27 Temmuz 2010 Salı

((slayt izle)) SİLİVRİ KAMPÜSÜ KARIŞTI // Rifat Serdaroglu




 Rifat Serdaroglu <rifatserdaroglu@gmail.com>
27 Tem 2010 13:33

 

SİLİVRİ KAMPÜSÜ KARIŞTI !

6 defa  tutuklanıp  6 defa tahliye edilen Çetin Doğan Paşa için, hiçbir cemaate, hiçbir tarikata ve hiçbir hükümete bağlı olmayan, tamamen bağımsız ve pir-ü pak mahkememiz  tarafından 7. defa yakalama emri  çıkarılması üzerine avukatlarına, “tutuklamaya itiraz etmeyin” talimatı verdi. Kendisine bu kararının nedenini soran basın mensuplarına 77 yaşındaki Paşa şu açıklamayı yaptı;
Kardeşim, bu işi çocuk oyuncağına çevirdiler. Ben Türk Adaleti için üzülüyorum. Baksanıza, mizah dergileri artık, mahkemeler ile alay ediyorlar. Yok Feto’nun mahkemesiymiş, yok Cübbelinin mahkemesiymiş, yok Adalet Müsteşarının mahkemesiymiş. Ben bu mahkemelere kıyamam, girer  aslanlar gibi yatarım, hem mübarek ramazan ayı öncesi bu cemaatlerin gönlü olur, hem de mahkemeler eleştiri oklarından kurtulurlar. Ayrıca bu masrafa can mı dayanır kahraman Mehmetçikler, affederseniz, sayın basın mensupları! Emekli maaşımı yollarda harcar oldum. Hiç olmazsa içerde masraf daha az oluyor, yahu” dedi.

Paşa’nın avukatı Recai İptenadamalır, kendisine verilen talimatı dinlemeyerek, tutuklamaya itiraz eder ve üstteki mahkeme(üst kat deniz manzaralı olduğu için, kıdemli mahkemeler orada oturur ve itiraz onlara yapılır) itirazı kabul edip, Paşa’nın tutuklanmasına mahal olmadığı kararını verir…

Bu karar üzerine, çılgına dönen Paşa, “Ulan siz benimle alay mı ediyorsunuz? Bir sok , bir çıkar, ne bu yahu? Ben Silivri’ye kendi başıma girmesini de bilirim!” dedi ve kendisini desteklemeye gelen 45’i Kore Gazisi, 33’ü  emekli askerlerden oluşan 78 kişilik ekibine; “Arkadaşlar, ben kendimi Silivri’ye kapatmaya karar verdim, benimle cenge var mısınız?” diye sordu. Nefes darlığı çeken 3 Gazi dışında hepsi ‘varız’ diye bağırdılar. Paşa bunun üzerine tarihi emrini gür sesiyle verdi; “Arkadaşlar ilk hedefimiz Silivri Cezaevidir, İleriii”.

Silivri Cezaevinin önüne gelinceye kadar, ekip çok fire verdi. Darbeci Paşayı destekleyen 78 kişilik ekipten 23’ü kalça kırığı şüphesiyle, 12’si Yüksek tansiyon sebebiyle, 13 kişi de güneş çarpmasından dolayı yolda çeşitli hastanelere gönderildiler. Kalan 30 arkadaşıyla birlikte Çetin Paşa, Cezaevinin önüne barikat kuran Polislere saldırdılar. Polislerin karşılık vermesi sonucu çıkan arbedede kalan 30 kişi, vücutlarında ciddi ezikler oluştuğundan hastaneye kaldırıldılar.
Paşa’nın gözaltına alınmasından sonra açıklama yapan Avukat İptenadamalır, üzüntülü bir sesle; “Paşa’yı maalesef, ‘görevli memura mukavemetten’ tutukladılar. En kısa zamanda bir üst kattaki mahkemeye  itirazda bulunacağız “ dedi

Bu arada,suratları gibi karanlık bir izbede, bir kısım adamlar bayram ediyorlardı.
“Oh be birini daha tıktık içeri”.
“Bana Türk demeyin, Türk olmaktan utanırım” diyen adam müsveddesinin televizyonunda,Tayyiban Cumhuriyetinin Başkanı, 250 bin euro’luk saatini göstererek; “Demokrasimiz  tıkır tıkır işliyor, rahat olun. Genelkurmayımızla uyum içindeyiz, ben şimdi Barzani biraderime akşam yemeğine gidiyorum, dönüşte görüşürüz, hepinizi en kalbi duygularımla selamlarım” diyordu.
Artık içi rahattı, demokrasinin tüm nimetlerinden yararlanarak, demokrasinin altının oyulması işlemi daha hızlı olarak devam edebilirdi.

Sarı saçlı, mavi gözlü adamın o güzel gözlerinden bir damla yaş geldi, yoksa bana mı öyle geldi…

ELEKTRİKLER KESİLDİ, YÜRÜYEN MERDİVENDE 3 SAAT KALDILAR

AKP’nin  yeni yaptırdığı ve milyonlarca Suudi Arabistan Riyaline mal olan “Akıllı Bina’da” elektrikler kesilince, toplantıya gelen İl başkanları, binanın içindeki merdivende 3 saat mahsur kaldılar. Akıllı binadaki jeneratörler de devreye girmeyince, İl başkanları hiç kıpırdamadan 3 saat boyunca elektriklerin gelmesini beklediler.

O sırada, AKP Genel Merkezine günlük değerlendirmeleri yapmak için gelen Taha Kıvanç, durumu şaşkınlıkla izlemeye başladı. 5 dakika, 10 dakika seyretti, dayanamayıp sordu; Arkadaşlar, niçin öyle anıtkabirde durur gibi, sap gibi duruyorsunuz?
Cevap; “Bize kimse inin demedi”. Taha Kıvanç, “Bunlarla işimiz zor” diye diye döndü gitti.
Tam kapıdan çıkarken, “inin merdivenden” diye bağırdı…

VİZELER KALKMAYACAK

Suriye, Sudan, Uganda, Papua Yeni Gine, Surinam, gibi gelişmiş ülkelerle vizeleri kaldıran Türkiye, AKP İktidarında bir yıldız gibi parlamaya devam ediyor. Türkiye’nin özellikle takke ve tesettür giyim sanayinde atılım yapması ile tüm Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika, vizelerin kaldırılmasını Türkiye’den talep ettiler. Konu ile ilgili yabancı basının ısrarlı sorularına “One Minutes” diyerek İngilizce cevap veren Başbakan; “ Size değil vize, hiçbir şey kaldırmayız. Bizi az mı süründürdünüz, edep ya huuu” diye bağırınca, basın mensupları, kameralarını bırakıp kaçtılar. Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, “vizeleri kaldırmayacağız” diye açıklama  yaptı.

Güleriz, ağlanacak halimize…

Sağlık ve başarı dileklerimle,  27.Temmuz.2010

RİFAT  SERDAROĞLU
rifatserdaroglu@gmail.com
0 532 211 00 11

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin