30 Ocak 2012 Pazartesi

Ynt: RE: (MADENCİYİZTR) Yenilikçi grubun açıklamalar ı..

Evet arkadaslar oda siyaseti meslektaslarinin daha iyi sartlarda calismasi icin siyasette yapsin yeni is alanlari olusturmak icin siyaset yapsin ama hukumetlere karsi olarak olmaz kohnelesmis zihniyetlerin arkasinda hic olmaz

Saygilarimla
Bu e-posta, Turkcell BlackBerry ile gönderilmiştir.

From: refah avcı <esmermadenci@hotmail.com>
Sender: madenciyiztr@googlegroups.com
Date: Mon, 30 Jan 2012 19:57:30 +0200
To: <madenciyiztr@googlegroups.com>
ReplyTo: madenciyiztr@googlegroups.com
Subject: RE: (MADENCİYİZTR) Yenilikçi grubun açıklamalar ı..

Oda siyaset yapmasın derken bende bu konuda hemfikirim.Evet oda siyaset yapmasın hepimiz ermeniyiz diye bağırmasın, Uluderede devlet katliam yapmıştır diye terane okumasın, 68 kuşağı hikayesi ile ellerine orak çekiçli bayraklar almasın.


Date: Mon, 30 Jan 2012 05:17:36 -0800
From: elverinsaat@yahoo.com
Subject: (MADENCİYİZTR) Yenilikçi grubun açıklamaları..
To: madenciyiztr@googlegroups.com

yenilikçiler veya oda yönetimine talip olan arakadaşların,Madenlerin özelleştirilmesi karşısında düşünceleri nedir.(Geçmişte yapılan yasadışı özelleştirmeler dahil)Yabancı maden şirketlerine bakış açıları nedir.
NİHENK taşı bu düşüncelerdir.Bu konuda net görüş bekliyoruz.

Kimden: Bulent Senturk <dr_b_senturk@yahoo.com>
Kime: "madenciyiztr@googlegroups.com" <madenciyiztr@googlegroups.com>
Gönderildiği Tarih: 30 Ocak 2012 11:55 Pazartesi
Konu: Re: (MADENCİYİZTR) Yenilikçi grubun açıklamaları..

Dostlar,
Oda siyaset yapmasın lafına çok takmış durumdayım. Buradan ne kastedildiğini de hiç anlamıyorum. Anlamadığım gibi, bu lafı çok kullanan arkadaşlarda bir açıklama getirmiyorlar. Son çıkan Maden Kanunu'nda sektörümüz lehine olmayan, özellikle küçük madencileri zor durumda bırakacak maddeler var. Ne yapsın Oda şimdi. Bırakın Oda'yı bir Maden Mühendisi bu yanlış kardeşim dediği için siyaset yapmış olacak. İyi siyaset yapmasın. O zaman bunları kim söyleyecekse.
Ben mezun olduğum 1984 yılından beri eski adıyla Fenni Nezaret, yeni adıyla Teknik Nezaret konusunda hep sıkıntı vardı. Bir denetleme yapacaksınız, sonra denetlediğiniz hatta kapatmaya yetkili olduğunuz ocağın sahibinden para alacaksınız. Bu mantıklı mı? Değil. Maden Mühendisi parasını Madencilik Fonundan alsın, işini de adam gibi yapsın. OLMAZ. Kim olmaz diyor? İktidarlar. Mantıken hayır diyemedikleri bir duruma siyaseten hayır diyorlar. İyi kimse siyaset yapmasın, Madenciliği bilmeyenlerde Madenciliğin kaderini belirlesinler.  Madenciliği de siyasilere bırakalım. Yaşı biraz bana yakın olanlar, Maden Kanunlarının yönetmeliklerin nasıl çıktığını az buçuk bilirler. Oda'nın özellikle mesleki alanlarımızı korumak için oralarda meslektaşlarımızla birlikte ne kadar mücadele verdiklerini, kaç kez mahkemelerde iptal kararları aldırdıklarını da bilirler.
Fenni Nezaretçi imzasının kahve köşelerinde, sahte olarak atıldığı günlerden, bu mücadele sonucunda buralara geldik. Yine bu mücadele olmasaydı, bu gün sondaj da yapamayacaktık. Jeoloji Mühendisleri Madenleri işgal etmişti çoktan.
Siyasilere bırakalım olur. Kaç yılda emekli olabiliyorsunuz? Hem Bagkur'lu olup hem de yer altına girdiğinizde, emekli olurken lehinize bir değişiklik oluyor mu? kaç yaşında emekli olacaksınız? Kaç para alacaksınız?
Oysa siyasetçi ol, tabii olabilirsen. 2 yılda 6250 Tl ile emekli ol. Ne güzel hayat. Hak mı adalet mi bu?
Gelişmiş demokrasiler örgütlü toplumların demokrasisidir. Oralarda temsili gözüken demokrasi katılımcılığa dönmüştür. Yani geniş yığınların, söze, fikir oluşturulmasına, karar alınmasına aktif katılımın sağlandığı demokrasilerdir.
Adını yenilikçi koyacaksın, kitlelerin katılımcılığını, siyaset yapmasını istemeyeceksin. Olacak iş mi bu?
Temsili demokrasilerde, ülkemizin geldiği son durumda, milletvekillerini de artık liderler seçiyor. Gidiyoruz, önceden belirlenmiş isimlere oy veriyoruz. Özellikle büyük şehirlerde, o listedekilerin çoğunu tanımıyoruz bile.
Bu nedenle dostlar, haklarınızı almak istiyorsanız, örgütlenin, mesleki haklarınızıda, demokratik haklarınızıda korumak için mücadele edin. Siyaset yapın. Siyaset yapmazsanız haklarınızı koruyamazsınız.
Bana kalırsa, Oda'mız tüm çabalarına karşın, üye desteği yeterince olmadığı için, yeterli siyaseti yapamıyor.
Yazıda vurgulandığı gibi tek taraflı siyaset te yapmıyor. Her zaman meslektaşlarının ve sektörün yararına olduğunu düşündüğü konularda iktidarın kapısını çalıyor. Alamadığında da muhalefet yapıyor.
Geçmişte böyle oldu, gelecekte de böyle olacak. İktidarlar değişecek. Biz yine meslegimizin, haklarımızın peşinde olacağız. 1984 yılında Oda'ya gidip gelmeye başladım. O günden bu güne tüm iktidarlara muhalefet yaptık Bundan daha da doğal bir şey olamaz. İktidarlar ellerindeki gücü ve imkanları dağıtırlar. Guruplar, örgütlü kuruluşlar, yani kısaca baskı gurupları, dagıtılandan daha fazlasını almak için iktidarlara baskı yaparlar, kamuoyu oluştururlar. İktidarda genel programı doğrultusunda, bu guruplara bakarak da karar verirler. Evet buradan ODa'yı çıkarın bakalım, o zaman hakkımızı kim savunacak. Bakarız yönetmelikler nasıl çıkacak? Bir bakarız, bizim asıl işlerimiz hakkında çıkan yönetmeliklerde, maden Mühendisi unutulmuş. İşte o zaman asıl işlerimizi de yapamayız.
Birde şunu yazayım. Oda şunları yapsın, biz gelince şunları yapacağız. O arkadaşlara şunu sorayım. Bu güne kadar, Oda'ya gidip, şöyle bir konu var, birlikte şunu yapalım, bizde çalışmanın içinde olmak istiyorum dediğiniz kaç konu var? Bu önerilerin kaçını Oda reddetti. İki yıl ortalarda olmayacaksın, sonra biz daha iyi yaparız. İyi de nereden bileceğiz? Bu güne kadar ne yaptınız?
Yine de aday olmanız  iyi oluyor. Oda'ya canlılık geliyor. Bir de işlerin ucundan tutup biraz da çalışsanız, Oda'mız daha iyi yerlere gelir. Seçimi kaybederseniz, 2 yıl daha arazi olmayın. Gelin komisyonlarda, Oda içinde çalışın. Hem siz Oda'yı daha iyi tanırsınız, hem de meslekdaşlarımız sizleri daha iyi tanır.
Sağlıcakla kalın, dostlukla,
Bulent Şentürk
3985
 

From: Seyhan GÜVENÇ <seyhanguvenc@gmail.com>
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Sent: Friday, January 27, 2012 11:42 PM
Subject: Re: (MADENCİYİZTR) Yenilikçi grubun açıklamaları..

Sayın KAVAKLI'ya öncelikle Maden Mühendisleri odasının bnerede olduğunu sormak isterim. İkinci olaerak şimdiye kar-dar odaya kaç sefer geldi, hangi toplantıta veya danışma kuruluna katıldı. 5177 ve 5995 sayılı kanunlar çıkarken (kendisi Genel Müdür Yardımcısı idi) odamız ve maden mühendisleri lehine nasıl bir katkı koydu. Bunları öğrenmek isterim.
Selamlar, saygılar.
 
Seyhan GÜVENÇ 

27 Ocak 2012 23:24 tarihinde Abdullah AKÖZEL <aakozel@gmail.com> yazdı:
Oda seçimlerinde aday olan yenilikçi grup tan Baki ASLANTAŞ Bey aradı..Abdullah  bey yenilikçi gruptanmısın Çağdaş gruptanmısın diye sorunca bir an eskiler aklıma geldi..SAĞCIMISIN -SOLCUMUSUN  soruları............ birden güldüm...Sol mu kalmıştı acaba (Bazı kendine solcu diyenlerin aşırı milliyetçilikleri buna çok güzel bir örnek)  yada sağ kime deniyordu (MHP bunun dışında onlar hiç değişmedi aşırı milliyetçilğe devam ediyorlar)
...Saygın meslektaşlarımın beni 6 ay önce arayıp aday ol toparlayıcı ol dediklerini hatırladım haklı olduklarını gördüm..Meslek örgütlerinde bu bölünmenin kimseye yarar getirmeyeceği aşikar....Sonra bizim grubun yazıları olacak  onları yayınlarmısınız dedi bende burası demokratik plartform dedim ve yayınlayacağımı belirttim..Ben hem Çağdaşım hem Yenilikçiyim ben mesleğimi ön planda tutan hiç kimseyi dışlamayan tamamen demokrasiye ve hümanizme inanan birisiyim o nedenle kutuplaşmalar bana ters ...bu nedenle kim kazanırsa kazansın esas kazanan madencilik olmalı kimse küsmemeli ve kaybeden kazanana yardım etmeli diğer tarafta ben kazandım diye başı göge ermemelidir..esas olan tevazudur..........

Kim kazanırsa kazansın yanlışı yine eleştireceğim...Yanlış olan yanlıştır kişilere veya görüşlere göre yanlış doğru olamaz....slm kolay gelsin...

Aşağıda yenilikçi grubun açıklamalarını toparladım bir mailde size göndermeyi uygun gördüm...Çağdaş gruba da buranın kapıları sonuna kadar açıktır...gönderecekleri tüm bildiriler yayınlanacaktır..Burası hiç kimsenin özel yeri değildir... 



baki (bakiaslantas@gmail.com)

Üyelik başlangıç tarihi 01 12 2011


YENİLİK GRUBU ODA BAŞKAN ADAYI NEVZAT KAVAKLI DAN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU 10:59 (12 saat önce)
III. DESTEĞİNİZ HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ!

Tüm meslektaşları ile barışık; ötekileştirmeyen, gerçek demokrat bir oda yönetimi için,
Bizim adımıza, bizimle ilgili olmayan kararlar ve bildirilerden usandığımız için,
Madencilik kuruluşları, Kamu kurumları ve siyasi otorite tarafından muhatap alınan bir odayı inşa etmek için hizmetinize talibiz.
Asla belli kişilerin ve belli düşüncelerin değil; meslektaşlarımızın tümünün katılımının esas olacağı bir yapıyı hedefliyoruz.
Odamızda herkesi kucaklayan bir dönemi başlatacağız.
Çözüm, birlikte ve dayanışma içinde olmak ve birlikte çareler aramaktan geçmektedir.
Bu nedenle; yanımızda olmanızı arzu ediyoruz.
Mesleğimiz, kendimiz, ailemiz, ülkemiz ve geleceğimiz için sizleri “Yenilik Grubu Maden Mühendisleri”şemsiyesi altında toplanmaya davet
ediyoruz.Sevgi ve saygılarımızla.
ODA BAŞKAN ADAYI : NEVZAT KAVAKLI...Yenilik Grubu Maden Mühendisleri
İRTİBAT: Mehmet UYGUN 0536-738-7675
e-posta : yenilikgrubuma...@gmail.com
facebok sayfası: facebook/yenilikgrubumadenmühendisleri...Maden Mühendisi A. Baki ASLANTAŞ
Tel: 0 (312) 213 43 30
Fax: 0 (312) 213 43 30
GSM: 0 (533) 736 29 99
ADRES: Beştepeler Mah. Neşe Sok.
Neşe Apt. Yenimahalle / ANKARA                    

II. NELER HEDEFLİYORUZ?



- Siyaseti, siyasilere bırakıp, sadece meslek örgütü misyonu ile hareket edeceğiz.

-   Yönetimde ve diğer çalışma gruplarında özel sektör çalışanı meslektaşlarımızın daha çok temsil edilmesini sağlayacağız.

- Odaya üyeliği kolaylaştıracağız. Üyelik anından itibaren aidat uygulamasını başlatacağız.

- Odanın gelir ve giderlerini, üyelerinin denetimine açacağız.

- Seçim yerine atamayı esas alan oda yönetmeliğini değiştireceğiz. Tüm temsilciler seçimle belirlenecektir.

-  Delege seçimlerinin illerde yapılmasını sağlayacağız.

-  Eğitim programları, ücretsiz olarak meslektaşlarımıza sunacak; eğitimleri Ankara dışındaki illerimizde de yapacağız.

-  Meslektaşlarımızın, İş Güvenliği Uzmanlığının önünün açılmasını ve İş Güvenliği mevzuatının gelişmesini sağlayacağız.

-   Ağır ve tehlikeli işler kapsamında olan madencilik faaliyetlerinin tamamının fiili hizmet zammı verilmesi için girişimde bulunacağız.

-   Oda tarafından düzenlenen sempozyum ve kongrelere meslektaşlarımızın katılımını kolaylaştıracağız

-   İş kazalarına karşı, meslektaşlarımızı güvence altına almak amacı ile maden mühendisliği mesleki sorumluluk sigortasının uygulanmasına öncü olacağız.

-   TCDD, Karayolları, Devlet Su İşleri gibi Kamu işyerlerinde ve ihaleli işlerinde maden mühendisliği uzmanlık alanına giren konularda meslektaşlarımızın istihdam edilmesi için güçlü bir şekilde çalışacağız.

-   Odada gerçekleştirilmesi gereken tüm işlemleri kolaylaştıracağız, pek çok işlemini internet ortamında yapabilmelerini sağlayacağız.

-   Oda'da en fazla 2 dönem başkanlık yapılabilecek şekilde düzenleme yapılmasını sağlayacağız.

-   Tabanın sesini her zaman dikkate alan, demokratik, katılımcı bir anlayışı sağlayacağız.

-   Madencilik faaliyetlerini adeta bir çevre düşmanı çalışmalar gibi gösterme gayreti içinde olan anlayışa karşı, madencilikten de çevreden de ödün vermeden faaliyetlerin yapılabileceğini anlatmanın/göstermenin gayreti içinde olacağız.
ODA BAŞKAN ADAYI : NEVZAT KAVAKLI


YENİLİK GRUBU MADEN MÜHENDİSLERİ

I. GRUBUMUZ:

Maden kaynaklarına öncelik veren, bu kaynakları güvenli, verimli ve çevreye duyarlı teknolojilerle üreten ve kullanan; uluslararası ölçekte teknoloji geliştirebilen bir “
TÜRKİYE” görmek istiyoruz.

Bu hedefi gerçekleştirmenin, madencilikle ilgili tüm tarafların güçlü bir işbirliği ve ortak iradesi ile mümkün olabileceğine inanmaktayız.

Bu taraflardan biri de üyesi olduğumuz Maden Mühendisleri Odasıdır.

Ancak, odamızın günümüz madencilik yapıları nezdinde istenilen etkiyi oluşturamadığı, tarafsız olarak algılanmayan bir duruş sergilediği, siyasi bir taraf görüntüsü sunduğu gözlenmektedir.

Ayrıca, Odamızın üye tabanı arzu edilen seviyeye ulaşmamıştır. Maalesef, önemli sayıda meslektaşımız hala odamız üyesi değildir.

Pek çok meslektaşımız da, başta “Teknik Nezaretçi” hakkını almak için yasal zorunluluk nedeniyle oda üyesi olmaktadır.

Yürürlükte olan Maden Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği de, antidemokratik bir anlayışla, işyeri temsilciliğinden başlayarak; “
seçim” değil, “atama” yı öngörmektedir.

Grubumuzun arzusu, odamızın, ülkemiz madencilik sektörü faaliyetlerine yardımcı ve destek olacağı, sorunlara ortak çözümlerin bulunabileceği kuruluşlar arasında hak ettiği yerde olması yönündedir. Bu bağlamda alınacak bir sonuç ülkemiz ve madencilik camiası için büyük yarar sağlayacaktır.

Yukarıda arz edilen tüm bu süreçlere katkı koymak amacıyla
“Yenilik Grubu Maden Mühendisleri” adı altında bir grup kurduk.

Grubumuz, tecrübe ile gençliğin enerjisini birleştiren, farklı görüşlerde olan ancak bu farklılığı bir zenginlik olarak kabul eden, Oda’nın siyasete hizmet yeri değil, sadece Maden Mühendisliği ve Maden Mühendisine hizmet etmesi gerektiğine inanan meslektaşlarımızdan oluşmaktadır.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.


--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.



--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.