1 Aralık 2010 Çarşamba

(MADENCİYİZTR) Kayseri'de kent merkezindeki bir kum ocağı erozyona neden olduğu, kullanım sahası dışına çıktığı ve doğayı tahrip ettiği gerekçesiyle kapatıldı.

Kayseri'de kent merkezindeki bir kum ocağı erozyona neden olduğu, kullanım sahası dışına çıktığı ve doğayı tahrip ettiği gerekçesiyle kapatıldı.
 
01.12.2010,12:01:44
 
Kayseri'nin Esentepe Mahallesi'nde Yılanlı Dağı'nın kuzey yamacında bulunan kum ocağı, Valilik veKayseriÇevre ve Orman Müdürlüğü kararı ile kapatıldı.
 
Ertaşlar Denizcilik İnşaat Tekstil ve Maden Ticaret A.Ş. tarafından maden işletme ruhsatıyla (Doğaltaş-Mermer) işletilen ancak sadece kum ve mıcır çıkartılan kum ocağı, ''çevredeki ormanlık alana zarar verdiği, erozyona neden olduğu, kullanım sahası dışına çıktığı, alttan malzeme alındığı takdirde erozyon şiddetinin artacağı ve bölgedeki ağaçlandırma alanının tamamen yok olacağı'' gerekçesiyle süresiz olarak kapatıldı.
 
Kapatma kararında, kum ocağının yarattığı erozyon sonucu eğimin 80 dereceye kadar yükseldiği, bölgedeki yerleşim alanlarının da meydana gelebilecek bir toprak kaymasından zarar görebileceği bildirildi.
 
Yetkililer, mevcut malzemenin dışında ocaktan kum ve mıcır çekimine izin verilmemesi için Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne ve Büyükşehir Belediyesi'ne resmi yazı yazıldığını da kaydetti.
 
Ocağın ruhsatının iptal edilmesi için Kayseri Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne resmi yazı gönderdiği de öğrenildi.
 
Söz konusu kum ocağının, erozyona neden olduğu için bazı çevreci kişi ve kuruluşlar tarafından 20 yıldan beri kapatılması isteniyordu.
AA
 
 
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.