isabet edecek şekilde üç tekme atıyor. Yere savrulan Korkmaz, 23.59.05’te ayağa kalkıp koşarak uzaklaşıyor. Korkmaz Ailesi’nin avukatları, Korkmaz’ı dövenler arasında ikinci bir polisin olduğunu ileri sürüyor. Bu kişinin de TEM’de görevli Y.A. olduğu iddia ediliyor. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Y.A., savcılıkta alınan ifadesinde, görüntülerdeki gencin kendilerine taş attığını ileri sürerken, polislerin yanında meşe odunuyla görülen ve tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Serkan Kavak’ı ise tanıdığını söylemişti. Dört sivil kişinin eylemcilere müdahale ettiğini anlatan Y.A. “Eylemcilerin dövülmesi konusunda bir emir vermedim. Sadece bir grup göstericiyi sivillerin yakalayıp kovaladıklarını gördüm” demişti.

‘Biz devletin polisine yardım ettik’ dediler
Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne yol açmak iddiasıyla tutuklanan polis Mevlüt Saldoğan, ifadesinde, darp edilen gencin Korkmaz değil, bir başkası olduğunu ileri sürmüştü. Dövdükleri gencin kendilerine taş attığını savunan Saldoğan, son tekmeyi kendisinin vurduğunu belirterek, şöyle demişti:“Kamera kayıtlarında görülen ve sivil şahısların yakaladığı kişi, ara sokaklardan eski otogarın bulunduğu Beşik Otel’in oralarda bize doğru taş atıyordu. Burada bulunan şahıslar o şahsı yakaladılar. Kaldırımın oraya vurarak düşürdüler. Çocuk kaldırımın kenarına düştükten sonra ben oraya doğru geldim. Şahısları ayırdım ve uzaklaştım. Bir süre sonra yerde yatan şahıs bize hitaben ‘Hepiniz o. çocuğusun’ dedi. Tekrar tekrar sövme eylemini sürdürünce ben de kendisinin karın bölgesine doğru tekme attım.” Sivillerden Ebubekir Harlar da görüntülerdeki eli sopalılar için “Bildiğim kadarıyla sivil giyimli polis memurlarıydı” dedi. Muhammet Vatansever’in de sorgusunda, “tamamen polise yardımcı” olmak için Korkmaz’a çelme takıp düşürdüklerini, polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın gelip vurduğunu anlattı.

Polisler ve siviller kamerada
Öte yandan, Korkmaz’ın dövülmesinden bir saat önce Harman Ermek Fırını’nın önünde gaz maskeli ve coplu sivil polislerle sopalı sivillerin birlikte adeta üs kurduğu görülüyor. Güvenlik kamerası görüntülerinde 23.15’te dördü gaz maskeli ve coplu 15, 23.44’te 13 kişinin beklediği anlaşılıyor. Korkmaz’dan on dakika önce bir genç yakalanıyor. Dört polis tarafından gözaltına alınan gencin ayaklarına, sırtına ve başına gelecek şekilde sopalarla vuruluyor. *2*

*1* http://www.radikal.com.tr/turkiye/aliye_son____tekmeyi_polis_atmis-1145291

*2* http://www.radikal.com.tr/turkiye/ali_ismailin_kare_kare_dovulme_ani-1147356

 

 
 
 Naci KAPTAN



--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.